Niektórzy mnie pewnie zlinczują ale z moich obserwacji wynika że wiele osób w klimacie słucha tego zespołu, kto nie zna niech sobie posłucha piosnki czy dwóch.
Die Antwoord (tłum. z afrikaans "Odpowiedź") – południowoafrykański zespół z Kapsztadu, wykonujący muzykę hip-hopową w odmianie rap-rave. W skład zespołu wchodzą 3 osoby: Ninja (Watkin Tudor Jones), Yo-Landi Vi$$er oraz DJ Hi-Tek. Grupa znana jest z utworu "Enter the Ninja" oraz rozpoznawana jest z tworzenia mieszanki-"melanżu" różnych kultur.
Grupa została założona w 2008 roku, z inicjatywy południowoafrykańskiego rapera Watkina Tudora Jonesa, bardziej znanego jako Ninja, do którego dołączyła piosenkarka Yolandi Visser oraz DJ Hi-Tek. W 2009 grupa wydała debiutancki album pt. "$O$", który w 2010 doczekał się reedycji. Muzyka grana przez Die Antwoord, zawiera wiele elementów kontrkultury "Zef", która jest niezwykle popularnym ruchem kulturowym w Republice Południowej Afryki. W 2011 zespół osiągnął komercyjny sukces, występując w festiwalu muzycznym Big Day Out.
Ten zespół jest taki dziwny, że aż nie wiem co powiedzieć. Słyszałam ich niektóre piosenki, coś mnie w nich przeraża. W sumie to chciałabym zobaczyć ich na żywo z ciekawości, ale na pewno nie na Woodstocku ;)
Ej mnie się podoba, lubię chore <3 niech grają, nie ma co się zamykać ;p
_________________ "Dopóki ludzie będą wielbić Cezarów i Napoleonów, dopóty będą się oni regularnie pojawiać i unieszczęśliwiać ludzkość." ~ Aldous Huxley
jeżus marian i wszystkie święte.. nie nie nie i jeszcze raz nie. ja rozumiem dla beki zespoły, ale to jest na serio. dziecko z progerią, laska z opóźnieniem umysłowym i koleś zachudzony jak afrykański wół. fak masakra.
_________________ – Co my, do cholery, robimy? Kompletnie nas popierdoliło!
– Wiem.. ALE I TAK JESTEŚMY ZAJEBISTE!
dziecko z progerią, laska z opóźnieniem umysłowym i koleś zachudzony jak afrykański wół.
Mamma Mia!Ale ja slucham muzyki i to niech ona mówi za siebie (piję do tego,że doskonale rozumiem argumenty zniesmaczonych twórczością zespolu,chociaż sam mam frajdę z obcowania z dźwiękami produkowanymi przez Die Antwoord).A stan zdrowia i prezencja?To naprawdę ma znaczenie?W-moim skromnym świecie-nie.
Jako ciekawostkę podam, że ów chory w teledysku to malarz Leon Botha, wystąpił tam gościnnie. Botha zmarł rok temu przeżywszy 26 lat, co czyni go jednym z najdłużej żyjących ludzi z progerią.
Co do zespołu, mnie specjalnie nie pasuje tego typu eksperymentowanie na Woodstocku, trochę zbyt schizowate. Może i na swój sposób ciekawe (plus za scenografię w teledyskach), ale raczej nie na tego typu festiwal.
_________________ Kolorowe kreeedki w pudełeczku noooszę...
TAK, TAK, TAK! :D Proponowałem ich bodajże tutaj juz w zeszłym roku. : D Uwielbiam ich i ich muzykę <3 a z tego co mozna przeczytać i zobaczyc na YT, na zywo również wymiatają. :D
A ich nalepszym osiagnieciem wizualnym jest zdecydowanie ten 30paro sekundowy zwiastun albumu:
Byłem ZA wszelkimi elektronikami i innymi rodzajami muzyki na Woodstocku jeśli miałoby być tego mało i miałoby swój czas ale patrząc na to co się dzieje i jaki mamy skład w tym roku jestem ZDECYDOWANIE PRZECIW wszelkiej elektronice, rapowi i eksperymentom na Woodzie... Woodstock to ma być kurwa Woodstock a skład chociaż jest okej nie pasuje za cholerę i niech wypi... razem z resztą elektroniki co gra w tym roku x]
_________________ "A najgorszą chorobą jest nietolerancja, ona rodzi się w głowie na nią nie ma lekarstwa"
"Moja Wolność jest ograniczoną jedynie Wolnością Drugiego Człowieka"
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum