|
Lampiony szczęścia na Woodstocku? |
| Co myślicie o latających (ogniowych) lampionach nad polem Woodstockowym? |
| Dobry pomysł |
|
35% |
[ 43 ] |
| Zły pomysł |
|
54% |
[ 66 ] |
| Nie mam zdania / Obojętne mi to |
|
9% |
[ 12 ] |
|
| Głosowań: 121 |
| Wszystkich Głosów: 121 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
Raczkins
Lubi pieprzyć ...po co się bać, skoro w duszy gra muzyka...

|
Wysłany: Nie 04 Gru, 2011
|
|
|
to, że jak komuś zawianemu zdarzy sie niespodzianka to rozumie, to że komuś lampion się nie wzniesie to eż rozumie, że może być ała namiotowi...
jednak jak to wygląda w sytuacji, gdy lampion spada po wypełnieniu swojej misji? bo mi się coś wydaje, że wtedy już jest zimny wiec krzywdy nie robi? myle się? |
_________________ raczkins.flog.pl
 |
|
|
|
 |
Pryncypałek
Forumowy prawiczek
|
|
|
|
| Raczkins, myślę że krzywdę zrobi tym którzy będą to sprzątać, śmieci jest bardzo dużo a do tego dojdą te lampiony, wiec... Kilka (setek?) worków śmieci więcej ;p |
_________________ Jeżeli wonsz połknie pajonka to czy pajonk ukonsi wonsza od wnentsza? |
|
|
|
 |
Raczkins
Lubi pieprzyć ...po co się bać, skoro w duszy gra muzyka...

|
|
|
|
| Pryncypałek napisał/a: | | Raczkins, myślę że krzywdę zrobi tym którzy będą to sprzątać, śmieci jest bardzo dużo a do tego dojdą te lampiony, wiec... Kilka (setek?) worków śmieci więcej ;p |
to swoją drogą oczywistość.... nie tylko na polu, ale i w okolicy.... szczególnie pozostałość na drzewach osiadnięte |
_________________ raczkins.flog.pl
 |
|
|
|
 |
ironnia
Rozkręca sie

Wiek: 19 Dołączyła: 02 Sty 2011 Posty: 228 Skąd: Grudziądz
|
Wysłany: Pon 05 Gru, 2011
|
|
|
Hahahaha xD już to widzę ! mnóstwo pianych ludzi bawiących się ogniem : - ) tylko nie zapomnijcie ściągnąć od razu ze 100 wozów strażackich. Bo na pewno dobrze się to nie skończy. Dziękuje już jeden pożar w moim życiu przeżyłam kolejnego nie chce. Pomysł totalnie do bani. I na pewno nie przejdzie ...
Ludzie nawet na ślubach zaczeli z tego rezygnować iż wiem ze swojego doświadczenia jako fotograf już nie raz robiłam ślub na którym goście gaśli pożar od tych lampionów !
więc powodzenia życze : ] |
_________________ Ja nie żyję. Ja tylko pozornie pobieram tlen do płuc <3 |
|
|
|
 |
erazel
Rozkręca sie

|
Wysłany: Pon 05 Gru, 2011
|
|
|
pomysł sam w sobie fajny, efekt piorunujący, jednak nie do realizacji na tego typu masowej imprezie. W powyższych postach udowodniono już, że realizacja tego projektu mogłaby okazać się tragiczną w skutkach.
odpowiedzialność oczywiście spadłaby pewnie na organizatorów imprezy za niedopilnowanie bezpieczeństwa.
mocne i zdecydowane na pewno NIE. |
|
|
|
 |
Marg!tta666
Rozkręca sie

Wiek: 20 Dołączyła: 27 Gru 2011 Posty: 133 Skąd: Bojanowo
|
Wysłany: Sro 28 Gru, 2011
|
|
|
| Zdecydowanie nie... Pomysł ciekawy ale na takiej imprezie mógłby spowodować więcej szkody niż uciechy z widoku..... Tym bardziej że na polu jest ogólny zakaz używania ognia itp..... a w rękach pijanych ludzi nie było by to na 100% bezpieczne...... Kto wie co mogłoby się stać... Nikt chyba nie chciałby zastać swojego namiotu w płomieniach albo jeszcze coś gorszego.... Więc lepiej nie ryzykować bo w razie jakiegoś "niepowodzenia" nie będzie już tak kolorowo... Po drugie te worki walałyby się po całej okolicy a i tak mamy już tam wystarczająco dużo śmieci...... |
|
|
|
 |
Archi
Coś już napisał

|
Wysłany: Czw 29 Gru, 2011
|
|
|
pierwsza mysl: o shit ale to bedzie super wygladac
druga mysl: o shit ale tak wielkiego pozaru na woodstocku gdzie jest namiot przy namiocie to chyba jeszcze nie bylo i pewnie zgina setki ludzi.
Reasumując widok byl by fajny, zabawa przednia ale zagrozenie zbyt wielkie a straty w ludziach moga byc duze(juz tam ch*j z namiotami). |
|
|
|
 |
dabi
Forumowy prawiczek

|
Wysłany: Sro 04 Sty, 2012
|
|
|
| Myślę, że to dobry pomysł, ale wypuszczanie lampionów pozostawiłbym organizatorom. |
|
 |
ulala
Coś już napisał

Wiek: 20 Dołączyła: 25 Lip 2011 Posty: 75 Skąd: kurwidołek
|
Wysłany: Czw 05 Sty, 2012
|
|
|
| Osz kurna... No i mamy dylemat. Możemy jako jedna wioska wyrwać się z tymi lampionami, byłby niezły widok i ubaw dla reszty, ale jeśli cały wood z tym wyskoczy, to może być niebezpiecznie... |
_________________ 'Nie myślę tak jak wy
Jestem inny niż wy
Nic mnie nie obchodzą
Wasze myśli i sny
Szara rzeczywistość
Wasza rzeczywistość
Nie obchodzi mnie
Odczepcie się!' |
|
|
|
 |
evildevil1993
Forumowy prawiczek Kotek/Czarnuch ;D

Wiek: 19 Dołączył: 10 Sie 2011 Posty: 10 Skąd: Wyrzysk/Łobżenica
|
Wysłany: Pon 09 Sty, 2012
|
|
|
Siema!
Z racji, że jestem strażakiem muszę wam odradzić takie zabawy. Byliście na Woodzie i co? Co jest dookoła? LAS. Pamiętacię XVI przystanek? 1,5 roku temu jak było sucho? Oddychać nie szło przez kurz, ściółka w lesie była sucha, jak i same drzewa. Lampiony już puszczałem i wiem jak obierają kierunek lotu. Niech tak ładnie zawieje w stronę Kostrzyna i niech lampiony zatrzymają się na drzewach.. Wiecie, do czego by mogło dojść? Lasy iglaste (które tam przeważają) palą się dużo szybciej niż liściaste. Tu wystarczy taka świeczka z której spada wosk który nadal płonie. Straż by miała na prawdę duuuuuuuużo roboty. Na 16-tym Łóódstoku jeszcze nie za bardzo byłem ogarnięty i zrobiliśmy grilla na terenie naszego obozu (w lesie za gastro) po 5-10 min od rozpalenia na miejscu był już strażak ze wspaniałą wiadomością, że mamy to zgasić.
Więc na prawdę, ale to jeste Very bad idea.
Pozdrawiam :) Jacuś. |
_________________ OoooOO! Jedziemy na WOODSTOCK! |
|
|
|
 |
Sister Midnight
Zakurwim dęsa ? [youtube]link[/youtube] !!

Wiek: 23 Dołączyła: 10 Lut 2009 Posty: 2360 Skąd: zewsząd
|
Wysłany: Pon 09 Sty, 2012
|
|
|
| wczoraj u mnie na wsi na światełku do nieba puszczaliśmy lampiony. ludzie nie ogarniają i 1/3 została na dwóch drzewach.. chwała że było bardzo mokro i jakby popadywało. choć nie powiem widok palących się lampionów na drzewie był mocarny.. stanowcze nie lampionom na woodzie. za dużo osób, za dużo ich w stanie o jakim nie muszę wspominać. |
_________________ – Co my, do cholery, robimy? Kompletnie nas popierdoliło!
– Wiem.. ALE I TAK JESTEŚMY ZAJEBISTE! |
|
|
|
 |
magius
Coś już napisał m000OOOOooOOO000ooo

Wiek: 22 Dołączył: 05 Mar 2011 Posty: 97 Skąd: dolina muminków
|
Wysłany: Nie 19 Lut, 2012
|
|
|
Pierwsza myśl jak przeczytałem pierwszy post = zakaz używania otwartego ognia.
Moim zdaniem jest to niebezpieczna zabawka w tak dużym zgromadzeniu ludzi gdzie nie wszyscy są trzeźwi. Ogólnie pomysł fajny i na pewno by to wyglądało ładnie, ale względy bezpieczeństwa wydają się oczywiste. |
_________________ Gość siema! |
|
|
|
 |
outi
Forumowy prawiczek

Wiek: 27 Dołączył: 14 Kwi 2011 Posty: 33 Skąd: Ruda Śląska
|
Wysłany: Czw 15 Mar, 2012
|
|
|
| Mmmm pieczone ludzkie mięso, yeah, z dodatkiem polietylenu i w sosie piwnym. |
_________________ odliczanie na pulpit |
|
|
|
 |
aqu32
Coś już napisał
|
Wysłany: Czw 15 Mar, 2012
|
|
|
Niechby chociaż co 5 uctokowicz zapalił taki lampion i już mielibyśmy ich ze 100 tys ( ) w powietrzu. Jeśli nawet jakimś cudem udałoby się nie dopuścić do pożar na polu namiotowym, to las w ciągu godziny na 99,9% zapłonąłby jak pochodnia żywym ogniem (ten 0,1% to jakaś ulewa, która by je w porę wygasiła). Byłby to ostatni Woodstock ever, a Owsiak wraz z resztą zarządzających fundacją, stanąłby przed sądem.
Więc o ile sama idea wygląda fajnie gdzieś blisko jakiegoś większego zbiornika wodnego do którego potem te lampiony wpadają to na Woodstocku jest to zupełnie niewykonalne i szalenie niebezpieczne. Zresztą znając porywczość Owsiaka już sobie wyobrażam jego reakcję na ten pomysł, to byłoby coś w ten deseń "No chyba was pojebało do reszty". |
|
|
|
 |
nakielanin
Forumowy prawiczek nakielanin

Wiek: 33 Dołączył: 27 Lip 2011 Posty: 36 Skąd: Nakiełko - piekiełko
|
Wysłany: Pią 16 Mar, 2012
|
|
|
| a mi sie ten pomysl podoba. a co namiotow hmmm bedzie super efekt fire show podczas Sabatyu. Cale pole namiotowe w ogniu he he he. Talie lampiony napradwdę daleko polecą -oby za pole namiotowe i las.Ale ogólnie jestem za tym pomyslem - na Sabatonie bym wolal |
|
|
|
 |
|
|