|
Dojazd na Woodstock i jego koszt. |
| Autor |
Wiadomość |
siasior2
Forumowy prawiczek Pyffator
|
Wysłany: Nie 12 Lut, 2012 Dojazd na Woodstock i jego koszt.
|
|
|
Na początku witam wszystkich jestem nowy na forum więc jak coś to mnie poprawcie. I jeszcze 1 wyjaśnienie zakładam ten temat tak wcześnie, dlatego ze to będzie mój 1 Woodstock i nie wiem jakie są koszty, więc pewnie musiałbym już zacząć zbierać.
Pytane 1: Chciałem się zapytać czy jest ktoś z Krakowa lub okolic Nowego Targu i był już na Woodzie, a konkretnie chodzi mi o dojazd, wybieram się pociągiem i chciałem sie zapytać czy jedzie pociąg jakiś prosto do Kostrzyna czy trzeba się gdzieś przesiadać.
Pyt. 2: Jaki jest +/- koszt dojazdu do Kostrzyna i z powrotem. I czy ewentualnie jakieś zniżki są (mam 15 lat).
Pyt. 3: Czy żeby dojechać na Wooda potrzebuje jakieś zgody rodziców. I czy wystarczy 1 rodzica czy oboje. Są rozwiedzeni i mogę mieć problem z podpisem ojca. |
_________________ Czasem trzeba mniej, by móc więcej. |
|
|
|
 |
Pigul
Coś już napisał I love this smell I love this sound As an napalm i

|
Wysłany: Nie 12 Lut, 2012
|
|
|
Więc tak.
Może nie jadę z Krakowa tylko z Wrocławia i za bilet ulgowy płaciłem w 2010 roku do 50zł w obie strony.Pociąg na 100% będzie bezpośrednio z Krakowa do Kostrzyna.Wiem bo zawsze było tak, że z dużych miast ruszały.
Zgoda rodziców? Nie musisz mieć jakichkolwiek podpisów od rodziców itd.To jest tylko formalność między Tobą a rodzicami :)
Co do kosztorysu...w 2010 roku zabrałem ze sobą 700zł i wróciłem z koszulkami i innymi pamiątkami.Głodny nie chodziłem i teoretycznie nie miałem na co narzekać ;)
Mam nadzieję że pomogłem :) |
|
 |
siasior2
|
|
|
|
| Ok. Dzięki. Ale oczywiście zapomniałem o w sumie dość ważnej rzeczy. O tym czy nie wie ktoś ile tam się jedzie tym pociągiem. I jeżeli Woodstock zaczyna się w czwartek to kiedy pasowało by tam być żeby znaleźć jakieś miejsce dla siebie i w sumie pewnie koło 3-4 namiotów. |
|
|
|
 |
Pigul

|
|
|
|
| Z Wrocławia jechałem około 6 godzin.Kiedy najlepiej przyjechać? Myślę że w środę to najpóźniej. Miejsce zawsze się znajdzie ;) |
|
 |
siasior2
|
|
|
|
| To jeszcze takie jedno pytanie. Tego się obawiam najbardziej, co z namiotem, bo jak czyałem inne posty to słyszałem ze te namioty to po 1 Woodzie były już do wyrzucenia. I skąd najlepiej kupić taki jednorazowy jak najtańszy czy przypadkiem nie wiesz ;p |
|
|
|
 |
vin
Po co tyle piszesz ?

|
|
|
|
| zależy jakie namioty, na pewno nie wszyscy wyrzucają namiot po 1 PW. A taki "jednorazowy", tani można dostać w prawie każdym markecie w okresie wakacyjnym w cenie około 30zł już. |
_________________ życie nie pieści, pieśćmy się sami
zero smutków, zero złości, wy***ane po całości ;)
Uwaga!Wszystkie linki, które tu wklejam otwieracie na własną odpowiedzialność :P
Głosujcie na Łydkę Grubasa na ZB <prosi> :P |
|
|
|
 |
siasior2
|
|
|
|
| A no i jeszcze znowu bym zapomniał. No pociągiem jechalem raz i to jeszcze moze w wieku 3 lat. Kiedy trzeba kupić bilety na pociag miesiąc wcześniej czy po prostu przyjśc 10min przed odjazdem i wtedy sobie zakupic |
|
|
|
 |
vin
Po co tyle piszesz ?

|
|
|
|
| Można przyjść chwilę przed;) można też zakupić w pociagu u konduktora jak nie zdążysz przy kasie, tylko w niektórych pociągam (np tlk) jest dopłata za kupno biletu u konduktora, około 10zł. Jadąc na pw lepiej zakupić bilet wcześniej, choćby dzień wcześniej, bo w dzień odjazdu są duże kolejki. |
Uwaga!Wszystkie linki, które tu wklejam otwieracie na własną odpowiedzialność :P
|
|
|
 |
siasior2
|
|
|
|
| A te bilety to są takie na imię nazwisko, czy po prostu tak jak w autobusie podmiejskim? |
|
|
|
 |
vin
Po co tyle piszesz ?

|
|
|
|
| bez imienia i nazwiska;-) |
|
|
|
 |
Pigul

|
|
|
|
Dokładnie.
Z tego co wiem są i zniżki gdy bierzesz bilet w dwie strony.Najlepiej tak brać ponieważ po Woodstocku dużo ludzi kupuje bilety i kolejki są dosyć spore.Jeszcze możesz kupić bilet powrotny na pasażu na terenie festiwalu ale tam też są kolejki.A tak jak bierzesz w dwie strony to masz problem kolejek z głowy.Są też tego minusy bo musisz na dany pociąg się wyrobić.To fakt ale zaoszczędzisz na czasie :) |
|
 |
siasior2
|
|
|
|
| Bo ja mieszkam w mieście oddalonym o 80km od Krakowa wiec np mogła by mi kupić kuzynka z tamtąd i później tylko przekazac? |
|
|
|
 |
vin
Po co tyle piszesz ?

|
|
|
|
| Pigul napisał/a: | | Są też tego minusy bo musisz na dany pociąg się wyrobić. |
albo użyć biletu powrotnego tak jak ja przypadkiem jako papier toaletowy:P
[ Dodano: Nie 12 Lut, 2012 ]
| siasior2 napisał/a: | | Bo ja mieszkam w mieście oddalonym o 80km od Krakowa wiec np mogła by mi kupić kuzynka z tamtąd i później tylko przekazac? |
Tak. |
|
|
|
 |
Dahomej
Moderator vel.Grześ
Wiek: 23 Dołączył: 05 Sie 2008 Posty: 1492 Skąd: RioDeŚwiebodzineiro
|
|
|
|
Sam możesz sobie w Nowym Targu kupić bilet. Mówisz tylko z jakiej stacji startujesz, gdzie kończysz przejazd, o której pociąg rozpoczyna podróż, o której kończy. To samo się dotyczy przesiadek. Wszystko musisz podać dokładnie, bo te babki w okienkach nie są tam bynajmniej po to, żeby Ci kupno biletu ułatwić... |
_________________ Idzie Jasiu przez las, patrzy, a tu podkowa. Podnosi, obraca, a tam koń. |
|
|
|
 |
siasior2
|
|
|
|
| Czyli muszę się tam pofatygować , ale nie wiem czy sie czegos dowiem bo stacje u mnie sa zbudowane za czasów Jezusowych ;p |
|
|
|
 |
|
|