XVIII PRZYSTANEK WOODSTOCK JUZ ZA
 Szukaj |  Użytkownicy | | Rejestracja |  Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Lampiony szczęścia na Woodstocku?

Co myślicie o latających (ogniowych) lampionach nad polem Woodstockowym?
Dobry pomysł
35%
 35%  [ 43 ]
Zły pomysł
54%
 54%  [ 66 ]
Nie mam zdania / Obojętne mi to
9%
 9%  [ 12 ]
Głosowań: 121
Wszystkich Głosów: 121

Autor Wiadomość
Raczkins 
Lubi pieprzyć
...po co się bać, skoro w duszy gra muzyka...

Wysłany: Nie 04 Gru, 2011   

to, że jak komuś zawianemu zdarzy sie niespodzianka to rozumie, to że komuś lampion się nie wzniesie to eż rozumie, że może być ała namiotowi...
jednak jak to wygląda w sytuacji, gdy lampion spada po wypełnieniu swojej misji? bo mi się coś wydaje, że wtedy już jest zimny wiec krzywdy nie robi? myle się?

Podziel się na:         
Pryncypałek 
Forumowy prawiczek

Raczkins, myślę że krzywdę zrobi tym którzy będą to sprzątać, śmieci jest bardzo dużo a do tego dojdą te lampiony, wiec... Kilka (setek?) worków śmieci więcej ;p

Podziel się na:         
Raczkins 
Lubi pieprzyć
...po co się bać, skoro w duszy gra muzyka...

Pryncypałek napisał/a:
Raczkins, myślę że krzywdę zrobi tym którzy będą to sprzątać, śmieci jest bardzo dużo a do tego dojdą te lampiony, wiec... Kilka (setek?) worków śmieci więcej ;p

to swoją drogą oczywistość.... nie tylko na polu, ale i w okolicy.... szczególnie pozostałość na drzewach osiadnięte

Podziel się na:         
ironnia 
Rozkręca sie

Wysłany: Pon 05 Gru, 2011   

Hahahaha xD już to widzę ! mnóstwo pianych ludzi bawiących się ogniem : - ) tylko nie zapomnijcie ściągnąć od razu ze 100 wozów strażackich. Bo na pewno dobrze się to nie skończy. Dziękuje już jeden pożar w moim życiu przeżyłam kolejnego nie chce. Pomysł totalnie do bani. I na pewno nie przejdzie ...
Ludzie nawet na ślubach zaczeli z tego rezygnować iż wiem ze swojego doświadczenia jako fotograf już nie raz robiłam ślub na którym goście gaśli pożar od tych lampionów !
więc powodzenia życze : ]

Podziel się na:         
erazel 
Rozkręca sie

Wysłany: Pon 05 Gru, 2011   

pomysł sam w sobie fajny, efekt piorunujący, jednak nie do realizacji na tego typu masowej imprezie. W powyższych postach udowodniono już, że realizacja tego projektu mogłaby okazać się tragiczną w skutkach.
odpowiedzialność oczywiście spadłaby pewnie na organizatorów imprezy za niedopilnowanie bezpieczeństwa.

mocne i zdecydowane na pewno NIE.

Podziel się na:         
Marg!tta666 
Rozkręca sie

Wysłany: Sro 28 Gru, 2011   

Zdecydowanie nie... Pomysł ciekawy ale na takiej imprezie mógłby spowodować więcej szkody niż uciechy z widoku..... Tym bardziej że na polu jest ogólny zakaz używania ognia itp..... a w rękach pijanych ludzi nie było by to na 100% bezpieczne...... Kto wie co mogłoby się stać... Nikt chyba nie chciałby zastać swojego namiotu w płomieniach albo jeszcze coś gorszego.... Więc lepiej nie ryzykować bo w razie jakiegoś "niepowodzenia" nie będzie już tak kolorowo... Po drugie te worki walałyby się po całej okolicy a i tak mamy już tam wystarczająco dużo śmieci......

Podziel się na:         
Archi 
Coś już napisał

Wysłany: Czw 29 Gru, 2011   

pierwsza mysl: o shit ale to bedzie super wygladac
druga mysl: o shit ale tak wielkiego pozaru na woodstocku gdzie jest namiot przy namiocie to chyba jeszcze nie bylo i pewnie zgina setki ludzi.
Reasumując widok byl by fajny, zabawa przednia ale zagrozenie zbyt wielkie a straty w ludziach moga byc duze(juz tam ch*j z namiotami).

Podziel się na:         
dabi 
Forumowy prawiczek

Wysłany: Sro 04 Sty, 2012   

Myślę, że to dobry pomysł, ale wypuszczanie lampionów pozostawiłbym organizatorom.

Podziel się na:         
ulala 
Coś już napisał

Wysłany: Czw 05 Sty, 2012   

Osz kurna... No i mamy dylemat. Możemy jako jedna wioska wyrwać się z tymi lampionami, byłby niezły widok i ubaw dla reszty, ale jeśli cały wood z tym wyskoczy, to może być niebezpiecznie...
Wasze myśli i sny
Szara rzeczywistość
Wasza rzeczywistość
Nie obchodzi mnie
Odczepcie się!'

Podziel się na:         
evildevil1993 
Forumowy prawiczek
Kotek/Czarnuch ;D

Wysłany: Pon 09 Sty, 2012   

Siema!
Z racji, że jestem strażakiem muszę wam odradzić takie zabawy. Byliście na Woodzie i co? Co jest dookoła? LAS. Pamiętacię XVI przystanek? 1,5 roku temu jak było sucho? Oddychać nie szło przez kurz, ściółka w lesie była sucha, jak i same drzewa. Lampiony już puszczałem i wiem jak obierają kierunek lotu. Niech tak ładnie zawieje w stronę Kostrzyna i niech lampiony zatrzymają się na drzewach.. Wiecie, do czego by mogło dojść? Lasy iglaste (które tam przeważają) palą się dużo szybciej niż liściaste. Tu wystarczy taka świeczka z której spada wosk który nadal płonie. Straż by miała na prawdę duuuuuuuużo roboty. Na 16-tym Łóódstoku jeszcze nie za bardzo byłem ogarnięty i zrobiliśmy grilla na terenie naszego obozu (w lesie za gastro) po 5-10 min od rozpalenia na miejscu był już strażak ze wspaniałą wiadomością, że mamy to zgasić.

Więc na prawdę, ale to jeste Very bad idea.
Pozdrawiam :) Jacuś.

Podziel się na:         
Sister Midnight 
Zakurwim dęsa ?
[youtube]link[/youtube] !!

Wysłany: Pon 09 Sty, 2012   

wczoraj u mnie na wsi na światełku do nieba puszczaliśmy lampiony. ludzie nie ogarniają i 1/3 została na dwóch drzewach.. chwała że było bardzo mokro i jakby popadywało. choć nie powiem widok palących się lampionów na drzewie był mocarny.. stanowcze nie lampionom na woodzie. za dużo osób, za dużo ich w stanie o jakim nie muszę wspominać.

Podziel się na:         
magius 
Coś już napisał
m000OOOOooOOO000ooo

Wysłany: Nie 19 Lut, 2012   

Pierwsza myśl jak przeczytałem pierwszy post = zakaz używania otwartego ognia.
Moim zdaniem jest to niebezpieczna zabawka w tak dużym zgromadzeniu ludzi gdzie nie wszyscy są trzeźwi. Ogólnie pomysł fajny i na pewno by to wyglądało ładnie, ale względy bezpieczeństwa wydają się oczywiste.

Podziel się na:         
outi 
Forumowy prawiczek

Wysłany: Czw 15 Mar, 2012   

Mmmm pieczone ludzkie mięso, yeah, z dodatkiem polietylenu i w sosie piwnym.

Podziel się na:         
aqu32 
Coś już napisał

Wysłany: Czw 15 Mar, 2012   

Niechby chociaż co 5 uctokowicz zapalił taki lampion i już mielibyśmy ich ze 100 tys ( <szok> ) w powietrzu. Jeśli nawet jakimś cudem udałoby się nie dopuścić do pożar na polu namiotowym, to las w ciągu godziny na 99,9% zapłonąłby jak pochodnia żywym ogniem (ten 0,1% to jakaś ulewa, która by je w porę wygasiła). Byłby to ostatni Woodstock ever, a Owsiak wraz z resztą zarządzających fundacją, stanąłby przed sądem.
Więc o ile sama idea wygląda fajnie gdzieś blisko jakiegoś większego zbiornika wodnego do którego potem te lampiony wpadają to na Woodstocku jest to zupełnie niewykonalne i szalenie niebezpieczne. Zresztą znając porywczość Owsiaka już sobie wyobrażam jego reakcję na ten pomysł, to byłoby coś w ten deseń "No chyba was pojebało do reszty".

Podziel się na:         
nakielanin 
Forumowy prawiczek
nakielanin

Wysłany: Pią 16 Mar, 2012   

a mi sie ten pomysl podoba. a co namiotow hmmm bedzie super efekt fire show podczas Sabatyu. Cale pole namiotowe w ogniu he he he. Talie lampiony napradwdę daleko polecą -oby za pole namiotowe i las.Ale ogólnie jestem za tym pomyslem - na Sabatonie bym wolal

Podziel się na:         
Odpowiedz do tematu