| XVIII PRZYSTANEK WOODSTOCK JUZ ZA
|
 |
Szukaj |
Użytkownicy |
| Rejestracja |
Zaloguj |
|
|
Przesunięty przez: Dezaprobator Czw 23 Kwi, 2009 |
Wasz stosunek do służby wojskowej |
| Autor |
Wiadomość |
Simon
Typowy spamer

|
Wysłany: Czw 01 Lip, 2010
|
|
|
| Jumbo napisał/a: | | Z całej tej "profesjonalizacji" to się chyba tylko cieszą hipisi i inne organizacje walczące o pokój |
Ja się nie cieszę, wali mi to, bo gdyby doszło do wojny Polska i tak w dupie - a jestem zdania, że jedyna szansa na pokój to równy szybki rozwój wszystkich państw, tak, żeby jedno bało się zaatakować inne, lub nie miało takich możliwości. Demilitaryzacja doprowadziłaby do anarchii i to nie tej anarchistycznej. |
|
|
 |
Sister Midnight
Zakurwim dęsa ? [youtube]link[/youtube] !!

Wiek: 23 Dołączyła: 10 Lut 2009 Posty: 2193 Skąd: Paprykarzowo
|
Wysłany: Czw 01 Lip, 2010
|
|
|
Polska zawsze była, jest i będzie w dupie, tylko po co tę dupę jeszcze bardziej zgłębiać? a to co teraz się z polską armią dzieje to jakieś żarty są o.O
a Ty Szajmonie to nie wiem gdzie żyjesz - taka opcja | Simon napisał/a: | | że jedyna szansa na pokój to równy szybki rozwój wszystkich państw, tak, żeby jedno bało się zaatakować inne, lub nie miało takich możliwości. | jest lepsza od tych wszystkich teorii utopijnych państw, na świecie nigdy nie będzie tak, że państwa będą na równi, a wojny były od zawsze i trzeba mieć na uwadze, że będą nadal.. i niestety ale trzeba być na to jakoś przygotowanym, a jak na moje to "profesjonalizacja" armii w naszym kochanym kraju udać się nie uda i nie prowadzi na pewno do takowego przygotowania w razie ewentualnego konfliktu.
a do tego chciałam przypomnieć jeszcze, że | Jumbo napisał/a: | | to jest temat o Zasadniczej Służbie Wojskowej | więc do niej powróćmy.. choć za bardzo nie ma już do czego.. ale powspominać moszna :mrgreen: |
_________________ – Co my, do cholery, robimy? Kompletnie nas popierdoliło!
– Wiem.. ALE I TAK JESTEŚMY ZAJEBISTE! |
|
|
|
 |
AlterEgo
Forumowy prawiczek Mateusz

|
Wysłany: Nie 21 Sie, 2011
|
|
|
Mój stosunek do wojska jest taki, że jest ono potrzebne, do obrony, interwencji ( w innym kraju, czy to na 'własnym podwórku', kiedy komuś się zachce rewolucji ).
Tylko zawodowe, uważam, że stratą czasu jest przygotowywanie wszystkich do walki z nieistniejącym zagrożeniem, a te same pieniądze można 'wpakować' w jakość zawodowej armii.
Jeżeli chodzi natomiast np o system szwajcarski, gdzie obywatele po szkoleniu wojskowym dostają broń i amunicję, to uważam, że to po prostu nie dla naszego - polskiego społeczeństwa ;) |
_________________ For a minute there
I lost myself |
|
|
|
 |
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| |
|