XVIII PRZYSTANEK WOODSTOCK JUZ ZA
 Szukaj |  Użytkownicy | | Rejestracja |  Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Dezaprobator
Czw 23 Kwi, 2009
Punks
Autor Wiadomość
Yakub 
Coś już napisał

Wysłany: Sro 13 Sty, 2010   

Prawda jest taka, że subkultura podpina się pod człowieka, nie człowiek pod subkulturę.
"dzieci Włocahtego", lub jak kto woli "Happysadki" i inne tego typu ścierwo... Boli człowieka, gdy widzi się takie dziecko w koszulce z pacyfą, glanach za kilka stów, które kupili rodzice, bo dziecko prosiło. Uważają się za anarchistów, a pojęcia nie mają co to, kto to wymyślił i do czego się dąży w tym ruchu. Ale takie dzieci da się przeboleć, bo czasem jak sie je nastraszy to na wino rzucą ^^
Gorzej z takimi w moim wieku, co noszą koszulki "Anarchy" a do tego markowe buty i bluzę... Serce sie kroi i nóż w kieszeni otwiera.
Prawda jest taka, żę punk to teraz nie ideologia tylko moda. Tak samo jak anarchia. Taki Converse robi na tym niezły biznes, robiąc trampki z anarchią i pacyfką...
Ja wiem, żę make love, not war, ale takich to przydałoby się tępić. Dzieciom pokazać demonstrację, napierdalankę z NOPem, czy czymś innym, pokazać im, e to nie tylko słucahnie muzyki w pokoju i marudzenie rodzicom o nowe koszulki zespołów, bo te co mają są już stare....

Podziel się na:         
harry 
ShoutBox
no przychódź.

Wysłany: Sro 13 Sty, 2010   

Yakub napisał/a:
Prawda jest taka, że subkultura podpina się pod człowieka, nie człowiek pod subkulturę.
"dzieci Włocahtego", lub jak kto woli "Happysadki" i inne tego typu ścierwo... Boli człowieka, gdy widzi się takie dziecko w koszulce z pacyfą, glanach za kilka stów, które kupili rodzice, bo dziecko prosiło. Uważają się za anarchistów, a pojęcia nie mają co to, kto to wymyślił i do czego się dąży w tym ruchu. Ale takie dzieci da się przeboleć, bo czasem jak sie je nastraszy to na wino rzucą ^^
Gorzej z takimi w moim wieku, co noszą koszulki "Anarchy" a do tego markowe buty i bluzę... Serce sie kroi i nóż w kieszeni otwiera.
Prawda jest taka, żę punk to teraz nie ideologia tylko moda. Tak samo jak anarchia. Taki Converse robi na tym niezły biznes, robiąc trampki z anarchią i pacyfką...
Ja wiem, żę make love, not war, ale takich to przydałoby się tępić. Dzieciom pokazać demonstrację, napierdalankę z NOPem, czy czymś innym, pokazać im, e to nie tylko słucahnie muzyki w pokoju i marudzenie rodzicom o nowe koszulki zespołów, bo te co mają są już stare....

łoł :|

Podziel się na:         
Niez 
Junior Admin

Wysłany: Czw 14 Sty, 2010   

Yakub napisał/a:
Prawda jest taka, że
Yakub napisał/a:
Prawda jest taka, żę

mam uczulenie na to wyrażenie

Podziel się na:         
pawel274 
Forumowy prawiczek

Wysłany: Pią 12 Lut, 2010   

Dezaprobator napisał/a:
A ja w ogóle tego nie rozumiem. Przecież Woodstock to jest impreza na której pojawienie się dużej ekipy punków jest jak najbardziej na miejscu. To taka rozmowa jak by np nie mógł zagrać Vader bo sie pojawią Metale. Albo nie mógł zagrac izrael albo daab bo się reggowcy pojawią... No błagam was... Rozumiem, że nie mógłby zagrać Tiesto albo Busshunter bo by się pojawiły dresy. Ale nie takie rzeczy co mi tu piszecie :-?

Jak najbardziej się zgadzam.
Sorry ale takie generalizowanie punków jest po prostu nie fair. Ludzie są po prostu ludźmi ja nie zagwarantuje że z żadnym punkiem nie będzie problemu ale tak samo nikt nie może zagwarantować że nie będą sprawiać problemów przedstawiciele innych nurtów.

Nie rozumiem czemu wszyscy czepiają się irokeza robionego tylko na jakiś wyjazd :-/ . Jeżeli ktoś ma taką ochotę Boże kochany to niech sobie robi! Nie mam zamiaru stać przy wejściu i pytać ludzi czy są prawdziwymi pankami, czy wpadli tylko na chwilę. Ludzie przychodzą się spotkać przy muzyce doświadczyć czegoś nowego czemu miałbym im tego bronić skoro sprawia im to przyjemność. Jeżeli miarą zaangażowania miałby być tylko wygląd zewnętrzny to ja nie mam najmniejszego prawa nazywać się pankiem, ale mam nadzieje że jednak nadal chodzi o coś więcej. Jasne dzieciaki zaczynają słuchać punku i co do nich dociera najpierw? Oczywiście stereotypy, że punk to tylko picie, mordobicie na koncertach i ogólna rozwałka ale po jakimś czasie niektórzy chcą tez czegoś więcej (nie ujmując oczywiście pozostałym wśród których jest wielu bardzo mądrych ludzi)

"ja stwierdzam, że subkultury są bezsensowne... nie jestem punkiem, nie jestem metalem, hippisem, ziomem, skinem... jestem sobą :]"

Czy ktoś kogokolwiek zmusza do określania się? Ale trzeba przecież zrobić jakieś kategorie w Wikipedii :mrgreen: Ja osoiście słucham różnych zespołów od Slipknota przez The Clash a na REM skończywszy ale jednak zawsze myślałem o sobie jako o punku ze względu na podejście do życia :mrgreen:

[ Dodano: Pią 12 Lut, 2010 ]
Super, kolejny rozgoryczony :roll:

A może tak jednak dać dzieciakom głos, co? Jeżeli chcą ubierać sie w modne ciuszki za 500 zł to ich sprawa, jeżeli chcą się nazywać punkami, metalami, anarchistami też ich sprawa. Co mi do tego?! Mam ich pozabijać za co? Sorry ale wolę ich płytkie podejście od Twojego wkurwienia. :-?

Podziel się na:         
szczyglet 
Forumowy prawiczek
Oi !

Wysłany: Nie 30 Maj, 2010   

Kto nie był za młodu w żadnej subkulturze ten na starość będzie starym zgredem. Subkultury są spoko jeśli tylko nie golisz głowy żeby być skinem aby szpanować.
subkultura to jest sposób wyrażanie siebie, swojego wnętrza poprzez wygląd, wyglądem oddajemy co czujemy. Mnie też to wkurwia jak ktoś robi z siebie np. punka tak se dla jaj.
i słucha przy tym dody albo feela xD

Podziel się na:         
Sister Midnight 
Zakurwim dęsa ?
[youtube]link[/youtube] !!

szczyglet napisał/a:
subkultura to jest sposób wyrażanie siebie, swojego wnętrza poprzez wygląd,

może się czepiam, ale żeby wyrazić siebie, wcale nie trzeba mieć irokeza i chodzić w "ciężkich butach"

Podziel się na:         
szczyglet 
Forumowy prawiczek
Oi !

Spoko ale chodzi mi przede wszystkim o to że jak ja widzę kolesia wyglądającego jak punk to wiem o czym mogę z nim np. pogadać czy z czym mam do czynienia

Podziel się na:         
Dezaprobator 
Administrator

szczyglet napisał/a:
Kto nie był za młodu w żadnej subkulturze ten na starość będzie starym zgredem.

Nigdy nie należałem do żadnej subkultury. Nie planuję do jakiejkolwiek należeć. Nigdy nie odczuwałem potrzeby manifestowania swoich poglądów poprzez ubiór. Nie manifestuję swoich poglądów w jakikolwiek sposób. Ja je wyrażam w rozmowie i nikomu ich nie narzucam.
Znaczy jestem zgred...
No cóż życie :D

Gość jak masz na imię ?

Podziel się na:         
janek666 
Forumowy prawiczek
nicosc

Wysłany: Nie 06 Cze, 2010   

chcialbym wybrac sie na woodstock nie wiecie moze do jakiej subkultury najllepiej sie zapisac zeby byc na czasie? aha juz jestem zgredem czy cos moze mi jeszcze pomoc? mam sporo kasy na wydanie ale nie wiem na co sie zalapac zeby nie wyjsc na cienkiego bolka na woodstocku....myslalem ze panki sa trendy a tu biurwa klops.to w co inwestowac panowie na co poleca dupeczki i wogole ...

Podziel się na:         
Simon 
Typowy spamer

Wysłany: Nie 06 Cze, 2010   

janek666 napisał/a:
chcialbym wybrac sie na woodstock nie wiecie moze do jakiej subkultury najllepiej sie zapisac zeby byc na czasie? aha juz jestem zgredem czy cos moze mi jeszcze pomoc? mam sporo kasy na wydanie ale nie wiem na co sie zalapac zeby nie wyjsc na cienkiego bolka na woodstocku....myslalem ze panki sa trendy a tu biurwa klops.to w co inwestowac panowie na co poleca dupeczki i wogole ...

Dojeb sobie syntetyczne dready i cool rasta image, teraz to jest na czasie trendy ! dupeczki same się pchają!

Podziwiaj moje wiązania wodorowe między zasadami dziwko!
Jeżeli spojrzymy na walkę z narkotykami z czysto ekonomicznego punktu widzenia, to rolą państwa jest ochrona karteli narkotykowych.

Podziel się na:         
janek666 
Forumowy prawiczek
nicosc

Wysłany: Pon 07 Cze, 2010   

zajebisty pomysl dokupie kilo suszonego koperku zeby wyjsc na arcyksiecia reagge.moze wezme ze soba jakiegos czarnego kolesia bedziemy pociskac kit ze jestesmy z zespolu!zeby bylo ze w temacie jak ktos wydaje pincet zlotych na kortke ramoneske i tyle na glany zeby wygladac na luzaka to jest smieszne.ja ubieram sie na sportowo bo takie ciuchy sa najtansze i olewam to ze nie wygladam na kolesia sluchajacego mocnej muzy. wg mnie punki powinni chodzic np. w dresach skoro olewaja ten caly szolbiznes.po co parzyc sie w lato w glanach jak mozna wyjsc w sandalach albo w klapkach-no ale lepiej cierpiec i byc trendy i na luzie

Podziel się na:         
Simon 
Typowy spamer

Ja mam czuba na łbie i pankowy image - ale w glanach w lato nie chodzę :-P
a większość moich ciuchów to kupiłem jakieś najtańsze koszulki i sam je poprzerabiałem, porozdzierałem, pozszywałem - i teraz jest cool punk trendy mega wyjeb i w ogóle.
Jedyny "punkowy ciuch" jaki w życiu kupiłem to spodnie w kratę i pasek do nich. Kosztowało mnie to 5 funtów w sklepie z używanymi rzeczami.

Jeżeli spojrzymy na walkę z narkotykami z czysto ekonomicznego punktu widzenia, to rolą państwa jest ochrona karteli narkotykowych.

Podziel się na:         
Dahomej 
Moderator
vel.Grześ

marna prowokacja ? ;>

Podziel się na:         
Simon 
Typowy spamer

Dahomej napisał/a:
marna prowokacja ? ;>

Gdzie Ty tu widzisz jakieś prowokację, koleś napisał co myśli o "punkach" co kupują sobie "jedyne pankowe", markowe, drogie ciuchy.
Sorry, ale którego prawdziwego punka stać na skórę i glany z dr.martens ? :-P albo trampy z conversa za 250zł ? :lol:

[ Dodano: Pon 07 Cze, 2010 ]
Dlatego siebie nazywam co najwyżej fascynatem punku :mrgreen:
No chyba, że ze mnie jakiś neo-punk, bo popieram(może nie popieram, ale na pewno nie staram się obalić :-P ) kapitalizm.

Podziel się na:         
Dahomej 
Moderator
vel.Grześ

Może i jest tak, jak piszesz. :-P Ja jestem jednak przeczulony na tego typu wywody. Albo po prostu się starzeje.. :lol: :roll:

Podziel się na:         
Odpowiedz do tematu