Przesunięty przez: Dezaprobator Czw 23 Kwi, 2009 |
Wasz stosunek do służby wojskowej |
| Autor |
Wiadomość |
Jumbo
Fuck Yeah!

|
Wysłany: Wto 07 Lip, 2009
|
|
|
No bo miałem się tą chustą w kwietniu pochwalić a się nie udało gdyż się zapomniało :D Może jej tak dokładnie nie widać ale i tak projekt macie u góry. Generalnie jak kiedyś "zetka" wróci i pójdziecie do wojska i będziecie myśleć o chuście to koniecznie "własnoręcznej". Bo na pewno jest mięć coś indywidualnego, nie jak cała reszta kupne :)
 |
|
 |
Lucyfer
Forumowy prawiczek ten który powiedział NIE!!!

Wiek: 26 Dołączył: 18 Wrz 2009 Posty: 10 Skąd: z 6 kręgu piekła
|
Wysłany: Pią 18 Wrz, 2009
|
|
|
| ODBYTA SŁUŻBA WOJSKOWA!!! I JESTEM Z TEGO DUMNY!!! |
_________________ Bóg istnieje...
Ale jest skurwysynem, który ma nas w dupie |
|
|
|
 |
Jumbo
Fuck Yeah!

|
Wysłany: Wto 27 Kwi, 2010
|
|
|
| Pon 27 kwi, 2009 Jumbo napisał/a: | Jak długo na wawelu
zygmunta bije dzwon
tak długo w sercach naszych
jebany bedzie mon
niech żyje nam rezerwa
przez szereg długich lat
gdy rezerwiści piją to we wałczu wódki btak
itd...
000 >>< CYWIL!!!! KURWA CYWIL!!!! |
Ha ha! Dziś jadąc do pracy psiocząc na deszcz uświadomiłem sobie że rok temu o tej porze była piękna pogoda bo wychodziłem do cywila! :mrgreen:
eff... wróciłbym jeszcze na trochę tak pofazować jak wtedy... fajnie było, choc nie jednokrotnie się wku*wiałem i narzekałem, ale patrząc z perspektywy czasu, może nie za długiego było fajnie |
|
 |
voo_doo
Stara Gwardia

|
|
|
|
| widzę ze Cie na wspomnienia wzieło:) |
_________________ Up the Irons!!! |
|
|
|
 |
Jumbo
Fuck Yeah!

|
|
|
|
Na wspomnienia to mnie weźmie jak siądę i obejrzę film który moja matka nakręciła jak wchodziłem na czterech, przepraszam, wczołgiwałem się z chustą na plecach przez próg domu śpiewając :mrgreen:
Dokładnie o tej godzinie, (może jakieś 5-10 min wcześniej) przekroczyłem po raz ostatni bramę we Wałczu |
|
 |
FeSTeR
Zakurwim dęsa ? Thrash'em All

Wiek: 26 Dołączył: 21 Mar 2009 Posty: 2137 Skąd: Nakło nad Notecią
|
|
|
|
| Jumbo napisał/a: | | eff... wróciłbym jeszcze na trochę tak pofazować jak wtedy... fajnie było | też bym sobie wrócił. Ale nie do tej dziury co byłem przez ostatnie 6 miesięcy tylko do Ustki albo na Oksywie |
_________________ YouTube
Demot |
|
|
|
 |
Jumbo
Fuck Yeah!

|
|
|
|
Spoko ja też nie służyłem tam gzie bym chciał. Nawet ta jednostka w Ostródzie nie była super, waliło tam komuną na kilometr choć położenie fajne. No ale prawdziwą dziurą to był Wałcz, choć przynajmniej nie była to "jednostka lasu"
A chyba najbardziej to tęsknię za magiczną 78 procentową zniżką, to były czasy, cała Polska za 10 zł :mrgreen:
A najlepsze jest to:
| Wikipedia napisał/a: | | Ochotnicy podlegają powołaniu do służby w terminie uzgodnionym z wojskowym komendantem uzupełnień. Mają oni prawo wyboru miejsca pełnienia służby i rodzaju wojska, jeżeli tylko spełniają warunki wymagane do odbywania służby w wybranej przez siebie jednostce wojskowej. |
Ta na pewno tak było...
"Ma pan do wyboru Wałcz albo Wałcz, ewentualnie Wałcz" |
|
 |
voo_doo
Stara Gwardia

|
|
|
|
| heheh dobrze że chociaż Wałcza Ci nie zaproponowali :) |
_________________ Up the Irons!!! |
|
|
|
 |
FeSTeR

|
Wysłany: Sro 28 Kwi, 2010
|
|
|
| Jumbo napisał/a: | A najlepsze jest to:
Wikipedia napisał/a:
Ochotnicy podlegają powołaniu do służby w terminie uzgodnionym z wojskowym komendantem uzupełnień. Mają oni prawo wyboru miejsca pełnienia służby i rodzaju wojska, jeżeli tylko spełniają warunki wymagane do odbywania służby w wybranej przez siebie jednostce wojskowej.
Ta na pewno tak było... |
o przepraszam bardzo pan Major w WKU Bydgoszcz(bardzo miły - jak na zawodowego żołnierza) dał mi do wyboru. Albo Ustka a tym samym MW, albo Zegrze koło Wawy i tym samym byłbym pieskiem z piechoty. Sam wiesz co wybrałem
| Jumbo napisał/a: | | A chyba najbardziej to tęsknię za magiczną 78 procentową zniżką, to były czasy, cała Polska za 10 zł | To było piękne. I za darmo można było jeździć "miejskimi".
| Jumbo napisał/a: | | waliło tam komuną na kilometr | jak w 70% JW w Polsce niestety |
Demot |
|
|
|
 |
Greenflag
Coś już napisał Make it Green

Wiek: 26 Dołączył: 11 Sty 2010 Posty: 70 Skąd: nie pamiętam już
|
Wysłany: Nie 16 Maj, 2010
|
|
|
Ja wybierałem co chciałem i kiedy chciałem. Nie lubię przymusu. Tak sobie ustawiłem, że najpierw pojade na Woodstok, potem odpocznę i dopiero do armii, i na to poszli. Skończyłem, nie narzekam, a nawet popieram. Tyle, że dzisiejsze wojsko to niewojsko. Nasłuchałem się niemało, a w praktyce to 8h i wyjebane. A weekendy to darmowa wóda z dostawą pod bramę :D Jakby jeszcze raz brali to też bym poszedł, ale na zawodowego się nie nadaje raczej |
|
|
|
 |
Jumbo
Fuck Yeah!

|
Wysłany: Czw 01 Lip, 2010
|
|
|
Komenda Portu Wojennego Świnoujście wchodzi w skład 8 Flotylli Obrony Wybrzeża.
Czy ich po*ebało!? Ja jestem Kierowcą! Służyłem w Wojskach Lądowych! Na co mi przydział mobilizacyjny do MW!? KU*WA! Oni sami są sobie wini, wyginą jak dinozaury. Z całej tej "profesjonalizacji" to się chyba tylko cieszą hipisi i inne organizacje walczące o pokój bo likwiduje się jednostki bojowe a podpisuje się decyzje o nie likwidowaniu orkiestr wojskowych...
Brakuje emoty Facepalm.
Choć w tym wypadku powinna być "taktyczna"
 |
|
 |
FeSTeR

|
|
|
|
| Jumbo napisał/a: | | Na co mi przydział mobilizacyjny do MW!? KU*WA! | . Marynarka Wojenna nie jest taka zła |
Demot |
|
|
|
 |
kamil90
Rozkręca sie
|
|
|
|
| FeSTeR napisał/a: | :-D . Marynarka Wojenna nie jest taka zła |
może by nie była gdyby miała realną siłe liczoną w okrętach najlepiej podwodnych bo na lotniskowce raczej nie widze szans na bałtyku |
_________________ Bóg zawsze stoi po stronie wielkich batalionów |
|
|
|
 |
FeSTeR

|
|
|
|
| kamil90 napisał/a: | | może by nie była gdyby miała realną siłe liczoną w okrętach najlepiej podwodnych | Mamy okręty! 5 czy 6 Wszystkie jescze na starym dobrym dieslu i elektryku.
Co do lotniskowców... Nas nie będzie na takowe stać nigdy. I dlatego w razie W naszą flotę rozgromią w kilka chwil. |
Demot |
|
|
|
 |
Jumbo
Fuck Yeah!

|
|
|
|
Lotniskowiec? Trzeba mieć co jeszcze na niego wsadzić. około 5 tys. Marynarzy to by zjadło połowę etatów marynarki no i samoloty... Bo i tak za dużo ich nie mamy.
[ Dodano: Czw 01 Lip, 2010 ]
| FeSTeR napisał/a: | Mamy okręty! 5 czy 6 Wszystkie jescze na starym dobrym dieslu i elektryku. |
No mamy :D
- ORP Sokół
- ORP Sęp
- ORP Bielik
- ORP Kondor
- ORP Orkan
- ORP Piorun
- ORP Grom
- ORP Orzeł
I teraz będzie ORP uctok.com :mrgreen: |
|
 |