Przesunięty przez: Jumbo Nie 21 Lut, 2010 |
JP na 100 % czy na 50%? |
| Autor |
Wiadomość |
harry
ShoutBox no przychódź.

Wiek: 24 Dołączył: 17 Sie 2008 Posty: 834 Skąd: Trzebiel wieś
|
Wysłany: Pon 25 Sty, 2010
|
|
|
| Simon napisał/a: | | Widocznie oglądaliśmy zupełnie różne "reportaże" |
widocznie ogladałes ten sprzed 50lat. |
_________________ pierdłem, rzygłem i wyszłem bo drzewa naniese. |
|
|
|
 |
Kredka
Rozkręca sie Die in Hell!

|
Wysłany: Wto 26 Sty, 2010
|
|
|
| Simon napisał/a: | | Bo Policja nie jest od ganiania za 15-latkami z lufą trawy i z tym się akurat zgadzam. |
nie jest od tego a to chyba najchętniej robi |
_________________ Można żyć bez Kredki, ale smutno :D. |
|
|
|
 |
harry
ShoutBox no przychódź.

Wiek: 24 Dołączył: 17 Sie 2008 Posty: 834 Skąd: Trzebiel wieś
|
|
|
|
| Kredka napisał/a: | | Simon napisał/a: | | Bo Policja nie jest od ganiania za 15-latkami z lufą trawy i z tym się akurat zgadzam. |
nie jest od tego a to chyba najchętniej robi |
akurat tak sie sklada ze od tego tez sa. bo jak wiesz w Polsce nadal jest to nielegalne i jest to w obowiazku policji tak samo. a nawet jesli to 15 latkow jak najbardziej powinni gadniac bo są niepelnoletni. |
_________________ pierdłem, rzygłem i wyszłem bo drzewa naniese. |
|
|
|
 |
kijana
Moderator Tępe ch*je

|
|
|
|
| 15 latkowie z trawą i co jeszcze może. Mnie jakoś nie ganiali i nie ganiają bo w wieku 15 lat jeszcze nie myślałem o takim czymś. I nadal nie myślę. I nie przeszkadzają mi akcje policji bo to raczej słuszne |
|
 |
Kredka

|
|
|
|
| nie mowie ze nie jest tylko rpzytoczylam to co napisal Simon ... ale wolą wpakować kgooś za grama przy dupie niż zająć się patologiami pobiciami i kradzieżami |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
|
|
|
no dokładnie, to co wyżej.
Jak powiedziałem, że nie od tego są Policjanci miałem na myśli ustawodawstwo bo co oni mogą zrobić ? Przełożony każe łapać małolatów z trawą, żeby sobie podwyższyć statystyki to łapiemy, co robić...
Jeśli ktoś uważa, że wsadzanie ludzi do więzienia tylko za to, że wybrali inny sposób odurzania się niż najebanie się alkoholem jest słuszne, to szczerze mu współczuję i życzę takiej osobie, żeby problem narkotyków i głupiego prawa też tą osobę dotknął, może wtedy przyjrzy na oczy. |
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
|
|
|
| batman napisał/a: | | Policja jest od egzekwowania prawa a nie ustalania co jest legalne a co nie. Ustawa jest ustawą |
Właśnie to samo napisałem post nad Tobą. Czytanie ze zrozumieniem się kłania.
| batman napisał/a: |
... Zresztą... Normalni ludzie mało kiedy wpadają z trawą. A nawet jeśli to płacisz grzywnę i zawiasy najwyzej. Jak popełnisz ten sam błąd drugi raz i się dasz znowu złapać no to sorry... Ktoś tu jest debilem. |
Wcale nie trzeba być debilem, idziesz sobie ulicą ucieszony z gramikiem w kieszeni - przypadkowa kontrola i bach, leżysz, jak masz dready/irokeza/jesteś łysy ryzyko przekontrolowania wzrasta o 200%.
Zresztą jak już się nie raz wypowiadałem w tego typu tematach - olewam to ciepłym moczem, nie jest to kraj mojego zamieszkania, nie moje prawo - a wprowadźcie se nawet karę śmierci za brak krzyża u szyi, nic mnie to nie obchodzi tylko nie będę przytakiwać i mówić, że to dobre, po prostu - bo nie jest.
Tak samo jak dobre nie są krzyże w klasach, obowiązkowe lekcje religii i faworyzowanie chrześcijaństwa i jeszcze wiele innych praw które mnie obchodzą tyle co nic - ale dla samej zasady gdy ktoś mnie zapyta - powiem, że nie. Bo przez przymykanie oka na zło sami się do niego przyczyniamy, nie mówię, że mamy zmieniać świat czy coś :mrgreen: ale nie bójmy się tego powiedzieć, jeśli coś jest złe - otwarta krytyka.
Mnie krzyże w klasach ani prawo narkotykowe w PL w ogóle nie przeszkadza, co nie znaczy, że się z nim zgadzam, tyle. |
|
|
 |
FeSTeR
Zakurwim dęsa ? Thrash'em All

Wiek: 26 Dołączył: 21 Mar 2009 Posty: 2137 Skąd: Nakło nad Notecią
|
Wysłany: Sro 27 Sty, 2010
|
|
|
| Simon napisał/a: | | Wcale nie trzeba być debilem, idziesz sobie ulicą ucieszony z gramikiem w kieszeni - przypadkowa kontrola i bach, leżysz, jak masz dready/irokeza/jesteś łysy ryzyko przekontrolowania wzrasta o 200%. |
znajomy pare lat temu szedł sobie ulicą. Że to zatwardziały hip-hop był, to miał szeroką bluze, spodnie opuszczone do kolan. policjanci go zobaczyli i skojarzyli fakty, ze każdy hiphopowiec to cpun (przenosnia jakby co) no i go capneli. miał chyba z 5 gieta zielska w kieszeni i z dwadziescia tabsów |
_________________ YouTube
Demot |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
|
|
|
| batman napisał/a: | Nie ma czegoś takiego jak przypadkowe przeszukanie więc mi tu nie pierdziel głupot.
|
:lol: :lol:
Może nie na głównej ulicy w mieście, ale GWARANTUJĘ, że odpowiednie miejsce, odpowiedni czas - i nie masz nic do gadania
Zresztą nie jest to powodem mojej niechęci wobec Policji. Podkreśliłem tylko, że nie od tego jest - bo po jaką cholerę skreślać dzieciaka już na starcie tylko dlatego, że miał trochę zielska przy sobie ? Chodzi o zupełnie inną i poważniejszą sprawę. |
|
|
 |
Kredka

|
|
|
|
Panowie (lub panie) uzasadniają przeszukania tym, że sprawdzaja czy nie mamy substancji odurzajacych przy sobie . Siedziallam kiedys z 3 czy 4 znajomych na lawce na `jedynym dworcu tramwajowym` w Europie, czyli na skwerze pod Operą Śląską i SIEDZIELIŚMY, zero alko, nawet papierosó nie palilismy i podeszli, dokumenciki i pokazac co mamy przy sobie . a jak zapytaismy sie daczego to pierwsze zdanie tej wypowiedzi ... |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
|
|
|
Jak to było zatłoczone miejsce to mogliście się wykłócać i odmówić przeszukania, poprosić o powód oraz identyfikator Policjanta(ale tylko w wypadku gdy jest to miejsce publiczne!!! Gdy nikt nie widzi napierdolą wam pałami i złożą zeznania, że byliście agresywni.) a jeśli to by nie pomogło a za powód podaliby "podobny profil twarzy do poszukiwanego przestępcy", to poprosić i spisanie protokołu przeszukania. tyle 99% Gliniarzy wymięka :mrgreen: a NAWET jeśli was przeszukają to po spisaniu protokołu zrobią to bardzo dokładnie - i w tym momencie leci skarga, że przeszukanie było przeprowadzone bez poszanowania godności.
Tylko, że takie mendy to się rzadko zdarzają. |
|
|
 |
Aras666
Po co tyle piszesz ? Always look on the bright side of life! :)

|
Wysłany: Czw 28 Sty, 2010
|
|
|
| dziwni jesteście... przeszkadza wam, że chcą was spisać?? :P zwykle jak podchodzą do mnie i chcą mnie spisać, to nie ma sprawy! lubię z nimi gadać i jakoś nie widzę jakiś problemów czemu by nie mieli mnie spisywać :) raz na dworcu we Wrocławiu siedziałem, zimno w cholerę, poszedłem zapalić w miejscu niedozwolonym(myślałem, że tam można palić)... zatrzymali mnie i spytali się czy chce być spisany tutaj czy w ciepłym komisariacie na dworcowym :P posiedziałem chyba godzinę z nimi, pogadałem i nawet fajką poczęstowali, luzik :) jest jedna sprawa, jesteś spoko dla nich, oni są spoko dla ciebie :) |
_________________ Have a nice day!
 |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
|
|
|
Nie zawsze jest tak jak opisujecie. Policjant nie straci pracy za pobicie, w życiu :mrgreen: Bez świadków po prostu napiszą, że byłeś agresywny i musieli Cię spałować. Jak myślisz komu uwierzą ? 20-latkowi z Irokezem ? Czy policjantom ? No właśnie
Problem pojawia się w momencie gdy nadużywają swoich praw, przeszukanie domu na pewno nie było miłe no ale tutaj nie można mieć do nich pretensji, wykonywali swoją pracę. Ogólnie chyba zaczynamy dochodzić do jakichś wniosków :mrgreen: Tylko wasze kontakty z Policją wydają się przebiegać bezproblemowo. Ja mam uraz. |
|
|
 |
Aras666
Po co tyle piszesz ? Always look on the bright side of life! :)

|
|
|
|
też mam uraz chłopie, po sądach musiałem latać :P raz za gówniarza oskarżyli mnie o próbę gwałtu (czujecie? 13 lat miałem a mnie o gwałt oskarżają), a to tylko dlatego, że jakaś szmata się najebała, zaczęła rzygać i powiedziała, że coś jej do piwa wrzuciłem zarzuty oddalono... następnym razem dorwali mnie na simsonie i nie miałem OC... okazało się, że zapłacone było, ale w domu zostawiłem :( kupa niepotrzebnego hałasu i tyle... za każdym razem ten sam policjant mnie dopadał xD tak często mnie spisywał, że już nawet danych nie musiałem podawać, bo skubany znał na pamięć... nawet na ty sobie mówiliśmy. Teraz niestety emeryturka, a koleś był całkiem spoko :) |
_________________ Have a nice day!
 |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
|
|