|
Kara śmierci |
| Jaki jest wasz stosunek do kary śmierci ? |
| Jestem ZA! |
|
58% |
[ 78 ] |
| Jestem stanowczo przeciw! |
|
30% |
[ 41 ] |
| Nie mam zdania/nie wiem co o tym myśleć |
|
11% |
[ 15 ] |
|
| Głosowań: 134 |
| Wszystkich Głosów: 134 |
|
|
|
| Autor |
Wiadomość |
harry
ShoutBox no przychódź.

Wiek: 24 Dołączył: 17 Sie 2008 Posty: 834 Skąd: Trzebiel wieś
|
Wysłany: Czw 18 Lut, 2010
|
|
|
tak nawiązując do tematu. przed chwilą wracałem ze spotkania czysto towarzyskiego a tu nagle na scianie mojego sklepu wisi oo. ot plakat. najbardziej zabawne dla mnie było to ze w miejscowosci w ktorej nie działa zaden nurt ani organizacja pojawia sie plakat nopu :D nie wiem czemu ale jestem z tego dumny. :D |
_________________ pierdłem, rzygłem i wyszłem bo drzewa naniese. |
|
|
|
 |
kijana
Moderator Tępe ch*je

|
Wysłany: Pią 19 Lut, 2010
|
|
|
| Może powstał jakiś związek na naszych terenach, jak ci gwałciciele u nas grasują. Może głównie do tego chcą nawiązać ten plakat, bo ludzie się ostro zaangażowali w schwytanie tych debili. Pewnie wyjdę na tego złego, ale mi się podoba ten plakat. |
|
 |
Jnn p
Forumowy prawiczek
|
|
|
|
| FeSTeR napisał/a: | | Jnn p napisał/a: | | wiec kastracja to dobry pomysl |
to bardzo dobry pomysł. juz mu nie stanie na widok małego i bezbronnego dzieciaczka |
no po kastracji, czyli wycieciu jąder wzwod raczej nadal jest mozliwy w wiekszosci przypadkow, nie ma jednak juz mozliwosci zaplodnienia, ale czy to do konca rozwiazuje problem? ryzyko samego gwaltu nadal jest, a obciecie czlonka jest niemozliwe, chociazby ze wzgledow fizjologicznych ^^ |
|
|
|
 |
Alien
Typowy spamer ...

Wiek: 26 Dołączyła: 23 Wrz 2008 Posty: 1306 Skąd: Zielona Góra
|
|
|
|
| Problem nie tkwi w spodniach, tylko w głowie. |
_________________ "Patrz, tak się kończy Twój sen..." |
|
|
|
 |
Jnn p
Forumowy prawiczek
|
|
|
|
| alieen0709 napisał/a: | | Problem nie tkwi w spodniach, tylko w głowie. |
no teoretycznie masz rację, ale teraz jest mowa o karze dla pedofila i jej większym sensie.
ale lepiej juz zakonczyc zaglebianie sie w tej kwestii bo przestanie to byc temat o karze smierci |
|
|
|
 |
ZjemCie!
Forumowy prawiczek Żyj chwilą,żyj muzyką,żyj Komandosem!
|
Wysłany: Wto 23 Lut, 2010
|
|
|
Uważam,że kara śmierci to zbyt łatwe rozwiązanie.
Powinno się karać przestępców,ale jakoś inaczej.W końcu każdy człowiek ma swoje prawa,a jednym z nich jest prawo do życia.Nawet najgorszy morderca,pedofil itd. zawsze pozostanie człowiekiem.Może wykorzenią się w nim ludzkie uczucia i odruchy,ale jednak będzie człowiekiem.
A kiedy człowiek umrze,to już chyba nic nie czuje,a powinien poczuć,że zrobił coś złego,że za coś został ukarany.Więc można by było stosować jakieś drastyczne metody karania,żeby także innym wybić różne rzeczy z głowy.Kara powinna być kompatybilna do wykroczenia danej osoby a także do jej stanu psychicznego.Kodeks Hammurabiego,chociaż prymitywny,to mądry.Oko za oko,ząb za ząb i się ustatkują.Takie moje zdanie. |
|
|
|
 |
KACZMAR
Lubi pieprzyć Ten obcy

|
Wysłany: Wto 23 Lut, 2010
|
|
|
| ZjemCie! napisał/a: | | ...Kodeks Hammurabiego,chociaż prymitywny,to mądry.Oko za oko,ząb za ząb i się ustatkują.Takie moje zdanie. |
Na to wychodzi, że sama sobie zaprzeczasz dziewczynko, skoro uwazasz kodeks Hammurabiego za dobre wyjście, to również musisz popierać: śmierć za śmierć. |
|
 |
ZjemCie!
|
Wysłany: Sro 24 Lut, 2010
|
|
|
Nie w tej kwestii,to zdanie wyrwane z kontekstu.
Ale w innych sprawach takie rozwiązanie byłoby prawidłowe,zwyrodnialcy poczuliby jak czują się osoby które skrzywdzili.
A zamiast kary śmierci coś innego.Ale na to niestety nie mam pomysłu. |
|
|
|
 |
Sister Midnight
Zakurwim dęsa ? [youtube]link[/youtube] !!

Wiek: 23 Dołączyła: 10 Lut 2009 Posty: 2191 Skąd: Paprykarzowo
|
|
|
|
| KACZMAR napisał/a: | ZjemCie! napisał/a:
...Kodeks Hammurabiego,chociaż prymitywny,to mądry.Oko za oko,ząb za ząb i się ustatkują.Takie moje zdanie.
Na to wychodzi, że sama sobie zaprzeczasz dziewczynko, skoro uwazasz kodeks Hammurabiego za dobre wyjście, to również musisz popierać: śmierć za śmierć. |
jakby nie patrzeć zdanie wyrwane z kontekstu, ale całkowicie zaprzeczające całości Twojego posta, albo Hammurabi i kara śmierci za śmierć, albo jakieś kamieniołomy na dożywociu, czy coś innego. ważne by konsekwentnie.
| ZjemCie! napisał/a: | | Nawet najgorszy morderca,pedofil itd. zawsze pozostanie człowiekiem. |
pozostanie człowiekiem? ja bym pedofila, czy mordercy człowiekiem nie nazwała.. :roll: |
_________________ – Co my, do cholery, robimy? Kompletnie nas popierdoliło!
– Wiem.. ALE I TAK JESTEŚMY ZAJEBISTE! |
|
|
|
 |
ZjemCie!
|
|
|
|
Zależy,czy ktoś wierzy w ludzi.Ja wierzę i uważam,że każdy może się poprawić po odpowiedniej karze.
Ale kara śmierci to jednak złe rozwiązanie. |
|
|
|
 |
kijana
Moderator Tępe ch*je

|
|
|
|
| Człowieka można nazwać człowiekiem wtedy gdy nie przekracza pewnych granic. Kiedy ją przekroczysz niczym się nie różnisz od dzikiego zwierzęcia. |
|
 |
Sister Midnight
Zakurwim dęsa ? [youtube]link[/youtube] !!

Wiek: 23 Dołączyła: 10 Lut 2009 Posty: 2191 Skąd: Paprykarzowo
|
|
|
|
| ... a ze zwierzęcia człowieka już nie zrobisz, niestety. |
_________________ – Co my, do cholery, robimy? Kompletnie nas popierdoliło!
– Wiem.. ALE I TAK JESTEŚMY ZAJEBISTE! |
|
|
|
 |
ZjemCie!
|
|
|
|
Jeżeli taka osoba zrozumie,że zrobiła źle,będzie żałowała,to także nie można nazwać jej człowiekiem?
Błagam,ludzie.Nie załamujcie mnie.
Jasne,że są pewne normy,których nie można przekraczać,ale chodzi o to,żeby pokazać,że to co robią jest złe.I żeby to poczuli na własnej skórze. |
|
|
|
 |
KACZMAR
Lubi pieprzyć Ten obcy

|
|
|
|
| ZjemCie! napisał/a: | Nie w tej kwestii,to zdanie wyrwane z kontekstu.
Ale w innych sprawach takie rozwiązanie byłoby prawidłowe,zwyrodnialcy poczuliby jak czują się osoby które skrzywdzili.
A zamiast kary śmierci coś innego.Ale na to niestety nie mam pomysłu. |
Wyrwane z kontekstu?? Raczej zaznaczyłem tylko to co zaprzeczało wcześniejszemu wpisowi w poście. Temat dotyczy kary śmierci, czy jesteśmy za czy przeciw.
| ZjemCie! napisał/a: | | Ale w innych sprawach takie rozwiązanie byłoby prawidłowe,zwyrodnialcy poczuliby jak czują się osoby które skrzywdzili. |
To jest gorszy brak humanitaryzmu, niż szybka kara śmierci.
| ZjemCie! napisał/a: | | Zależy,czy ktoś wierzy w ludzi.Ja wierzę i uważam,że każdy może się poprawić po odpowiedniej karze. |
Jak byłem młodszy, też miałem szczytne ideały. Teraz widzę, że to zgubne nadzieje były.
(Edit: tu powinno być napisane, że wierzyłem w ludzi, bo szczytne ideały to ni ch*ja tutaj nie pasują ) |
|
|
 |
ZjemCie!
|
|
|
|
A czy ja mówię,że jestem przeciw karze śmierci bo jest niehumanitarna?
W pierwszym poście na ten temat napisałam,że jestem przeciw karze śmierci,bo przestępca powinien poczuć,że zrobił coś złego.
No cóż,jestem młoda,ale mam już wyrobiony światopogląd.I mam nadzieję,że wiem,co jest dobre,a co złe. |
|
|
|
 |
|
|