|
Reggae |
| Autor |
Wiadomość |
Sidney
Forumowy prawiczek Run de riddim

|
Wysłany: Czw 11 Lut, 2010
|
|
|
| harry napisał/a: | | Cytat: | 1.Alborosie (2008 dał niesamowity koncert na ORF)
2.Full Focus Production |
Alborosie hmmm jakby tak jeszczE zabral ze sobą pania Zoe i razem wykonali utwor is dis love. normalnie rozplywa sie w ustach a nie w dloni. ale mysle ze to malo prawdopodobne choc taka gwiazde chetnie bym zobaczyl. a tego drugiego o dziwko nie znam.
| rym cym cym napisał/a: | | ale indios bravos |
nie nie nie. przestali mi sie podobac po koncercie jak ich uslyszalem. nadaja sie jedynie do posluchania w domowym konciku. ewentualnie jakims kameralnym klubie do posiedzenia.
| Sidney napisał/a: | | Zapominasz o Bakshish... |
o tym nie da sie zapomniec. jakby dali taki koncert jak u kryszny to bylby to z pewnoscia jeden z najlepszych koncertow na woodstocku. wlasnie chetnie bym zobaczyl ich na duzej scenie. czemu oni nie graja jak to najlepszy polski zespol reggae.
| rym cym cym napisał/a: | | Etnę, Marikę, Mesajah, Orkiestrę na zdrowie albo Vavamuffina (na reggae dayu byli mocarni :D) |
Etna tak tak tak. Marika fuuuuu bleeee. a Vavamuffin zawsze daja ekstra koncerty :D
a co od siebie....
chcialbym zobaczyc svastica ss |
Alborosie na ORF'08 dał taki koncert, że wszyscy wymiękali.
FFP to ekipa ze szwecji. Grają reggae/raggamuffin w świetnym i szybkim stylu. Nie dają złapać oddechu w sumie.
Przeglądając swojego winampa pomyślałem o tym, jaką miazgę z ludzi by po sobie zostawił Pow Pow hehe.
Zgadzam się, że Marika błeeee. Nudzi, smęci i na wood się nie nadaje. Tabu gra na folkowej i na PRL, jak zostało zauważone.
Dlatego Mistycy by byli jak dla mnie najlepsi. |
|
|
|
 |
kawa
Coś już napisał

|
|
|
|
eheheh, ale rzygacie na bieną marikę. no dobra, to e
ale indiosów będę bronić, byłam na ich koncercie trzy razy i moim zdaniem za każdym razem są lepsi. |
_________________ pff |
|
|
|
 |
Sidney

|
|
|
|
| Ja do IB także zastrzeżeń nie mam. Byłem chyba z 5 razy na nich i zawsze było pozytywne, miło i przyjemnie. Jednak na woodzie już grali i nawet DVD z tego było. Dlatego Bakshish na dużą, albo zagraniczną gwiazdę pokroju zeszłorocznego Don Carlosa bym wolał. |
|
|
|
 |
zlamas
Rozkręca sie

|
|
|
|
| ja to bym chciał don carlosa bo cholera nie wyszedł punktualnie i myślałem, że już nie będzie grał no i pognałem hen hen. A z Polskiej sceny, to nie mam zielonego pojęcia kogo bym chciał, ale chyba najbardziej paraliż band :) |
_________________ rower to jest świat! :) |
|
|
|
 |
Sidney

|
|
|
|
| Nic nie mów o Don Carlosie;/ W programie miał być po Dżemie...a był po Korpich i zwijałem dupę do lało. Jak doszedłem na dworzec to kumpel zadzwonił, że właśnie Carlos gra...;/ |
|
|
|
 |
kawa
Coś już napisał

|
|
|
|
| ehehehe, ja przespałam korpiklaanów i wstałam dokładnie na dona carolsa :mrgreen: |
_________________ pff |
|
|
|
 |
kijana
Moderator Tępe ch*je

|
|
|
|
| Albrosie i Culcha owszem :) Dub inc. też. Ale chciałbym Zion train usłyszeć mimo że grali kiedyś. Ciekaw jestem tez jak na żywo wygląda Gentleman. Z naszej muzy ciekaw jestem jak grają Arkapark i Enej. |
|
 |
Sidney

|
|
|
|
| Gentleman będzie w najbliższym czasie w WWA, KATO i gdzieś jeszcze z tego co wiem. |
|
|
|
 |
bolek
Forumowy prawiczek

|
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010
|
|
|
| Juleekk napisał/a: | | Tak! Jestem jak najbardziej za! Vavamuffin, Habakuk i Ras Luta! Musicie być, pragnę Was! *prosi* |
Proszę...tylko nie Ras Luta ;)
Może DAAB? Grają świetne koncerty ;)
A jeśli chodzi o zagranicznych wykonawców to chętnie na żywo posłuchałbym Dub Incorporation czy United Flavour(byli na One Love Fest) Gdyby ktoś nie znał :). Mają też swój profil ma myspace |
|
|
|
 |
Sidney

|
|
|
|
United Flavor grało na ORF'08 i świetnie to wyszło. Tak samo Terrakota.
Dlatego bym chciał Dub Inc, Misty in Roots, FFP czyli dobre bandy i potrafiące porwać tłumy. |
|
|
|
 |
Rysy
Coś już napisał

|
|
|
|
| Indios Bravos chciałbym usłyszeć :] |
_________________ '..a nam nad głowami rosną chmury, kłęby , dymy ,grzyby , obłoki..' |
|
|
|
 |
staber_dg
pan z kredkami (ruskie 21 kolorów)

|
|
|
|
| Byli dwa lub trzy razy, poza tym się nie rozwijają.. marne szanse.. takie moje zdanie |
|
|
|
 |
allan
Rozkręca sie
|
|
|
|
| ja takze chetnie bym zobaczyl united flavour na woodstockowej scenie. w 2009 wystepowali w plocku na reggaelandzie i wg mnie byl to najlepszy koncert calego festiwalu. |
|
|
|
 |
Juleekk
Forumowy prawiczek
|
|
|
|
Co wy macie do Luty? jest świetny, ot co. ; )
Na Vavamuffin nie byłem, na wood był ale przegapiłem : (
Co do United Flavour - był na One Love we Wrocławiu, byłem, świetny koncert, także poprosiłbym na woodstocku :) |
|
|
|
 |
bolek
Forumowy prawiczek

|
|
|
|
| Juleekk napisał/a: | | Co wy macie do Luty? jest świetny, ot co. ; ) |
Do jego muzyki specjalnie nic nie mam. Ale nie wyobrażam go sobie na woodstockowej scenie w koszulce "Prosto" wraz ze swoimi "gorylami" z tej samej marki ;) |
|
|
|
 |
|
|