XVIII PRZYSTANEK WOODSTOCK JUZ ZA
 Szukaj |  Użytkownicy | | Rejestracja |  Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Muzyka
Autor Wiadomość
Gypsy 
Forumowy prawiczek

Wysłany: Sob 14 Sie, 2010   

Hmm w moim przypadku raczej nie chodzi o wyrażanie siebie, słabo mi idzie komponowanie i te sprawy ^^ Jednak muzyka jest dla mnie bardzo ważna. Był taki czas, kiedy parę osób było przeciwko mnie i spotkałam się z lekkim prześladowaniem. To był dla mnie ciężki okres, ale doznałam w nim również wielu wspaniałych doświadczeń związanych z muzyką, było to bardzo intensywne i słuchanie tej muzyki, uczestnictwo w koncertach, równało się z niewiarygodnymi doznaniami, była to też duża odskocznia od całego syfu, jaki się dział wokół mnie :) I nadal, kiedy słucham Janis, Santany, Led Zeppelin, The Black Keys - czasem można to poczuć w niektórych utworach. Coś, co cię jednocześnie maksymalnie relaksuje, ale też daje tyle radości z słuchania, jest to po prostu piękne doświadczenie, pewnego rodzaju zespolenie z tą muzyką, coś, co bardzo ciężko opisać :)
Hmm... łał i pomyśleć, że wcale nie jestem na haju xD A jeśli chodzi o granie, to uczę się piosenek, które naprawdę uwielbiam i kiedy umiem je zagrać względnie dobrze - czy coś może dać większą satysfakcję? :)

Bardzo ciekawy temat, pozdrowienia dla autora ;) I Ciebie też ;P

Podziel się na:         
sarojan 
Forumowy prawiczek

Wysłany: Czw 03 Mar, 2011   

Muzyka - wolność
Muzyka - człowiek
Człowiek - przesłanie
Muzyka to jedyna miłość która nigdy mnie nie zdradzi a zarazem utuli do snu.

Kto staję się potworem zrzuca z siebie cieżar bycia człowiekiem

Kto jedzie na woodsock zrzuca siębie ciezar codzienności

Podziel się na:         
Aleksander 
Forumowy prawiczek

Wysłany: Pią 01 Lip, 2011   

O roli muzyki w życiu napisano tutaj już wiele. Dla mnie jest to przede wszystkim pewna forma dialogu pomiędzy artystą a słuchaczem, dzielenie się swoimi refleksjami czy przeżyciami i niekiedy również tzw. "pomocna dłoń" w momencie kiedy bywam zmęczony czy czymś przybity. Wystarczy że włączam muzykę i świat od razu staje się inny :D

Podziel się na:         
voo_doo 
Stara Gwardia

Wysłany: Wto 05 Lip, 2011   

Simon napisał/a:
muzyka pozwala pozbyć się mi agresji której jest we mnie wiele - ale czasami ją pobudza i wznieca.
Muzyka wzlotem i upadkiem
Ekstazą i cierpieniem.
Spokojem i szaleństwem.
Sacrum i profanum.
Wszystkim - i niczym, albo właśnie tym.

Potrafi zachwycić, obrzydzić, zafascynować, zniechęcić.

DAMN! dobrze powiedziane :)

A wiem że im bardziej ją odkrywam tym bardziej przekonuje się w jak niewielkim stopniu ją poznałem. Ale właśnie kocham to że potrafi mnie zaskoczyć :)

Podziel się na:         
jabbadabbadahat 
Forumowy prawiczek
Flying Spaghetti Monster

Wysłany: Wto 05 Lip, 2011   

Aleksander napisał/a:
O roli muzyki w życiu napisano tutaj już wiele. Dla mnie jest to przede wszystkim pewna forma dialogu pomiędzy artystą a słuchaczem, dzielenie się swoimi refleksjami czy przeżyciami i niekiedy również tzw. "pomocna dłoń" w momencie kiedy bywam zmęczony czy czymś przybity. Wystarczy że włączam muzykę i świat od razu staje się inny :D
przypisz to do "artystów" których aktualnie słuchają masy... nie mówie oczywiscie o wszystkich bo sa ludzie godni wysłuchania.

qui bibit, dormit; qui dormit, non peccat; qui non peccat, sanctus est; ergo qui bibit sanctus est

Podziel się na:         
tom_blake 
Coś już napisał

Wysłany: Nie 10 Lip, 2011   

Według mnie muzyka umarła wraz ze rozpoczęciem XXI wieku, pozostały tylko niedobitki, które potrafią pokazać co oznacza ten termin. Kurcze jak marzy mi się życie w latach 50-80 w Anglii lub USA, mieć okazje posłuchać na żywo Led Zeppelin, The Doors, Beatlesów, Queen, The Animals, The Beach Boys, Jimiego Hendrixa itp. :cry:

Podziel się na:         
Owca Inblack 
Rozkręca sie
Faszystka językowa

Wysłany: Pon 11 Lip, 2011   

Cytat:
Według mnie muzyka umarła wraz ze rozpoczęciem XXI wieku
A słyszałeś ostatnią płytę Voo Voo? :D

Irytuje mnie podejście typu "prawdziwa muzyka skończyła wtedy i wtedy". Gówno prawda :) Dzisiejsze "klasyki" też były kiedyś na listach przebojów. O tym, co było słabe, zapomniano, dobre utwory zostały w powszechnej świadomości. Teraz jest to samo: mamy i dobrą, i złą muzykę, a Ty możesz wybierać.

Podziel się na:         
tom_blake 
Coś już napisał

tylko, że przy tym czego ja słucham, ten szereg dobrej muzyki bardzo mocno się skrócił i niewielu jest ludzi którzy wiedzą co to dobry kawałek z przesłaniem.
Nie wiem jak ciebie, ale mnie przerażają dzisiejsze trendy w muzyce, wspomniałaś o Voo Voo, i powiedz mi teraz gdzie w tym całym show biznesie znajduje się ten zespół? Został wypchnięty przez taką komercje jak Doda, Peja i inne gówna.
Wiem że muzyka to kwestia indywidualna ale zaczynam się martwić, że ludzie którzy mają coś naprawdę do przekazania będą na szarym końcu kolejki do zasłużonej sławy... ;]

P.S. zacytuje siebie "pozostały tylko niedobitki, które potrafią pokazać co oznacza ten termin" Owca Inblack, Voo Voo to są właśnie te niedobitki. ;-)

Podziel się na:         
Felas 
Coś już napisał
El Presidente

Zawsze mam polew z tego "przesłania", o którym niektórzy piszą. Że muzyka bez przesłania teraz i blabla, "komercja" to już inna kwestia, chociaż równie zabawna.

Podziel się na:         
Owca Inblack 
Rozkręca sie
Faszystka językowa

Wszystko zależy od tego, gdzie szukasz tej muzyki. Nie mam telewizora, a jeśli chodzi o radio, to słucham tylko Trójki i to jak sobie przypomnę. I wspaniałej, wartościowej muzyki jest dużo. Ostatnio poznałam ludzi jak ja - którzy jeżdżą po Polsce na koncerty wspomnianego już Voo Voo (to mój ulubiony zespół, dlatego tak się trzymam ich przykładu).
tom_blake napisał/a:
wspomniałaś o Voo Voo, i powiedz mi teraz gdzie w tym całym show biznesie znajduje się ten zespół? Został wypchnięty przez taką komercje jak Doda, Peja i inne gówna.
Uważam, że Voo Voo znajduje się w całkiem fajnym miejscu. Byłaś na ich koncercie? Widziałaś tłumy? :)
A Peja i Doda zwyczajnie mnie nie obchodzą. Ba! Uważam nawet, że w tej całej "komercji" można znaleźć dobrą muzykę. Lubię Pink, Christinę Aguilerę. Są sławne, komercyjne, ale przy tym dobre.

Podziel się na:         
outsider 
Forumowy prawiczek

co do popularności Voo Voo, to niestety mam nieciekawy przykład. niedawno był w Częstochowie Rockfest, na którym między innymi oni grali. sporo osób, niestety większość, krzyczała w stylu : ,,dziadki wypierdalać!" .. co to za smuty? dajcie coś do pogo". pomijając fakt że tam było dużo gówniarzy ( wiem, sam jestem dzieciak;] ) którzy niedawno byli ,prze" rasta, wcześniej 100% JP a teraz wielce metalami/rockmenami, to nie są tak bardzo popularni poza oczywiści ich stałą publicznością.

Podziel się na:         
Owca Inblack 
Rozkręca sie
Faszystka językowa

Wysłany: Wto 12 Lip, 2011   

Podobna sytuacja była na Piastonaliach, pijani metale darli się "Acid grać, kurwa mać"!. Ale to świadczy o niskim poziomie kultury tej młodzieży... Przed Voo Voo raz grał jakiś reggae zespół. Nie znoszę reggae, więc poszłam na piwo. Da się? Da się.
Wszystko zależy od koncertu: oba w Opolu były marne (głównie przez publiczność), ale w Poznaniu poziom był o niebo lepszy.
outsider napisał/a:
niedawno był w Częstochowie Rockfest, na którym między innymi oni grali.
Miałam tam nawet jechać, ale w końcu wybrałam Poznań ;)
outsider napisał/a:
to nie są tak bardzo popularni poza oczywiści ich stałą publicznością.
No nie. Ale ich stała publiczność jest całkiem silna :)

A jeszcze do komercji nawiązując, słyszał ktoś "Grandę" Brodki? Wczoraj oglądałam nagrania z Top Trendy i do tej pory zbieram szczękę z podłogi. Niesamowita muzyka!

Podziel się na:         
PianA 
Moderator
chlap chlap

Owca Inblack napisał/a:
A jeszcze do komercji nawiązując, słyszał ktoś "Grandę" Brodki? Wczoraj oglądałam nagrania z Top Trendy i do tej pory zbieram szczękę z podłogi. Niesamowita muzyka!

bardzo całkiem ekstra płyta. Kawał dobrej roboty i dobre przygotowanie. Poza tym brodka już nie była związana z poprzednią wytwórnią i mogła nagrać to co Ona chciała.

Podziel się na:         
Owca Inblack 
Rozkręca sie
Faszystka językowa

I dlatego śmieszą mnie i irytują hasła, że "nie ma już prawdziwej muzyki". 20 lat temu pewnie mówiono to samo, a za 20 lat ciągle będzie się marudzić.

Podziel się na:         
voo_doo 
Stara Gwardia

wiesz teraz prawdziwa muzyka to zespoły których nikt nie zna i których nazw nie sposób wymówić a co dopiero zapamiętać :P

Podziel się na:         
Odpowiedz do tematu