Przesunięty przez: Dezaprobator Czw 11 Cze, 2009 |
[zespół] Dżem |
| Autor |
Wiadomość |
Twoja stara
Forumowy prawiczek Po prostu od urodzenia uwielbiam wakacje
|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008 [zespół] Dżem
|
|
|
| Co myślicie o tym zespole ja osobiscie uwazam ze fajnie bylo by gdyby zagrali za rok choc wiadomo ze Dzem bez Ryska to nie ten sam Dzem no ale mimo wszytsko ich koncert na woodstocku moglby byc ciekawy i wartoscoiwy :) |
_________________ :) |
|
|
|
 |
Dezaprobator
Administrator

Wiek: 27 Dołączył: 08 Kwi 2008 Posty: 1518 Skąd: Sosnowiec
|
Wysłany: Nie 09 Lis, 2008
|
|
|
Widziałem ich wiele razy ponieważ często występują na Górnym Śląsku i Zagłębiu, jednakże chciałbym ich zobaczyć na Woodstocku. Mogło by być fajnie :)
P.S.
Wszyscy pierdzielą o tym rysku, że bez Ryśka to nie ten sam Dżem itd a większość osób nie ma okazji pamiętać Dżemu jak był Rysiek. Ja mam 24 lata więc jak zmarł miałem 10 lat. To cóż ja mogę o nim wiedzieć ? A przypuszczam, że jestem jedną z najstarszych tutaj osób... |
|
 |
PianA
Moderator chlap chlap

Wiek: 27 Dołączył: 11 Kwi 2008 Posty: 685 Skąd: ruda śląska, gliwice
|
|
|
|
hehehe. To ja wchodzę w skład rady STARSZYCH :D .
Moja opinia o dżemie? mnie to loto. Lubiłem dżem ale już nie lubie gdyż przejadł mi sie strasznie. Gdzie nie pójde na impreze tam dżem czy nie istnieją inne równie dobre zespoły które można zaprosić na impreze plenerową?? nieeeee bo dżem to murowana frekwencja dlatego mnie tak wkurzają bo wszedzie jest dżem normalnie wszędzie. za niedługo będą w kanapkach mych lub w lodówce kazdej na ślunsku :P |
_________________ kochajmy się .............. niech takie zasilanie nowy świat zastanie.
www.myspace.com/pianers
http://www.lastfm.pl/user/pianissimus |
|
|
|
 |
Eclaircie
Rozkręca sie Trochę słodyczy,ale z pieprzem proszę!

|
|
|
|
| a ja nie byłam na koncercie Dzemu nigdy mimo ,że jak Dezaprobator zauważył często na Śląsku grają. Dzem jak to Dzem-fajne piosenki mają ale już mi się przejadło-za często słuchałam;p |
|
|
|
 |
Dahomej
Moderator vel.Grześ
Wiek: 22 Dołączył: 05 Sie 2008 Posty: 1274 Skąd: RioDeŚwiebodzineiro
|
Wysłany: Pon 10 Lis, 2008
|
|
|
| NIENAWIDZĘ DŻEMU. Smęcą jak cholera. Jestem zwolennikiem szybkich,czadowych rytmów,a Dżem zdecydowanie takich rytmów nei przygrywa...Poza tym wściekłem się jeszcze bardziej, gdy na X Przystanku grali jako niespodzianka...Jaka to ku*wa niespodzianka,skoro grali wcześniej 3 lata z rzędu ?! Ewidentnie przegiął Jurek z tą niespodzianką...Załamałem się wtedy kompletnie. Jedynym motywem związanym z tą kapelą, który mi się spodobał, to był film "Skazany na bluesa". Mistrzostwo Świata... |
_________________ Idzie Jasiu przez las, patrzy, a tu podkowa. Podnosi, obraca, a tam koń. |
|
|
|
 |
punk_rock
wywalacz postów KRÓLĄTKO LANSU!!!!

Wiek: 19 Dołączyła: 05 Sie 2008 Posty: 588 Skąd: Glajwitz city xD
|
Wysłany: Pon 10 Lis, 2008
|
|
|
film był średni jak dla mnie :P
ale w sumie jak chcą to neich grają, ja raczej bym nie poszła, bo tak jak Dez mówił grają tutaj cały czas (u mnie ost nawet w mieście byli) a ja jakoś nie leciałąm z powodu tego, że moge czasem w domu posłuchać i styknie |
_________________ Gość cześć!
"Paradoksy bytu tu."
Hej hej heloł. |
|
|
|
 |
wiewiórka oi
Forumowy prawiczek JABOL PUNK

Wiek: 23 Dołączyła: 13 Lis 2008 Posty: 33 Skąd: Wałbrzych
|
Wysłany: Pią 14 Lis, 2008
|
|
|
| dla mnie film "skazany na bluesa" też jest mistrzostwem świata !! Sam Dżem też bardzo lubię ( z Ryskiem czy bez Ryśka ) ale na tegorocznym Woodstocku jakoś niezbyt bym ich chciała. Jeśli chodzi o blues to cholernie bym chciała CREE !!! (niedawno byłam na koncercie i aż mi dreszcze przeszły tak dali czadu. Było pięknie :mrgreen: ) |
|
|
|
 |
Lola
Rozkręca sie Amen.
|
Wysłany: Pią 14 Lis, 2008
|
|
|
| Ja bym bardzo chciała zobaczyć zespół na woodstocku :) Uwielbiam go. Wg mnie wcale nie smęcą, grają muzykę, by zastanowić się chwilę nad życiem. Czasem warto odpocząć od szybkich, energetycznych piosenek, które nie mówią o niczym. Teksty Dżemu opowiadają piękne, prawdziwe historie i zmuszają do myślenia. Sama poezja! A Ryśka głos? To dopiero mistrzostwo! Naprawdę, jest to zespół, o którym można wiele, wiele pisać, do kompromisu się nie dojdzie. Jeśli komuś nie pasują, to trudno. Ja osobiście oddałabym WSZYSTKO, by tylko znaleźć się na koncercie Dżemu. Z Ryśkiem. |
|
|
|
 |
diabel
Forumowy prawiczek
|
Wysłany: Nie 30 Lis, 2008
|
|
|
| film zdecydowanie dobry, czy dzem na wood? wlasciwie czemu nie. graja naprawde fajnie, ich piosenki to historia, oni sami to historia polskiego bluesa. z ryskiem czy bez sa swietni i warto ich posluchac |
_________________ < peace, love and rock'n'roll >
 |
|
|
|
 |
ozzysrem2
Forumowy prawiczek

|
Wysłany: Nie 28 Gru, 2008
|
|
|
| Dżem bez Ridlela to nie DŻEM |
|
|
|
 |
punk_rock
wywalacz postów KRÓLĄTKO LANSU!!!!

Wiek: 19 Dołączyła: 05 Sie 2008 Posty: 588 Skąd: Glajwitz city xD
|
Wysłany: Pon 29 Gru, 2008
|
|
|
| to już było przewałkowane dawno... |
_________________ Gość cześć!
"Paradoksy bytu tu."
Hej hej heloł. |
|
|
|
 |
TSA
Forumowy prawiczek
|
Wysłany: Sob 03 Sty, 2009
|
|
|
| ozzysrem2 napisał/a: | | Dżem bez Ridlela to nie DŻEM |
Dżem będzie wielki czy to z Riedlem czy bez niego w składzie. Niewątpliwie Rysiu był jest i pozostanie symbolem tego zespołu, ale myślę, że właśnie przez pamięc o nim Dżem jest taki wyjątkowy, a ich utwory wywołały bardzo duży wpływa na moje życie, czy to te śpiewane przez ostatniego hipisa czy te przez Otrębów |
|
|
|
 |
Jolka
Forumowy prawiczek samopas
|
Wysłany: Nie 04 Sty, 2009
|
|
|
| Miło by było jakby zagrali, ale bez specjalnego szaleństwa. To zespół, którego koncertów najwięcej w życiu zaliczyłam, jako że często są w okolicy. I wcale nie uważam, że Dżem z Maćkiem a bez Ryśka to nie Dżem, bez przesady. Na PW 2009 będą ok. |
|
|
|
 |
Siczka^^
Forumowy prawiczek
|
Wysłany: Sro 07 Sty, 2009
|
|
|
| Rysiek na zawsze pozostanie w skladzie zespolu... a ja dzemu zawsze chetnie poslucham, bo, Jolka, jestem jeden koncert do tylu. |
_________________ "tam na dole zostalo wszystko to co cie meczy,
patrzac z gory w okolo, swiat wydaje sie lepszy" |
|
|
|
 |
whookie friday
Gość
|
Wysłany: Czw 08 Sty, 2009 dzem
|
|
|
siema ludzie siema jurek dzem jest zaje niech usłyszą wszystkie anioły tą wspaniała muzyke na przystanku 2009 prosto z Polski którą kocham niech ta nuta natchni dusze do dobrych uczynków pozrdawiam |
|
|
|
 |
|
|