|
Anti-Flag [Duża Scena] |
| Autor |
Wiadomość |
Niez
Junior Admin

Wiek: 22 Dołączyła: 14 Sie 2008 Posty: 1092 Skąd: ciągle w drodze
|
Wysłany: Pią 03 Lut, 2012
|
|
|
Nie ma czegoś takiego jak prawdziwy pogląd prawdziwego punka. Koledze chyba chodziło o to,co wiem i ja,że te subkultury powstały bez żadnych upodobań politycznych. Dopiero potem lewicowe partie angielskie zaczęły werbować do swoich młodzieżówek młodzież punkową,a prawicowe skinheadów. To nie jest nic skomplikowanego. ;)
Wiaderko skasowało swój post i mój teraz nie ma sensu,albo ma,ale inny ! |
|
|
 |
Zmartwiony z S
Coś już napisał

|
Wysłany: Pią 03 Lut, 2012
|
|
|
Niez, nie widziałem jego postu pod, aczkolwiek jeśli go usunął to musiał być albo wulgarny albo nijaki W każdym bądź razie, po części chodziło mi również o to. |
|
|
|
 |
milan
Typowy spamer freak4life

|
Wysłany: Sob 04 Lut, 2012
|
|
|
| Zmartwiony z S napisał/a: | dla kogoś kto zna lub interesuje się punkiem na poważnie, a nie na zasadzie "zróbmy manifestacje i ubierajmy się kolorowo" wie, że nie jest to punk i nie ma co do tego jakichkolwiek dyskusji.
|
Bo najlepiej jest autorytatywnie napisać,że "nie ma co do tego jakichkolwiek dyskusji" i w ten sposób uznać sprawę za zamkniętą,hm? Cieszę się,że tak latwo przyszlo ci zaliczyć się do tych co na punku się znają,ale co z tymi,którzy mają w tym temacie inne zdanie?A,no tak,nie ma dyskusji. A zrobimy maly teścik? Zgooglaj nazwę zespolu i zobacz w ilu przypadkach twórczość Anti Flag bywa określana punkiem,a w ilu to miano się nie pojawia. Jasne,że nie uznaję tego za argument rozstrzygający,ale-wybacz-mam problem by wierzyć tobie,a nie dziesiątkom najróżniejszych serwisów muzycznych. |
_________________ A.I.Y.C. |
|
|
|
 |
Zmartwiony z S
Coś już napisał

|
|
|
|
| milan, generalnie swoją wiedzę opieram na tym co sam doświadczyłem, przeczytałem, widziałem, oglądałem i słyszałem od ludzi którzy mieli z tym styczność - następnie wiele rzeczy skonfrontowałem ze sobą i niestety wniosek jest jeden. Jedynie co to można to nazwać jakimś pseudo anarchistycznym punkiem, ponieważ nijak się ma to np. do Crass :) ( żeby nie było bez flaimu ) |
|
|
|
 |
krylas
Coś już napisał
|
|
|
|
| czyli wd ciebie jeżeli ktoś jest w czymś lepszy to od razu tego gorszego można zmieszać z błotem ? |
|
|
|
 |
Zmartwiony z S
Coś już napisał

|
|
|
|
| krylas, nie, tylko jeśli ktoś określa siebie lub swoją twórczość jakimś mianem, a nie ma z nim nic wspólnego lub odpierdala chałturę to trudno by go za to szanować. |
|
|
|
 |
Niez
Junior Admin

|
|
|
|
Co z tego ,że serwisy muzyczne określają coś punkiem. Punk to teraz gatunek muzyki,a kiedyś prócz muzyki był stanem umysłu,sposobem na przetrwanie i życie w niesprzyjającym otoczeniu. Jak już pisałam wyżej,dopiero potem partie stworzyły sobie z tego młodzieżówki. Zabawa może być dobra przy jednym i przy drugim.To czy ktoś chce słuchać czegoś lewicowego,prawicowego czy o krzaczkach,przyjaźni,krzyku,czołgach, jeżdżeniu na tym samym wózku,Bieszczadach i jabolu itd.,to już każdego indywidualna sprawa. Punk się zdążył bardzo rozjechać w różne strony i tak samo Antiflag jak i Biała Gorączka to punk,ale zupełnie inne światy.Każdy słuchacz wedle swojego upodobania, doświadczeń i również stylu życia wybiera sobie to z czym się identyfikuje i przy czym się lepiej bawi. Myślę więc,że nie ma co się wykłócać który punk jest "true",bo wszystko ewoluuje i trudno,żeby wymagać,że od lat 70 każdy zespół punkowy będzie wzorował się muzycznie i tekstowo na prekursorach z tamtych lat. Każdy jest inny, lubi co innego i nie należy nikomu udowadniać,ze taki Cock Sparrer jest lepszy w punku od Antiflag,bo to tak,jakby chcieć udowodnić,ze ma się lepsze i bardziej wartościowe życie od innych. Się nie da się. Jeśli wiecie o co mi chodzi
Dla rozluźnienia dla pań i panów: |
|
|
 |
Kefir
Typowy spamer Przetwór mleczny

|
Wysłany: Nie 05 Lut, 2012
|
|
|
Ale Cock Sparrer jest lepszy |
|
 |
Niez
Junior Admin

|
|
|
|
Wiem.Nawet najlepszy,ale inni wiedzą inaczej. |
|
|
 |
Zmartwiony z S
Coś już napisał

|
|
|
|
Niez, na pewno masz wiele racji w tym co mówisz i zgadzam się z Tobą w pewnych kwestiach, ale Cock Sparrer jest lepszy Samo porównywanie zespołów nie jest niczym dziwnym, bo tak można by powiedzieć, że wszyscy są najlepsi we wszystkim i każdy gra zajebiście i wszyscy są równi we wszystkim. |
|
|
|
 |
praptak
Forumowy prawiczek

|
|
|
|
Bluźniercy!!!!! Jak można wymienić cock sparrera w tym temacie o.O haha ;p. A swoją drogą cock sparrer jest tak zajebisty, ze nie da się go określić jednym słowem |
_________________ Last.fm |
|
|
|
 |
shinobipl
Rozkręca sie

|
|
|
|
 |
wojtas12122
Forumowy prawiczek Niema to jak zimne piwo
|
Wysłany: Sob 11 Lut, 2012
|
|
|
Ja nie znałem wcześniej twórczości Tego zespołu ale przesłuchując repertuar dosłownie zakochałem się w muzyce tego zespołu .I jestem mile zaskoczony wystąpieniem tego zespołu |
_________________ Niby nieogarnięty ? drn_punk przed PW napisz to się zgadamy i się wódeczke obali xD Najlepiej się kto chce spodkac i coś wypic :P |
|
|
|
 |
KubaKuba
Forumowy prawiczek basista
Wiek: 15 Dołączył: 13 Sty 2012 Posty: 27 Skąd: Drawsko Pomorskie
|
Wysłany: Sob 11 Lut, 2012
|
|
|
Wybiore się na ten koncert. Jeden z lepszych zespoów jak na razie. |
_________________ "Anarchia w samym środku mojej głowy
Mój mózg pracuje niezależnie
I nikt mi nie może zakazać myślenia
Anarchia w głowie to początek wyzwolenia"
Dezerter |
|
|
|
 |
HappyGregor
Coś już napisał Enjoy!

|
Wysłany: Sro 29 Lut, 2012
|
|
|
| Miło, przyjdę napewno! |
_________________ "Armia baranów, której przewodzi lew, jest silniejsza od armii lwów prowadzonej przez barana"
Czy to prawda, że Gość ma alergię na kaczki?? |
|
|
|
 |
|
|