XVIII PRZYSTANEK WOODSTOCK JUZ ZA
 Szukaj |  Użytkownicy | | Rejestracja |  Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Dezaprobator
Pon 18 Sty, 2010
Piosnka o 2 Ojcach
Autor Wiadomość
Simon 
Typowy spamer

Wysłany: Sro 05 Maj, 2010   

batman, narko-kompan to będzie po woodstocku :mrgreen:

Nikt nie kwestionuje wiedzy ani kwalifikacji tego Pana - a raczej to w jaki wybiórczy sposób podchodzi do problemu, zdaje się dostrzegać tylko te kwestie które jego interesują, poza tym jest zwolennikiem segregacji społecznej, co mnie już odrzuca na pierwszym miejscu.

Cytat:
Amerykańskie Towarzystwo Psychologiczne wszczęło dochodzenie w związku z licznymi skargami psychologów na merytoryczną poprawność badań Camerona. W międzyczasie Cameron złożył rezygnację z członkostwa w Towarzystwie, jednak nie została ona rozpatrzona ze względu na toczące się dochodzenie. Zakończyło się ono w grudniu 1983 roku wyrzuceniem Camerona z szeregów APA z powodu pogwałcenia kodeksu etycznego.
W 1984 Towarzystwo Psychologiczne Stanu Nebraska wydało oświadczenie, w którym odcięło się od prezentowanych przez Camerona interpretacji literatury naukowej. W 1986 Amerykańskie Towarzystwo Socjologiczne skrytykowało Camerona za nieustanne nadinterpretacje socjologicznych materiałów badawczych. Jednocześnie Towarzystwo stwierdziło, że wystarczy pobieżna analiza działalności Camerona, aby dojść do wniosku, że nie ma ona nic wspólnego z nauką. Nauka jest jedynie przykrywką działalności ideologicznej. (...) Niektórzy socjologowie są zszokowani poziomem nadużyć pana Camerona.
W 1996 Kanadyjskie Stowarzyszenie Psychologiczne wydało podobne oświadczenie, odcinające się od działalności Camerona i stwierdzające, że jest ona całkowicie oparta na nadinterpretacjach i błędach metodologicznych.

Podziwiaj moje wiązania wodorowe między zasadami dziwko!
Jeżeli spojrzymy na walkę z narkotykami z czysto ekonomicznego punktu widzenia, to rolą państwa jest ochrona karteli narkotykowych.

Podziel się na:         
maua_czarna 
Forumowy prawiczek
krasná holka:D

Wysłany: Nie 09 Maj, 2010   

batman napisał/a:

Pseudo to może być Twój licencjat, ten koleś ma dużo wyższe kwalifikacje od Ciebie więc rozumiesz... Są różne zdania na różne tematy a skoro chcesz być taka tolerancyjna to w obie strony, ok ?

Nie, nie ok :roll: . Nie obrażaj mnie pisząc takie bzdury nt.pseudolicencjatu itd., bo nie mam zamiaru dyskutować na takim pułapie. Jeśli to miała być cięta riposta - postaraj się bardziej. I "skoro chcesz być taki tolerancyjny, to w obie strony, ok?" Uważam, że ten koleś manipuluje swoją (nie)wiedzą i mam do tego prawo, "rozumiesz..."
Ciekawi mnie jedno - gdybyś dowiedział się, że Twój najlepszy kumpel/ kumpela jest homo, to co?

Simon nie uważam, że homoseksualizm jest zaburzeniem. Jeśli ktoś ma zaburzenie np. mowy - to ma trudności w przekazaniu czegoś, nie będzie pracował jako spiker radiowy itp. A co niby mają zaburzone homoseksualiści? :lol: Społeczność LGBT w ogóle? Pewnie zaraz ktoś napisze, że psychikę ;-) Poza tym jeśli ktoś jest homofobem, to musi mieć jakiś kompleks - poza tym, że boi się nieznanego, bo pewnie nie zna żadnego homoseksualisty, ale chętnie powtarza to, czego się naczytał. Ja tam znam i dobrze mi z tym. Ale muszę powiedzieć, że miałam szczęście, bo nigdy nikt w gejowskim klubie nie wbił mi żadnej strzykawki, ani nic! - sam rozumiesz 8-) :lol: :lol:

Co do tych organizacji...ogólnie kwestia obecności społeczności LGBT w mediach jest ciekawa nie tylko ze względu na organizacje. Części osób pomagają te organizacje, część dzięki nim wychodzi z szafy ;-) Ale nikt z moich znajomych (homoseksualistów) nie należy do żadnej organizacji, mało który z nich ujawnił się całkowicie. W obawie przed reakcją sporej, homofobicznej części naszego społeczeństwa. To jedna strona. Jeśli chodzi o promowanie tolerancji - jestem na tak, ale to zależy w jaki sposób (była kiedyś taka fajna kreskówka - Rick and Steve:D), bo nasze społeczeństwo nie jest przygotowane na agresywne kampanie - ludziom od razu włącza się obrazek gościa w skórzanych spodniach z dziurami na pośladki:D więc wszystko z umiarem i dobrze podane.

p.s. co do "pedała", to można się tak zwrócić do homo kumpla, no ale to w żartobliwym tonie:D; bo normalnie - racja. Pedał nie jest najlepszym określeniem, ale ogólnie fajnie, że zmieniłeś poglądy po poznaniu tego gościa ;-)

Podziel się na:         
Simon 
Typowy spamer

maua_czarna napisał/a:

Simon nie uważam, że homoseksualizm jest zaburzeniem. Jeśli ktoś ma zaburzenie np. mowy - to ma trudności w przekazaniu czegoś, nie będzie pracował jako spiker radiowy itp. A co niby mają zaburzone homoseksualiści?

No, homoseksualiści mają problem z rozmnażaniem się i nie będą biologicznymi rodzicami.
W sumie lotto mi to, wrzuciłem ten filmik tutaj bo spodziewałem się, że homofobiczna część forum(sporo jest ich tutaj - i w ogóle - ale tak to jest jak ktoś leczy swoje kompleksy nienawiścią) napisze jakieś swoje wspaniałe wywody, ale nie byłem akurat w nastroju do tego by polemizować.

Jeżeli spojrzymy na walkę z narkotykami z czysto ekonomicznego punktu widzenia, to rolą państwa jest ochrona karteli narkotykowych.

Podziel się na:         
Mala92 
Rozkręca sie

Powiem tak ja jestem tolerancyjna, niech oni sobie żyją razem, biorą ślub itp. Ale dzieci raczej powinniśmy myśleć z tej strony jak byśmy my byli tymi dziećmi. Czyli jeśli ja bym miała tatusia i mamusię i oni by wyglądali tak samo no to troszkę by mi było dziwnie i w ogóle, bo patrzyła bym na innych rodziców moich rówieśników i się zastanawiała czemu oni wyglądają inaczej, a jak dorosła bym no to już w ogóle, bo wiadomo znajdą się nie tolerancyjni i będą się wyśmiewać że rodzice "pedały" czy coś. Więc zależy jeśli dziecko jest doroślejsze ok. 15-17 lat i powie tak chcę żebyście byli moimi rodzicami i mnie zaadaptowali no to niech będzie w końcu dziecko samo podejmie decyzję.

Podziel się na:         
Simon 
Typowy spamer

batman napisał/a:
Nie chodzi o kompleksy tylko o to aby nie robić krzywdy dzieciom.
Tolerancja tolerancją ale niech nie będzie ona zatraceniem moralności.

a jesteś homofobem ? Nie używam tego jako słowa-pałki, którą leje się wszystkich, którzy nie zgadzają się z homoseksualnym lobby - sam się z nim nie zgadzam ;-)

batman napisał/a:

Sorry, Twój licencjat nie jest niczym znaczącym dla mnie i zapewne wielu innych osób.
Nie przekonasz mnie, że wychowywanie dziecka przez parę gejów jest czymś dobrym i pożytecznym z punktu widzenia dobra publicznego.

z punktu widzenia dobra publicznego - zapewne jest to całkiem ok - a nawet jeśli nie jest, to zjawisko jest jak do tej pory tak marginalne - że ciężko to zbadać i stwierdzić
z punktu widzenia biologicznego - jest to patologia.

Podziel się na:         
maua_czarna 
Forumowy prawiczek

Wysłany: Pon 10 Maj, 2010   

batman napisał/a:

Sorry, Twój licencjat nie jest niczym znaczącym dla mnie i zapewne wielu innych osób.
Nie przekonasz mnie, że wychowywanie dziecka przez parę gejów jest czymś dobrym i pożytecznym z punktu widzenia dobra publicznego.

Nigdzie nie napisałam, że jest - napisałam jedynie, żebyś mnie nie obrażał:] Sugerujesz, że to jest pseudolicencjat, to może przytocz mi co jest w nim takiego pseudo. Nie dasz rady, bo go nie czytałeś? Nie wypowiadaj się więc o jego treści :lol:
Po drugie - zacytuj mi, gdzie napisałam cokolwiek o wychowaniu dzieci przez homoseksualistów (niezależnie od tego, jakie jest moje zdanie - nie poruszałam tej kwestii w mojej wypowiedzi). I nie odpowiedziałeś na moje pytanie.

Simon - no ale przecież homoseksualista jako osoba nie ma żadnego zaburzenia, wracając do poprzedniego toku rozumowania. Jeśli gej będzie chciał mieć dziecko, może to zrobić kochając się z babką i już, proste. To tak, jakby powiedzieć, że koleś, który nie kocha się z kobietą i nie chce mieć dzieci jest nienormalny. Czy wszystko musi sprowadzać się do prokreacji? A co z rejestracją związków homoseksualnych (jeśli już upieramy sie na rozmowę o związkach) w celu ułatwienia życia - podatki, prawo spadkowe itd.?

Podziel się na:         
Simon 
Typowy spamer

maua_czarna napisał/a:

Simon - no ale przecież homoseksualista jako osoba nie ma żadnego zaburzenia, wracając do poprzedniego toku rozumowania. Jeśli gej będzie chciał mieć dziecko, może to zrobić kochając się z babką i już, proste.

Chyba nie takie proste - bo to kobieta będzie nosić to dziecko - i o ile nie będzie skłonna mu oddać tego dziecka - to będzie musiał się nim opiekować z nią - a nie ze swoim partnerem.
maua_czarna napisał/a:

To tak, jakby powiedzieć, że koleś, który nie kocha się z kobietą i nie chce mieć dzieci jest nienormalny.

A jest normalny ?
Zresztą normalność jest zajebiście relatywnym pojęciem.
maua_czarna napisał/a:

Czy wszystko musi sprowadzać się do prokreacji? A co z rejestracją związków homoseksualnych (jeśli już upieramy sie na rozmowę o związkach) w celu ułatwienia życia - podatki, prawo spadkowe itd.?

Akurat związki popieram - widzę mnóstwo powodów dla których byłoby to pożyteczne - tym niemniej nie chciałbym doprowadzić do pewnych absurdów.

Ogólnie nie będę bronić poglądu którego nie popieram - ale warto czasem spojrzeć na problem z drugiej strony.

Podziel się na:         
Aras666 
Po co tyle piszesz ?
Always look on the bright side of life! :)

Simon napisał/a:
maua_czarna napisał/a:

To tak, jakby powiedzieć, że koleś, który nie kocha się z kobietą i nie chce mieć dzieci jest nienormalny.

A jest normalny ?
Zresztą normalność jest zajebiście relatywnym pojęciem.

od razu mi się skojarzyło z takimi kolesiami co chodzą w długich czarnych sukniach :lol: :lol: :lol:

Podziel się na:         
Żyleta 
Rozkręca sie
Dziecko innego boga

Niech sobie legalizują nawet te związki ale od posiadania dzieci jak najdalej.Nie wyobrażam sobie akcji w przedszkolu kiedy wychowawczyni pyta 'Jasiu który tatuś dziś po Ciebie przyjdzie?Tata Adam czy Tata Patryk?'Uważam iż w takim związku nie można stworzyć warunków do prawidłowego rozwoju dziecka.Jak czuł by się ten 'Jaś' wiedząc że w jego domu coś jest nie tak jak powinno i że inne dzieci mają normalny dom z matką i ojcem.

Podziel się na:         
Simon 
Typowy spamer

batman napisał/a:

Z tym licencjatem chodziło mi o to, że czytałem poważniejsze prace na ten temat i mam daleko w kakale Twoje dyrdymały, którymi się podpierasz i uważasz za autorytet (swoje własne i samą siebie).

Pomijając resztę przeuroczej odpowiedzi - podałeś link do pewnego Pana który wyraźnie manipulował statystykami i jego argumenty oparte były na zawiłej filozofii oraz nie dopowiadaniu prawdy, do tego był za segregacją rasową - wybacz, ale za takie autorytety też podziękuję.

Co do wypowiedzi powyżej - i tak mamy tyle patologii, że 90% ludzi nie ma zapewnionych warunków do prawidłowego rozwoju. Szczerze powiedziawszy mam to gdzieś, nie interesuje mnie to.

Podziel się na:         
maua_czarna 
Forumowy prawiczek

batman napisał/a:

Z tym licencjatem chodziło mi o to, że czytałem poważniejsze prace na ten temat i mam daleko w kakale Twoje dyrdymały, którymi się podpierasz i uważasz za autorytet (swoje własne i samą siebie).

Po pierwsze przestań już, bo to nie jest temat o mojej pracy lic. Po drugie nie wiesz, czy czytałeś poważniejsze, bo nie wiesz nawet jaki jest temat mojej pracy, nie czytałeś jej - więc naprawdę zbastuj i nie pisz bzdur. Nie wypowiadaj się proszę o jej treści, bo to się robi nudne. Nigdzie nie pisałam, że moja praca, albo ja sama jestem jakimkolwiek autorytetem - pisałam tyle, że zajmowałam się tym tematem i to jest dla mnie podstawa do dyskusji, bo interesuje mnie ta kwestia i chętnie wymienię poglądy. Przestań mi imputować rzeczy, których nie napisałam, albo przedstaw cytat z moimi słowami kiedy piszę, że mój licencjat jest taki ważny w tej dyskusji, tak jak i cytat na temat małżeństw, o co już prosiłam w poprzednim poście.

Simon napisał/a:
Pomijając resztę przeuroczej odpowiedzi - podałeś link do pewnego Pana który wyraźnie manipulował statystykami i jego argumenty oparte były na zawiłej filozofii oraz nie dopowiadaniu prawdy, do tego był za segregacją rasową - wybacz, ale za takie autorytety też podziękuję.

No i właśnie o to się rozbija. Naprawdę batman, nie mów mi, że ten koleś jest autorytetem itd., a zacznij przedstawiać swoje argumenty, jakąś sensowną dyskusję. Bo osób, które wypowiadały się na temat homoseksualizmu jest multum i też mogę zacząć rzucać cytatami, tylko nie wiem po co? Chciałabym, żebyś w końcu odpowiedział na moje pytanie, bo po prostu mnie to ciekawi. A Ty unikasz odpowiedzi od jakiegoś czasu.

Aras666 napisał/a:

od razu mi się skojarzyło z takimi kolesiami co chodzą w długich czarnych sukniach :lol: :lol: :lol:

cóż za zacne skojarzenie :lol:

Podziel się na:         
Niez 
Junior Admin

Wysłany: Wto 11 Maj, 2010   

nawet poza waszym rozkminianiem czy geje są źli czy dobrzy,normalni,nienormalni...szczerze to mnie to j#&*e co kto ma na swoim podwórku,nawet jak słucha w domu comy i pidżamy nazywając je alternatywą i wsadza sobie w dupe słoiki,ale nie powinno dawać się prawa wychowywania dzieci takim ludziom,bo nasze społeczeństwo nie jest na to przygotowane.Takie dziecko byłoby wykorzystane do manifestacji i maltretowane przez resztę ludzi.Dzieciaki w szkołach nawet nie potrafią tolerować grubych kolegów.Dlatego dopóki ludzie nie oswoją się z gejami nigdy nie oswoją się z takim dzieckiem i jest zbyt duże ryzyko,że narazi się je na szykanowanie.W obecnym czasie posiadanie dziecka przez taką parę to zwykły egoizm i usilne pokazywanie samemu sobie,że jest się normalnie tolerowanym człowiekiem.zło
jak nasza koleżanka chce pokazać solidaryzowanie się z homo,to niech to robi w mniej drastyczny sposób i jak do tej pory np.niech się z nimi przyjaźni.a to ponieważ"nie od razu rzym zbudowano".o!

Podziel się na:         
Simon 
Typowy spamer

Ja już dawno przestałem się łudzić - że głos obywateli ma jakąkolwiek wartość - także naprawdę wasze głośne: NIE, dla homoseksualizmu czy tam adopcji etc. gówno znaczy. Serio.

Podziel się na:         
maua_czarna 
Forumowy prawiczek

batman, no i git - szanuje Twoje zdanie, w koncu napisales co TY myslisz i dlaczego ;-)
tylko odpowiedz mi na pytanie sprzed paru postów - a jeśli dowiedziałbyś się, że Twój najlepszy przyjaciel jest gejem, to co?

Nadal nie napisałam, co sądzę o małżeństwach homoseksualnych, więc nie wiem, dlaczego wszyscy uważają, że jestem za adopcją, małżeństwami itp, trochę to śmieszne :-P Pisałam o rejestracji związków a to co innego, i akurat tę ideę popieram w pełni ;-)

Co do dzieci w związkach homoseksualnych, to zjawisko i tak istnieje, choć póki co po cichu, nie mówi się o tym głośno. Tyle, że zastanawiam się, czy nie lepiej przejmować się mniej marginalnymi zjawiskami - czy dzieci alkoholików, przestępców itd. - nie mają często skrzywionej psychiki? Nie mają w szkole pod górkę?

Podziel się na:         
szczyglet 
Forumowy prawiczek
Oi !

Wysłany: Nie 30 Maj, 2010   

A ja nie mam nic do Homo. Homo znaczy człowiek w końcu ;P

ktoś tam napisał że homo jest przeciwko naturze. ale jak widzimy dwa psy samce którego jeden drugiego w dupę łąduje to sie śmieje człowiek a jak widzimy dwóch facetów którzy trzymają się za ręce to odrazu ich tępimy człowiek to też jest zwierze jak pies więc myśle że na tura to nie tylko jest Hetero.

Wkurwiają mnie ludzie którzy jak widzą na ulicy lesbijki to je wyzywają a potem przychodzą do domu włączają Redtube i walą se konia patrząc jak lesbijki sie kochają xD

Podziel się na:         
Odpowiedz do tematu