I Ch*j... trza znowu wyjśc na ulicę, tylko tym razem wełniane skarpety włożyć.
A tak na poważnie to już powoli przestaje chodzić o te ACTA. Jak czytałem na stronie PAP m.in. że w Pile było ok 300 osób to śmiech na sali. W innych miastach też na bank duzo zaniżone. Na pilskich stronach podają od 500-2000. Moim zdaniem co najmniej 1000. Tylko cały obraz było widać jak się towarzystwo ruszoły z placu i poszedł pochód przez miasto ale pewnie żaden muł bagienny któy to miał relacjonować tego nie doczekał bo mu zimno było.
Podsumowując jestem wk*****ny jak już dawno nie byłem.
P.S. jeśli chcecie się czegoś dowiedzieć o wczorajszych wydarzeniach to szukajcie na Fejsbuku, nie w mediach czy na portalach największych (na tych mniejszych też z resztą różnie).
Krzyczenie na ulicach z transparentami akurat guzik kogokolwiek obchodzi, a zrobienie rozpierduchy w imię jakichś internetowych haseł jest mało poważne. Jeżeli ACTA ma tylu przeciwników, to niech zaczną bojkotować firmy i korporacje które wspierają tę inicjatywę, jak dostaną po kieszeni, to odczują, że coś się im to mało kalkuluje. No chyba, że dla kogoś głoszenie jakichś poglądów kończy się na zrobieniu tekturowej tablicy z chwytliwym sloganem 3 godzinki manify w słuchawkach sony i można śmignać do kina na jakiś nowy film WB^^. O polityce nie chcę wspominać, ale jak głosowałeś na rząd który to podpisał to za to odpowiadasz, takie przerobione ignorantia iuris nocet.
Sama ACTA mnie nuży, było trochę śmiechu z hakerami i to wszystko.
_________________ "Pijmy, pijmy, zapomnijmy, potem kolorowo śnijmy, wkrótce już i nas zabraknie może picie to ostatnie, ale póki jeszcze żyje nikt mnie w życiu nie przepije
"hakuna matata ACTA to szmata" ot takie hasełko mi się dziś rzuciło w oczy w jednym z artykułów dotyczących tych wszystkich śmiesznych cyrków. w ogóle hasełka na transparentach towarzyszących protestom są cudne
Najpierw Acta, a później inne regulacje ograniczające prawa człowieka narzucane przez UE, USA, czy światowe korporacje w celu podporządkowania sobie społeczeństw, a politycy mówią o demokracji itp. Niestety to tylko zasłona. Demokrację można nazwać kapitalizmem, który z zasady opiera się na płatnym niewolnictwie i sztucznie napędzaną konsumpcją.
Akcja Alternatywna Naszość. Może ktoś pamięta parę lat temu sąd nie mógł gościowi udowodnić, że nie jest Leninem, bo tak sie wylegitymiwał podczas jakiejś akcji :D
A filmik świetny :D
P.S. Jakby ktoś nie wiedział to w Poznaniu podczas jednej z demonstracji przeciw ACTA podobno wybito szybę w biurze PełO.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum