Wysłany: Sro 18 Sty, 2012 Rage Against The Machine
Muzykę RATM można określić jako mieszankę rapu, hard rocka, punku i funku. Wizytówką zespołu jest charakterystyczny wokal Zacka de la Rocha. Charakteryzuje się rapowymi naleciałościami, jak również stylizacjami wokalnymi opartymi o eksperymenty Morello z brzmieniem gitary. Zespół znany z widowiskowych koncertów, również u boku takich zespołów jak U2 oraz Wu-Tang Clan. 21 czerwca 1994 wystąpili w Warszawie (support grał Kazik Na Żywo).
Wake up:
Bulls on parade:
Know your enemy:
I wiele wiele, wiele, wiele innych, które na pewno znacie!
Nienienienienie. Wszystko tylko nie oni. Wiem, ze jesli by sie pojawili to nie musialbym isc na ich koncert, ale zajmowali by 'slot' jakiejs innej, pewnie duzo fajniejszej 'gwieździe'.
A tam dużo fajniejszej, o gustach się nie dyskutuje. Logiczne, że ich lubię to będę bronił ich miejsca żeby zagrali, ale lubię też sporo innych kapel, a o nich akurat pomyślałem z kilku powodów np.:
W Polsce byli tylko raz w 1994 roku, czyli 18lat temu i nikt tego już nie pamięta, a ich publiczność od tego czasu na pewno się powiększyła.
Na pewno spodoba im się idea naszego niepolitycznego festiwalu. To sympatyczni goście, idealnie wpasują się w klimat woodstocku:)
Nie dawno przeżyli powtórne zejście, po przerwie kilkuletniej, i nie stracili nic na mocy grania, posłuchajcie tylko tego pierdolnięcia ;)
Jestem na nie. Generalnie nie lubię zespołów z nurtu Rapcore, a jeśli chodzi o RATM to toleruję co najwyżej największe hity i nie chciałbym ich usłyszeć na Woodstocku, bo bądź co bądź to spora gwiazda i...
Vorathiel napisał/a:
zajmowali by 'slot' jakiejs innej, pewnie duzo fajniejszej 'gwieździe'.
Ooo akurat katuję :D I nawet się dzisiaj zastanawiałem czy przypadkiem nie zrobili jakiegoś reunionu, w końcu w świetle zeszłorocznych wydarzeń, zwłaszcza OWS, i obecnego zamieszania z SOPA ich kawałki zyskały na aktualności ;)
To byłoby coś wspaniałego, idealnie zrekompensowaliby absencję Anthraksu. Wizja mało prawdopodobna, ale mniej utopijna niż prawdziwy komunizm ;p
_________________ "Dopóki ludzie będą wielbić Cezarów i Napoleonów, dopóty będą się oni regularnie pojawiać i unieszczęśliwiać ludzkość." ~ Aldous Huxley
Z tą niepolitycznością chodziło, jak sądzę, o nutkę antyestablishmentowości w którą wpisana jest pewna animozja, a przynajmniej nieufność wobec klasy politycznej.
A Woodstock, jakby nie było, z lewackiej tradycji czerpie ;p Dlatego uważam, iż RATM świetnie by tu pasowało :D
_________________ "Dopóki ludzie będą wielbić Cezarów i Napoleonów, dopóty będą się oni regularnie pojawiać i unieszczęśliwiać ludzkość." ~ Aldous Huxley
Nie słucham za często, ale kilka razy sobie włączyłem ich koncertowe kawałki na yt i zazwyczaj jest ostra rozpierducha oraz moc, więc jestem na tak. A że zabiorą slot innej gwieździe? Tak samo jak reszta gwiazd :P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum