|
Fenomen Hitlera |
| Autor |
Wiadomość |
grotesqa
Lubi pieprzyć

Wiek: 22 Dołączyła: 29 Mar 2009 Posty: 393 Skąd: Horyniec/Rzeszów
|
Wysłany: Sro 23 Wrz, 2009
|
|
|
| grzechu007 napisał/a: | | " każdy człowiek jest dobry tylko jego uczynki są dobre lub złe" |
a mi sie wydaje że to ze ''Zbrodni i kary ''...
btw. weźmy na przykład takiego Hitlera- jeden z największych zbrodniarzy w dziejach, a zagorzały katolik, malarz artysta......
o.0 |
_________________ Don't waste time or time will waste you |
|
|
|
 |
FeSTeR
Zakurwim dęsa ? Thrash'em All

Wiek: 26 Dołączył: 21 Mar 2009 Posty: 2137 Skąd: Nakło nad Notecią
|
|
|
|
 |
Lyla
Rozkręca sie
|
|
|
|
| Hitler był nazistą. Nazista w reguły ma złe poglądy opierające się na nietolerancji. A gdy do tego jeszcze dochodzi nieograniczona władza.. no to proszę ;) Mamy miliony wymordowanych ludzi, w tym najwięcej Żydów, Cyganów, Polaków... ponieważ naziści są rasistami. |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
|
|
|
Lyla - jak czytam twoje wypowiedzi odnoszę wrażenie, że dla Ciebie świat jest czarno biały, Hitler był przede wszystkim hipokrytą:
Primo: był narkomanem
Secundo: miał żydowskie pochodzenie
Co do jego religijności, to może nie był zbyt religijny, jednak utrzymywał dobre stosunki z KK, ich cele były z założenia podobne, tylko ubrane w nieco inne słowa Myślę, że kościół z radością popierał kogoś takiego jak Hitler |
|
|
 |
FeSTeR

|
|
|
|
| Simon napisał/a: | Primo: był narkomanem
Secundo: miał żydowskie pochodzenie |
teoria spisku jakaś? to podobno tylko bajki są |
_________________ YouTube
Demot |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
|
|
|
Nie, to są fakty Jego żydowska rodzina dalej żyje, a to, że był narkomanem wiemy z zapisków jego osobistego doktora, który codziennie robił mu iniekcje z czyściutkiej, prawo-skrętnej metamfetaminy
Ps. czemu do cholery zarówno google jak i mozilla chcą mi zmieniać to na meta-amfetaminę XD ? |
|
|
 |
Aras666
Po co tyle piszesz ? Always look on the bright side of life! :)

|
|
|
|
| metanfetamina w tamtych czasach była lekarstwem... tak samo heroina :) nie wierzysz sprawdź :P |
_________________ Have a nice day!
 |
|
|
|
 |
FeSTeR

|
|
|
|
możliwe. nie zmienia to faktu(ćpun czy nie ćpun, Żyd czy nie Żyd) poderwał do wojny cały naród (do tego nie swój) i dał mocnego kopa w dupe światu. chciałbym właśnie poznać tajemnice jak on to robił?
bo google i mozilla nie są wyposażone w słownik NowoMowy |
_________________ YouTube
Demot |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
|
|
|
do tej pory mamy leki oparte o szkielet metamfetaminy Heroina była lekarstwem bardzo krótko, zaledwie kilka lat, na początku bez recepty sprzedawana było jakie nieuzależniający lek na kaszel dla dzieci, z czasem, gdy zaczęły się zgony przez przedawkowanie, przypadki uzależnień, ograniczono sprzedaż, w końcu zakazano sprzedaży tego związku.
Ja mam taką teorię(w duużyyym skrócie)
1 wojna światowa długą była, żołnierze byli wycieńczeni, widzieli swoich przyjaciół umierających nie raz proszących, by ich dobić, myślisz, że człowiek po takim doświadczeniu może normalnie funkcjonować w społeczeństwie ? Wtedy nie było(ogólnodostępnej) psychoterapii, leków, benzodiazepin itp. : P Tyle, że np. we Francji, takim ludziom ściskało się dłoń i zapraszało się na piwo, w Niemczech, żołnierzom pluło się w twarz(to przez was przegraliśmy wojnę!!!) Hitler powiedział im: to nie wasza wina!! to wina pieprzonych żydów!!! Więc zyskał poparcie dużej grupy osób, w Rosji zapanował komunizm, właściciele fabryk poparli anty-komunistycznego Hitlera a wiadomo, że jeśli kogoś popierają ludzie z pieniążkami, to jest to dla tego człowieka duuużee wsparcie, momentem kulminacyjnym było podpalenie Reichstagu i zwalenie winy na komunistów(prawie jak akcja amerykan z WTC, najpierw zajebali własnych obywateli, a potem posłali na wojnę zabijać - by zdobyć ropę - niezły trik, nie ? Szkoda, że ludzie nie uczą się historii :D) Wtedy opinia publiczna powiedziała: nie chcemy komunistów!!! więc kogo chcemy ? No właśnie, Hitlera(to na prawdę duży skrót, żeby wyjaśnić to do końca, musiałbym Ci zrobić wykład 2-godzinny.) |
|
|
|
 |
Jumbo
Fuck Yeah!

|
|
|
|
| Simon napisał/a: | | momentem kulminacyjnym było podpalenie wermachtu |
Chyba Reichstagu... Z tego co wiem Wermacht to była Niemiecka Armia... :)
Sam piszesz:
| Simon napisał/a: | | Szkoda, że ludzie nie uczą się historii :D |
Więc może pisz coś z sensem żeby im ułatwić naukę :) |
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
|
|
|
:oops: kajam się, chyba się nie wyspałem dzisiaj :mrgreen:
Edit: poprawione |
|
|
 |
harry
ShoutBox no przychódź.

Wiek: 24 Dołączył: 17 Sie 2008 Posty: 834 Skąd: Trzebiel wieś
|
|
|
|
| jebaniec |
_________________ pierdłem, rzygłem i wyszłem bo drzewa naniese. |
|
|
|
 |
Dezaprobator
Administrator

Wiek: 27 Dołączył: 08 Kwi 2008 Posty: 1518 Skąd: Sosnowiec
|
|
|
|
Do tego wszystkiego należy dodać, że Hitler był świetnym mówcą, populistą i trafił na bardzo podatne czasy. W latach 30 tych zapanował wielki kryzys gospodarczy i ludzie w Niemczech zapragnęli wielkiego przywódcy, który ich z tego wyprowadzi. No a jak wyprowadził to juz wiecie. Nie bez znaczenia pozostaje także fakt, iż skompletował do swojego planu ludzi, przy których on sam był na prawdę aniołkiem. Mówię tu m.in o doktorze Mengele , o którym pewnie wszyscy słyszeli ale nie tylko.
Prawą ręką Hitlera był Himler, który bardzo mocno interesował się okultyzmem czy po prostu kultem szatana. On był odpowiedzialny za stworzenie z poglądów nazistowskich swoistej religii, którą potem wyznawało wiele milionów ludzi :) |
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
|
|
|
| Dezaprobator napisał/a: | | [...]który bardzo mocno interesował się okultyzmem czy po prostu kultem szatana. On był odpowiedzialny za stworzenie z poglądów nazistowskich swoistej religii, którą potem wyznawało wiele milionów ludzi :) |
Nie obrazisz się jak powiem, że brzmi to troszeczkę jak typowa propaganda ? Wystarczy wspomnieć o szatanie, narkotykach albo terroryzmie i ludzie od razu zaczną mówić, jakie to okropne :mrgreen: ale to tania populistyczna sztuczka..."kult Szatana" przyjmuje tak wiele form, że mówienie o tym ogólnikiem i ocenianie ich moralności jest co najmniej nadużyciem |
|
|
 |
Dezaprobator
Administrator

Wiek: 27 Dołączył: 08 Kwi 2008 Posty: 1518 Skąd: Sosnowiec
|
|
|
|
| Simon napisał/a: | Nie obrazisz się jak powiem, że brzmi to troszeczkę jak typowa propaganda ? Wystarczy wspomnieć o szatanie, narkotykach albo terroryzmie i ludzie od razu zaczną mówić, jakie to okropne :mrgreen: ale to tania populistyczna sztuczka..."kult Szatana" przyjmuje tak wiele form, że mówienie o tym ogólnikiem i ocenianie ich moralności jest co najmniej nadużyciem |
Chciałem to trochę ubarwić bo przy tym co wyczyniał słowo okultyzm nie oddawało rangi sprawy.
http://www.ioh.pl/forum/viewtopic.php?t=2312
niedoczytałem ale bardzo ciekawie o tym piszą. |
|
 |
|
|