XVIII PRZYSTANEK WOODSTOCK JUZ ZA
 Szukaj |  Użytkownicy | | Rejestracja |  Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Dezaprobator
Czw 23 Kwi, 2009
Punks
Autor Wiadomość
Ambroży 
Forumowy prawiczek
Podróżnik

Wysłany: Pią 20 Mar, 2009   

Znam sporo punków i większość z nich to naprawdę mądrzy ludzie. Z niejednym punkiem mogę porozmawiać na wyższym poziomie niż z niejedną osobą po studiach wyższych, która codziennie chodzi do pracy w garniturze ze skórzaną aktówką.
A napić się i przespać się na ławce w parku, to rzecz normalna, która każdemu się zdarza. Mi też i mi z tym dobrze. No chyba, że rano budzi mnie padający desz...

Aras666 napisał/a:
ja stwierdzam, że subkultury są bezsensowne... nie jestem punkiem, nie jestem metalem, hippisem, ziomem, skinem... jestem sobą :]

A to swoją drogą. Kiedyś próbowałem się utożsamiać z jakimiś - nazwijmy to tak - grupami. Ale to tylko zbędne szufladkowanie hamujące rozwój naszej własnej osobowości i charakteru.

~Illuminates of Bombastick~

Podziel się na:         
harry 
ShoutBox
no przychódź.

dla mnie punk to nie subkultura tylko ideologia. i ktos kto chleje wino rzyga i sra pod siebie nie jest zadnym pankiem tylko normalnym czlowiekiem. wielu ma sie za punkow bo maja irka czy chleja jabole a ideologii punka nawet nie znaja. ha a pytanie dla punkowcow: dlaczego punkowcy noszą skóry i ćwieki ? odpowieadac nooo!

Podziel się na:         
szczepek 
Rozkręca sie
aka Deithwen

Nie jestem punkiem, ale na chłopski rozum słyszący różne pogłoski o punkach:
Skoro pogo powstało od punków, którzy owym tańcem wyrażają siebie w świecie - a są niczym wobec świata, przejawiają nihilizm - to skóra i tym bardziej ćwieki czynią ten taniec abrdziej brutalnym, bardziej masochistycznym, bardziej wyrażającym nicość wobec świata.

Podziel się na:         
Pijakjaboli 
Forumowy prawiczek
EmoSkin

Wysłany: Nie 29 Mar, 2009   

Punk.. irokezy cwieki łancuchy i wszystkie inne pierdoły to śmieci które nie potrzebnie sie nosi.. Punkiem mozna być o ile wogole istnieje takie pojecie bedąc kolesiem nie specjalnie wyrózniajacym sie od tłumu.. przynajmiej z wyglądu. ważna jest ideologia i sposób zycia przynajmiej ja tak uważam..
jezeli przegrywamy mówi o tym cały swiat

Podziel się na:         
harry 
ShoutBox
no przychódź.

Wysłany: Pon 30 Mar, 2009   

Pijakjaboli napisał/a:
Punk.. irokezy cwieki łancuchy i wszystkie inne pierdoły to śmieci które nie potrzebnie sie nosi.. Punkiem mozna być o ile wogole istnieje takie pojecie bedąc kolesiem nie specjalnie wyrózniajacym sie od tłumu.. przynajmiej z wyglądu. ważna jest ideologia i sposób zycia przynajmiej ja tak uważam..

ha. idealne określenie.

Podziel się na:         
Kokaina 
Forumowy prawiczek
s,d&r'n'r

Wysłany: Pon 06 Kwi, 2009   

Pijakjaboli napisał/a:

można być aczkolwiek rożnego rodzaju gadżety, jeśli utożsamiają sie z wybranym przed daną osobe stylem są jak najbardziej ok :) choć nie chciałabym dostać pieszczochą z twarz podczas poga xD ogolnie nie lubie dostawać w twarz xD

Podziel się na:         
zUe dazy 
Rozkręca sie

Wysłany: Wto 14 Kwi, 2009   

Nie trawię z powodu poglądów, jedynie do tych konserwatywnych nic nie mam, ale, że są marginalnym promilem, to...:<

Podziel się na:         
Xerox 
Rozkręca sie

Wysłany: Czw 16 Kwi, 2009   

Nie wiem czemu demonizujecie pogo na woodstocku. W zeszłym roku byłem w środku piekła na Acidach i Vaderze i szczerze mówiąc było tam cholernie bezpiecznie, jeżeli się potrafiło stać na własnych nogach. Nie było żadnych szaleńców bijacych ludzi łokciami czy pięściami. Jak ktoś się przewrócił, był od razu podnoszony, wszyscy byli uśmiechnięci. Zero agresji czysta zabawa, zarówno ze strony metali jak i "punków brudasów". Punki mi nic nie zrobiły, żaden się nawet na mnie krzywo nie spojrzał. Nie wiem czemu niektórzy są tak do nich wrogo nastawieni. Pozdrawiam wszystkich rozsądnych.

Ps. Skini do pieca.

Podziel się na:         
jabolowa 
Rozkręca sie

Xerox napisał/a:
Nie wiem czemu demonizujecie pogo na woodstocku. W zeszłym roku byłem w środku piekła na Acidach i Vaderze i szczerze mówiąc było tam cholernie bezpiecznie, jeżeli się potrafiło stać na własnych nogach. Nie było żadnych szaleńców bijacych ludzi łokciami czy pięściami. Jak ktoś się przewrócił, był od razu podnoszony, wszyscy byli uśmiechnięci. Zero agresji czysta zabawa, zarówno ze strony metali jak i "punków brudasów". Punki mi nic nie zrobiły, żaden się nawet na mnie krzywo nie spojrzał. Nie wiem czemu niektórzy są tak do nich wrogo nastawieni. Pozdrawiam wszystkich rozsądnych.

Ps. Skini do pieca.

pjona!
ja tez nie wiem czemu niektorzy sa wrogo nastawieni do punków. dla mnie punki to taka wesoła banda jest,z która mozna sie zajebiscie bawic, popogowac, pogadac.

Podziel się na:         
Simon 
Typowy spamer

Xerox napisał/a:

[...]
Ps. Skini do pieca.

nie ma to jak ta woodstockowa tolerancja :mrgreen: bez urazy, taki żarcik. Ja tam ze skinami nie mam żadnych niemiłych wspomnień to i się nie wypowiadam, a tobie co zrobili, że tak mówisz ? spalili Ci dom ? zgwałcili matke ? okradli ? :mrgreen: Nie mówie, jest to napewno agresywna subkultura, ze względu na poglądy, ale dopóki głoszą te poglądy i uderzają tylko słowem to mam ich w głębokim poważaniu. Pisząc takie coś "Skini do pieca", poniekąd zniżasz się do ich poziomu.

Podziwiaj moje wiązania wodorowe między zasadami dziwko!
Jeżeli spojrzymy na walkę z narkotykami z czysto ekonomicznego punktu widzenia, to rolą państwa jest ochrona karteli narkotykowych.

Podziel się na:         
Aras666 
Po co tyle piszesz ?
Always look on the bright side of life! :)

jeśli chodzi o punków... czasem mnie wkurwiaja, co nie zmienia faktu, że co niektórzy jednak są spoko ziomy :)

a jeśli chodzi o tekst "skini do pieca" to znam jednego skina i to jeszcze go poznałem z gromadą punków, trzeba wiedzieć kim są prawdziwi skini, a nie ci pozerzy co bija co popadnie :)

Podziel się na:         
PianA 
Moderator
chlap chlap

połowa dzisiejszych punków to menele. Co ja sie spotałem z punkiem to mi kradli browara albo dwa. Co ja na to?? zarób se a nie sęp

Podziel się na:         
Dezaprobator 
Administrator

A co do Woodstokowego Pogo to jest ono faktycznie najbardziej przyjaznym pogo w jakim miałem okazję uczestniczyć. Nawet około 30 minut uprawiałem zapasy w pogo z jakimś skinem, co udało mi się go wywalić to nas podnosili. Niezły ubaw. Po wszystkim podaliśmy sobie ręce i się rozeszliśmy :D

Gość jak masz na imię ?

Podziel się na:         
harry 
ShoutBox
no przychódź.

Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009   

punki ? menele to juz bardziej. co to z nich za punki. czy w punku jedna z idei nie jest anarchia i bunt przeciwko panstwu ? a pokazcie mi punka ktory nie pije jaboli piwa czy wódki. jak mi znajdziecie bedzie swiety. kupujac te produkty placą akcyzę a placąc akcyze napedzaja panstwo i daja im zarobic. to jest punk ? teraz to chodzi tylko zeby wlasnie byc menelem i nawalic sie . to jest dzisiejszy brudny zaklamany punk.

Podziel się na:         
Simon 
Typowy spamer

Wysłany: Pią 17 Kwi, 2009   

Ciekawe jest, że na tym forum toleruje się takie wypowiedzi, lub coś w stylu "skini do pieca" a jak się porównuje kościół do faszystów(wyjaśniłbym czemu porównałem, ale nie chce zaczynać kolejnej dyskusji...) to już jest "be" ? podwójna moralność ?

Podziwiaj moje wiązania wodorowe między zasadami dziwko!
Jeżeli spojrzymy na walkę z narkotykami z czysto ekonomicznego punktu widzenia, to rolą państwa jest ochrona karteli narkotykowych.

Podziel się na:         
Odpowiedz do tematu