Co byście powiedzieli aby na głównej scenie także zagrały polskie punkowe kapele ? Tak jak przed laty? KSU/DEZERTER/FARBENI... teraz punku na Woodstocku można tylko i wyłącznie posłuchać na scenie u Krisznowców.Proszę o wasze propozycję , opinie czy przemyślenia na ten temat.
Ogólnie nie podoba mi się to że Woodstock idzie w złą "stronę" na scenie coraz mniej polskiej-świetnej muzyki (mowa tu o wszystkich polskich kapelach - nie tylko punkowych) a coraz więcej zagranicznych gwiazd które tylko psują formę 17-letniego festiwalu...
Wiek: 23 Dołączył: 05 Sie 2008 Posty: 1492 Skąd: RioDeŚwiebodzineiro
Wysłany: Nie 04 Wrz, 2011
1. Co tu robi PP ?
2. Kto stoi w miejscu, ten się cofa. Festiwal się rozwija, jest to festiwal muzyki przyjmijmy, rockowej i ze wszelkich bliższych i dalszych temu gatunkowi nurtów, nie jest to festiwal punkowy. Jurek podjął decyzję o rozwoju w stronę zapraszania kapel zagranicznych ( czy słuszne, to temat na osobną dyskusję). Muszą tu grać zespoły z różnych gatunków, bo taka jest przecież jedna z idei festiwalu. Przez 15 lat grały w większości polskie kapele, naprawdę grało ich multum. Cóz, nasza strata, że urodziliśmy się na tyle późno, że nie dane nam było w tym uczestniczyć. Polski "rynek" muzyczny jest jednak, mimo wszystko dość ubogi (dlaczego też tak jest, to też osobny temat), zauważ, że wiele osób chce, aby zagrały kapele z Polski, które w większości lat już grały. FL grało już 5 razy na Woodzie, PP 3, KSU 2, T.Love też 2. Czas na nowości. To jest piękne w tym festiwalu, że można zobaczyć kapele, których się nie zna, taka mała encyklopedia muzyczna.
3. Jurek jest uprzedzony do punkowych kapel po historii z pierwszego albo drugiego Woodstocku, gdzie punki narobiły, delikatnie rzecz ujmując, syfu.
_________________ Idzie Jasiu przez las, patrzy, a tu podkowa. Podnosi, obraca, a tam koń.
Też marzę o tym, żeby zobaczyć/usłyszeć na PW polskie, 'stare' kapele..nie tylko punkowe, ale zgadzam się z Daho, że nowości też są potrzebne. W tym roku były kapele o których wcześniej nie słyszałam, a które wywarły na mnie wrażenie i cieszę się, że mogłam ich posłuchać.
_________________ życie nie pieści, pieśćmy się sami
zero smutków, zero złości, wy***ane po całości ;)
Uwaga!Wszystkie linki, które tu wklejam otwieracie na własną odpowiedzialność :P
Wysłany: Nie 04 Wrz, 2011
jestem jak najbardziej za ;) A the bill na pewno dałby niesamowity koncert
A do tego ulicznego opryszka ;) to będzie 8 lat odkąd ostatni raz grał na woodzie :)
jak najbardziej ucieszyłabym się z kapel tych starszych. Polski punk,rock czy heavy metal na dużej scenie, ucieszyłby wielu z nas, a serca same płonęłyby z radosci
_________________ Człowiek z krzyżem w ręku od człowieka ze swastyką Niewiele się różni - zaledwie symboliką"
Podziel się na:
Bekier Lubi pieprzyć równość wolność tolerancja brak agresji elegancja
No i dokładnie, dawać mi stare punki czy ogólnie naszą klasykę Polskiej muzy. A dla wszystkim co pierdolą iż festiwal się musi rozwijać bla bla bla bla... = KU...A ten festiwal ma TRZY, powtarzam TRZY JEB.... dni więc znajdzie się czas i na rozwój, nowości, eksperymenty... I na naszą kochaną, cudowną klasykę x]
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum