XVIII PRZYSTANEK WOODSTOCK JUZ ZA
 Szukaj |  Użytkownicy | | Rejestracja |  Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Kara śmierci

Jaki jest wasz stosunek do kary śmierci ?
Jestem ZA!
58%
 58%  [ 78 ]
Jestem stanowczo przeciw!
30%
 30%  [ 41 ]
Nie mam zdania/nie wiem co o tym myśleć
11%
 11%  [ 15 ]
Głosowań: 134
Wszystkich Głosów: 134

Autor Wiadomość
Simon 
Typowy spamer

Wysłany: Sro 06 Sty, 2010   

FeSTeR napisał/a:
to robisz teraz błedne koło. załóżmy ze ten ktos zrobił to specjalnie ale nie w ramach aktu zemsty tylko ot tak sobie (a zabije sobie wieloletniego skazanca. co mi zrobia...) wiesz co by sie działo? połowa ludzi by zabijała ot tak sobie. szkoda ze Beretty nie mozna kupic w markecie...

Jasne - teraz pójdę sobie pozabijać dla zabawy ludzi :mrgreen: Sorry, ale jeśli ktoś brutalnie i z pełną świadomością kogoś zabił, to niech się liczy z konsekwencją utraty swoich praw, gdyby wcześniej nie zabijał - nie byłby teraz narażony, nie chodzi o przyzwolenie na zabijanie, raczej o specyficzną karę która mogłaby odstraszać. Bo chyba to jedyny cel kary śmierci. Zresztą Ci ludzie nie mieli by na czole wypisane: morderca.
FeSTeR napisał/a:
no pewnie ze nie. zabójca zrobił to z premedytacja. we własnym zakresie lub czyjeś polecenie.

Owszem, a my go z pełną świadomością teraz zabijemy ;-) Czy morderstwo może być uzasadnione ? Wbrew pozorom te pytanie to jest moja prawdziwa obiekcja, nie potrafię sobie na nie odpowiedzieć.
FeSTeR napisał/a:

rodzina. przyjaciele, znajomi zabitego z premedytacja człowieka(nie mówie tu nieumyslnym spowodowaniu smierci. za to tez oczywiscie powinny byc wysokie kary ale do odsiadki w pierdlu), niech sami decyduja czy pozwalaja zyc takiemu człowiekowi ktory zabił ich matke, brata, zone itp. Szczerze gdyby ktos zabił kogos z mojej rodziny lub przyjaciół a Sąd orzekł by ze jest winny i dał mi mozliwosc wyboru wyroku to nie zawahał bym sie pociągnąć za spust. rany teraz to dostane opierdal od wszystkich ze nie wiem o czym mowie, ze jestem brutalny. ale jescze raz przedstawie argument. po co mam tego goscia utrzymywac z moich pieniedzy. wystarczy mi ze utrzymuje emerytow i bezrobotnych
Sąd nie jest stworzony po to by karmić Twoją chęć zemsty. Poza tym dawanie broni do rąk ludziom którzy nie są wykwalifikowani to chyba nie najlepszy pomysł, prawda ?

Podziwiaj moje wiązania wodorowe między zasadami dziwko!
Jeżeli spojrzymy na walkę z narkotykami z czysto ekonomicznego punktu widzenia, to rolą państwa jest ochrona karteli narkotykowych.

Podziel się na:         
FeSTeR 
Zakurwim dęsa ?
Thrash'em All

Simon napisał/a:
a my go z pełną świadomością teraz zabijemy
tak my go zabijemy za to ze on kogos zabił. proste :-D
Simon napisał/a:
Poza tym dawanie broni do rąk ludziom którzy nie są wykwalifikowani
byłem w wojsku. wiem jak przeładować i wiem jak sie strzela :-> (kapitanowi nawet 5 wystrzelałem. za co dostałem przepustkę :-))

Podziel się na:         
Simon 
Typowy spamer

On kogoś zabił, my jego zabijemy - czyli jesteśmy tacy jak on. Mordercami, przynajmniej tak wynika z Twojej wypowiedzi.
TY potrafisz przeładowywać broń i strzelać, trochę ciężko, żeby całe krajowe sądownictwo robili pod Ciebie i Twoje umiejętności.

Jeżeli spojrzymy na walkę z narkotykami z czysto ekonomicznego punktu widzenia, to rolą państwa jest ochrona karteli narkotykowych.

Podziel się na:         
FeSTeR 
Zakurwim dęsa ?
Thrash'em All

no dobra jaja sobie robie. wiem ze trzeba byc wyklalifikowanym w psychicznym sensie. miec poukładane i w ogole bo jak nie to cos pierdyknie w mozgu i po nas...

a moze wiezniowie skazani na smierc niech popełniaja samobojstwa co? ekonomiczne, nikt nie z nas nie musi byc katem... a poza tym jako ze zyjemy w panstwie katolickim to jako katolik na papierze musze powiedziec ze samobojcy nie ida do nieba tylko piekła gdzie cierpia katusze i wieczne potepienie. taki system moim zdaniem szybko by sie przyjał i w koncu ludzie przestali by sie zabijac bo by sie bali. czlowiek sobie mysli. "kurwa. zabije staruszka. pewnie ukrywa cos w tapczanie. najwyzej pojde siedziec ale przezyje. bedzie ciezko ale da sie zyc. moze mnie nawet wypuszcza wczesniej. albo udam swira i wsadza mnie do psychitryka" to przez takie myslenie ludzie zabijaja. jakby wiedzieli ze za to sami moga umrzec to pewnie by sie zastanowili z trzy razy a nie tylko dwa. tak wiec... jak to bylo napisane na pewnej scianie jestem 3XTAK (za kara smierci)

Podziel się na:         
Simon 
Typowy spamer

No właśnie chodzi o strach. Myślenie ludzi nie jest takie, bez przesady, każdy normalny zdrowy człowiek nie zabiłby drugiego człowieka jeśli nie byłoby to wynikiem afektu. Zdarzają się też wyrafinowani zabójcy, zaślepieni ideologią czy pieniądzmi, ale jest to ogólnie rzadkość. Więc jak widzisz niekoniecznie strach odgrywa tu rolę - afekt jest afektem i ludzie nie myślą nad konsekwencjami. Za to ludzie zaślepieni ideologią czy pieniędzmi drwią sobie z konsekwencji, podejmują ryzyko bo według nich robią coś dobrego. Mogłoby to ewentualnie przestraszyć dresików wymachujących nożami w klubach, zresztą oni też nie chcą nawet teraz zabijać, bo jak postraszą nożem i nabiją komuś guza czy wybiją kilka zębów to co najwyżej zawiasy a i tak okradną i wyjdą na swoje.

Podziel się na:         
Alien 
Typowy spamer
...

Wysłany: Sob 09 Sty, 2010   

Ktoś z Was oglądał film pt. "Zielona mila"??
Jeśli nie, to szczerze polecam.

Podziel się na:         
Jumbo 
Fuck Yeah!

Widziałem. Fajny podobał mi się, no ale jeżeli miały by takie rzeczy się dziać to jestem przeciw. No ale wiem do czego zmierzasz, chcesz podać przykład jak to ktoś niesłusznie zostaje skazany na karę śmierci, tak? (pomińmy fakt że John Kofe był za mocny : ) )

Podziel się na:         
Sister Midnight 
Zakurwim dęsa ?
[youtube]link[/youtube] !!

dla mnie kara śmierci, to nie kara. wg mnie powinni swoją karę ci, co już ja mają, odpracowywać w kamieniołomach, czy gdziekolwiek indziej, gdzie czuliby, że nie są na wakacjach. im cięższa robota tym lepiej. i tak do końca życia, niech mają.

Podziel się na:         
czymka 
Lubi pieprzyć

Nie wiem, naprawdę. Przykład dziewczynki z pierwszego posta jest nie drastyczna tylko prawie norma! Jak się już słyszy nie o kilkulatkach tylko kilkumiesięcznych niemowlakach bestialsko okaleczonych. Nie ma litości dla skur wysynów ale jakby mi kazali uśmiercić takiego zwyrodnialca nie mogłabym... Nie umiałabym zgasić życia, parszywego ale jednak życia. Może w szale i afekcie, ale tylko może.

Podziel się na:         
Jumbo 
Fuck Yeah!

Wysłany: Pon 08 Lut, 2010   

Podziel się na:         
Jnn p 
Forumowy prawiczek

Wysłany: Sro 17 Lut, 2010   

często słyszy się od psychologów, że śmierć za smierc to nie wyjscie z sytuacji, poniewaz osoba ktora popelnila zbrodnie żyje ze swiadomoscią tego, ma swoje odczucia, wyrzuty sumienia, no i przede wszystkim jest pozbawiona wolnosci, a to juz ogromna kara. Jednak uważam , ze kara smierci powinna byc wprowadzona, tym bardziej ze ustanowione prawo dotarłoby do swiadomosci kazdego czlowieka i konsekwencje zbrodni bylyby jasne dla winnego. Planowane morderstwo, przy zdrowych zmyslach powinno byc więc jak najbardziej karane smiercią, chyba ze po dluzszym dochodzeniu okaze sie ze winny byl chory psychicznie ( czyli byl pedofilem, gwalcicielem itd - sa to jednak zalamania psychiczne, kara smierci bylaby zbyt bezwzględnym wyrokiem mimo ze to wlasnie najczesciej w tych przypadkach ludzie uwazaja za stosowne ten wymiar kary)

Podziel się na:         
harry 
ShoutBox
no przychódź.

Wysłany: Czw 18 Lut, 2010   

Jnn p napisał/a:
Planowane morderstwo, przy zdrowych zmyslach powinno byc więc jak najbardziej karane smiercią,

w takim przypadku tylko kara smierci. jesli czlowiek jest swiadomy popelnienia morderstwa niech będzie swiadomy ze takze zginie.

Jnn p napisał/a:
winny byl chory psychicznie ( czyli byl pedofilem, gwalcicielem itd - sa to jednak zalamania psychiczne, kara smierci bylaby zbyt bezwzględnym wyrokiem mimo ze to wlasnie najczesciej w tych przypadkach ludzie uwazaja za stosowne ten wymiar kary)

tutaj tylko i wylącznie kastracja z nutką sadyzmu i niech idzie na wolnosc. po co przepelniac więzienia.

Podziel się na:         
Jnn p 
Forumowy prawiczek

harry napisał/a:
Jnn p napisał/a:
Planowane morderstwo, przy zdrowych zmyslach powinno byc więc jak najbardziej karane smiercią,

w takim przypadku tylko kara smierci. jesli czlowiek jest swiadomy popelnienia morderstwa niech będzie swiadomy ze takze zginie.

Jnn p napisał/a:
winny byl chory psychicznie ( czyli byl pedofilem, gwalcicielem itd - sa to jednak zalamania psychiczne, kara smierci bylaby zbyt bezwzględnym wyrokiem mimo ze to wlasnie najczesciej w tych przypadkach ludzie uwazaja za stosowne ten wymiar kary)

tutaj tylko i wylącznie kastracja z nutką sadyzmu i niech idzie na wolnosc. po co przepelniac więzienia.

tym bardziej ze czlowiek ktory stal sie pedofilem, pomimo terapii już na zawsze bedzie mial do tego jakieś sklonnosci, wiec kastracja to dobry pomysl

Podziel się na:         
FeSTeR 
Zakurwim dęsa ?
Thrash'em All

Jnn p napisał/a:
wiec kastracja to dobry pomysl

to bardzo dobry pomysł. juz mu nie stanie na widok małego i bezbronnego dzieciaczka

Podziel się na:         
FeSTeR 
Zakurwim dęsa ?
Thrash'em All

batman napisał/a:
Chyba pomyliłeś kastrację z obcięciem fiuta...
mozliwe. nigdy tego nie rozrózniałem. mniejsza o to

Podziel się na:         
Odpowiedz do tematu