|
Fenomen Hitlera |
| Autor |
Wiadomość |
FeSTeR
Zakurwim dęsa ? Thrash'em All

Wiek: 26 Dołączył: 21 Mar 2009 Posty: 2137 Skąd: Nakło nad Notecią
|
Wysłany: Czw 24 Wrz, 2009
|
|
|
| Simon napisał/a: | | prawie jak akcja amerykan z WTC, najpierw zajebali własnych obywateli, a potem posłali na wojnę zabijać | ej ty naprawdę masz w bańce jakieś teorie spiskowe. za dużo Zeitgeist? Fenomen Hitlera polega na tym, że potrafił mówić do ludzi. potrafił dostrzec to czego potrzebują. ludzie czuli się upokorzeni przegraną wojną, sankcjami traktatu wersalskiego. Hitler dał im nadzieje odbudowania wielkich, potężnych Niemiec. i dokonał by tego gdyby nie był aż tak impulsywny w swoich działaniach |
_________________ YouTube
Demot |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
|
|
|
skoro znałeś odpowiedź lepiej ode mnie to po co zadawałeś pytania ? Jeśli chodzi o WTC, to jest to ciekawa sprawa, dyskusyjna na 100%, jakie masz powody, by twierdzić inaczej ? dlatego, że pani w telewizorku tak powiedziała ? |
|
|
 |
FeSTeR

|
|
|
|
| i nadal to pytanie zadaje. jak jeden człowiek mógł tak to wszystko sobie zorganizować. jak jeden mógł przekonac dziesięciu innych, tych dziesięciu tysiąc nastepnych, a te tysiąc miliony... |
Demot |
|
|
|
 |
KACZMAR
Lubi pieprzyć Ten obcy

|
|
|
|
| być może fenomen hitlera= 2% fenomenu Jezusa?? |
|
 |
FeSTeR

|
|
|
|
| byc moze. w sumie opiera sie to na tym samym. |
Demot |
|
|
|
 |
tool
Rozkręca sie
|
Wysłany: Nie 25 Paź, 2009
|
|
|
szczerze mowiac, Hitler jest najdoskonalszym przyklladem jak niewiele dzieli nas od zwierzat. w ciagu zaledwie kilku lat omamil caly narod, obiol wladze, zrobil wojne i odkryl w ludziach rzeczy, ktore aktualnie uznajemy za nie ludzkie. Pod wzgledem czasu w jakim udalo mu sie tego dokonac, to mysle ze jest rekordzista, inni chorzy dyktatorzy chyba wiecej czasu na to poswiecili.
Jesli chodzi o Zydow, to z tego co wiem to jego babcia lub dziadek byl/a zydem, wiec w 1/4 mial takie pochodzenie. Ale ideologia byla jak Simon pisal, ze dla zdobycia poparcia Hitler potrzebowal wroga, a Zydzi idealnie do tego sie nadawali. Czyli byli malo lubiani przez spoleczenstwo oraz mieli duzo pieniedzy ktore mozna bylo zagrabic wiec nie trzeba bylo za duzo wlasnych argumentow wymyslac
a jako ciekawostke dodam ze pierwsze getta Zydowskie powstaly we Francji kilkaset lat temu (jakos okolo 1500 roku o ile dobrze kojarze) |
_________________ "po wypiciu redbulla to się opierdalam...
... ale jak by troszkę szybciej" |
|
|
|
 |
kotula
Rozkręca sie
Wiek: 25 Dołączył: 30 Sie 2009 Posty: 201 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Nie 25 Paź, 2009
|
|
|
| To że hitler był genialnym mówcą (kłamcą) i że porwał za sobą rzesze ludzi to jest mało ważne. Najważniejsza jest pamięć o tym co ten pseuoczłowiek zrobił . Jak dla mnie był zwykłą zakąpleksioną gnidą która odpowiada za śmierć milionów ludzi |
_________________ kotula |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
Wysłany: Wto 03 Lis, 2009
|
|
|
Posiądź inteligencję i przebiegłość tej "zakompleksionej gnidy" a w życiu nie będzie Ci źle Jeszcze jak nie będziesz zaślepiony ideologicznie, to nawet Cię historia polubi |
|
|
 |
kotula
Rozkręca sie
Wiek: 25 Dołączył: 30 Sie 2009 Posty: 201 Skąd: Bydgoszcz
|
Wysłany: Czw 05 Lis, 2009
|
|
|
| Simon napisał/a: | | Posiądź inteligencję i przebiegłość tej "zakompleksionej gnidy" a w życiu nie będzie Ci źle |
zostaniesz akwizytorem |
_________________ kotula |
|
|
|
 |
Rud
Coś już napisał Zwana Cartuś ;]

|
Wysłany: Sro 27 Sty, 2010
|
|
|
Hitler powielił schemat jaki zastosował Mussolini żeby dojść do władzy, tylko szybciej. Mussoliniemu zajęło to 6 lat, a Hitlerowi rok. Jak już posiadł władzę zdelegalizował wszystkie partie poza nazistowską. A tak poza tym, to prezydent Hindenburg poparł nazistów (partie NSDAP - założycielem był Hitler w sumie przez przypadek, bo jak po I wojnie stracił zawód-był zajebistym żołnierzem, nawet kapralem, a nie miał matury, więc musiał jakoś zarabiać na życie, to został szpiegiem policyjnym za pieniądze i przez przypadek trafił na zebranie jakiejś partii, gdzie poglądy mu się spodobały i przejął w niej władzę i przemianował właśnie na NDSAP). Hindenburg poparł Hitlera, bo jak były wybory do parlamentu w 32, to poparcie nazistów zaczęło spadać, a konkurowali z komunistami. Przestraszył się, że komuchy dojdą do władzy i mianował Hitlera na premiera Rządu, wtedy Hitler dobrał sobie ministrów no i w połączeniu z jego psychiką, umiejętnością przemawiania i trafiania w to co ludzie chcą usłyszeć, jak już rozbudził w ludziach nienawiść do tego jak jest w Niemczech i bezgranicznie mu zaufali, no to.... A jak już Hindenburg zmarł, to Hitler nasłał SSmanów na SAmanów (wymordowali przywódców SA)tzw "noc długich noży" i już całkowicie przejął władzę. I tyle. Co jak co, człowiek bez matury, bez wykształcenia, a mądrzejszy niż cały nasz rząd.
A jeśli chodzi o żydów, to w planach nie było zabijanie ich, tylko skłonienie do wyjazdu. To co się potem zaczęło dziać, to już inna kwestia.
To taki mega mega skrót, nie z żadnych wikipedi, czy innych stronek.
A słyszeliście Lebensbornach ? - wymyśle chyba Goebbelsa ? |
_________________ "Powiedz jak zrobić tak, żeby latać?..." |
|
|
|
 |
Jumbo
Fuck Yeah!

|
Wysłany: Sro 27 Sty, 2010
|
|
|
| Rud napisał/a: |
A słyszeliście Lebensbornach ? - wymyśle chyba Goebbelsa ? |
Wymysł Reichsführera-SS H. Himmlera z 1936. Czyli Produkcja i pomoc w produkcji "czystych rasowo". |
|
 |
Lyla
Rozkręca sie
|
Wysłany: Czw 28 Sty, 2010
|
|
|
| Himmler, Goebbels - jeden pies. |
|
|
|
 |
Jumbo
Fuck Yeah!

|
Wysłany: Czw 28 Sty, 2010
|
|
|
| Lyla napisał/a: | | Himmler, Goebbels - jeden pies. |
No nie żebym bronił ich czy coś w tym stylu (jestem pełen pogardy dla tych osobników) ale jak coś komuś chcemy doczepić to chyba wiedzieć komu, tak? Albo mi się tylko zdaje... |
|
 |
Lyla
Rozkręca sie
|
Wysłany: Pią 29 Sty, 2010
|
|
|
| Jumbo napisał/a: | | Lyla napisał/a: | | Himmler, Goebbels - jeden pies. |
No nie żebym bronił ich czy coś w tym stylu (jestem pełen pogardy dla tych osobników) ale jak coś komuś chcemy doczepić to chyba wiedzieć komu, tak? Albo mi się tylko zdaje... |
Racja, mała prowokacja.
Batman nie każdy myśli tak jak Ty. Nie masz prawa mówić mi jakie mam mieć zdanie na ten temat. Możesz jedynie mnie uświadamiać, a nie bezpodstawnie obrażać. Warna dostałeś sprawiedliwie (dzięki stbr), a to czy Ciebie obchodzi, że się przejęłam, czy też nie, daje mi dowód na to jakie masz podwyższone ego. Nie musiałeś mi tego pisać, czy Ciebie to obchodzi, czy nie - to mało istotne. Chciałam tylko poruszyć temat do małej wymiany zdań na temat pomocników Hitlera, a nie wywoływać wielką sensację, w której bedziesz mnie obrażał, bo tak widzę tych ludzi.
I do wiadomości: może jestem młodsza, ale nie mów mi, że wiem mniej od Ciebie, bo tego nie wiesz. Nie masz dowódu, by tak twierdzić.
Rozumiem, że masz też własne zdanie na ten temat, ale wystarczyło je w lepszy sposób przedstawić, aby mnie jakoś ukierunkować, a nie jechać po mnie. |
|
|
|
 |
Żyleta
Rozkręca sie Dziecko innego boga

|
Wysłany: Sob 30 Sty, 2010
|
|
|
| Fenomen Hitlera polegał na tym iż był on człowiekiem o doskonałej charyzmie.Potrafił swoimi przemówieniami porwać tłumy.Wykorzystał motyw filozofii Nietzschego(mówiącej o braku równości miedzy społeczeństwie o wyższości jednej jednostki nad drugą),faktem jest to że nagiął ją do swoich potrzeb.Moim zdaniem tylko Jezus był od niego lepszy w grze zwanej manipulacją.Podobno że Hitler taki był ze względu na brutalne doświadczenia wyniesione z domu rodzinnego.Na szczęście jego plan nie okazał się aż tak doskonały jak mogłoby się wydawać. |
_________________ 'I'm on the highway to hell...' :D |
|
|
|
 |
|
|