XVIII PRZYSTANEK WOODSTOCK JUZ ZA
 Szukaj |  Użytkownicy | | Rejestracja |  Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Dezaprobator
Czw 11 Cze, 2009
[zespół] Dżem
Autor Wiadomość
Katja 
Forumowy prawiczek

Wysłany: Czw 15 Sty, 2009   

ileż można z tym Dżemem, soorry nie mam nic do Dżemu, ale gdzie nie pojde na Impreze tam jest Dżem, na woodstocku grali całkiem nie tak dawno, a jeszcze sorry ale nie każdy lubi tę muzyke, ja przy niej zasypiam, jet smutna i mętna i jakoś mi sie ze skocznym, wesłym woodstockiem nie komponuje. Dżem - na festival bluesowy!!! punk&metal&reggae&rock'n'roll = Woodstock!

Podziel się na:         
czymka 
Lubi pieprzyć

Wysłany: Wto 20 Sty, 2009   

Dżem na festiwal bluesowy,
Reggae na festiwal regałowy,
Punk na festiwal punkowy,
Metal na festiwal metalowy!
(Jak sie tak czepiać szczegółów. :mrgreen: :->

Podziel się na:         
Evey 
Forumowy prawiczek
Lilith

Wysłany: Sro 21 Sty, 2009   

Ja osobiście bardzo lubię i doceniam ten zespół, jednak Dżem bez Ryśka to nie to samo :-| Myślę że Dżem na woodstocku zamulałby troche, to chyba nie są odpowiednie klimaty ;-)

Open your eyes and look within.
Are you satisfied with the life you're living?
We know where we're going,
We know where we're from.
We're leaving babylon,
We're going to our fathers land!

Podziel się na:         
Motorzysta17 
Rozkręca sie
stary wyga

Evey własnie to chciałem napisac- Dżem bez ryśka dla mnie przestał istniec

Podziel się na:         
nik
Gość

Dżem nie.

Podziel się na:         
EXE 
Coś już napisał

Dżem to dobra kapela, ktorej mozna zawsze milo posluchac, ale nie caly czas bo faktycznie mozna sie tym przejesc. Ile tez mozna gadac, ze bez Ryśka to nie ten sam Dżem, wszyscy to wiedza, a w kolko jest to nawijane i jeszcze zeby ktos to uzasadnil...

Rychu byl charyzmatyczna, indywidualna postacia, z zajebiaszczm wrodzonym talentem spiewu, ale tez i piosenki umial ladne napisac, a do tego mial niepowtarzalny luz i styl na scenie, a jak wychodzil to laski sikaly po gaciach. Ale byl tez cpunem i byl nieodpowiedzialny, sprawial czesto problemy reszcie zespolu, byl z niego usowany itd, ale to chyba wszyscy wiedza ?? No i niestety skonczyl jak skonczyl, szkoda goscia.

Obecny Dżem rózni sie od starego nie tylko innym wokalista, chlopaki sie postarzeli nie ma juz tego powera co byl kiedys, czesto koncerty sa smutne, smecone. Malo tego bardzo drogo sie cenia Dżemowcy, a ciagle odgrzewaja stare kotlety wkółko te same utwory zero powiewu swierzosci. Tak fani Dżemu zawsze beda usatysfakcjonowani ale ludzie postronni chcieli by i cos nowego uslyszec. Do tego Balcar, drażni mnei troche jego barwa i wogole styl, do tego jest najmniej przyjemnym typkiem z calej kapeli i neistety swiety tez nie jest.

Podsumowujac, Dżem moze zagrac na Woodstocku, ale tez nie musi, lubie posluchac, ale bez przesady.

Jednym slowem lata mi to czy zagra czy nie, ale jakbym mial ostatecznie wybierac obsadzil bym jego miejsce inna kapelą.

A apropo filmu Skazany na Bluesa, to byl niezbyt ciekawy, a najgorsze jest to ze wiekszosc mysli ze wszystkie motywy z filmu wydarzyly sie naprawde.

Podziel się na:         
Delffin
Gość
Wysłany: Pią 23 Sty, 2009   

Nie miałem okazji ich nigdy posłuchać na żywo dlatego nie mam nic przeciwko jak by zagrali na PW 09 :)

Podziel się na:         
Paskuda 
Forumowy prawiczek
:)

Wysłany: Pią 23 Sty, 2009   

Ja jestem na tak. W sumie nie przepadam za nimi, ale sto razy lepszy Dżem niż Natural Dread Killaz...

Podziel się na:         
Koala 
Coś już napisał

Wysłany: Sro 04 Mar, 2009   

W wakacje przez przypadek znalazlem sie na koncercie Dzemu i...calkiem milo, dobra zabawa pod scena, no ale kazdy wie o co chodzi :(

Podziel się na:         
IgiBigiNigi
Gość
Wysłany: Czw 05 Mar, 2009   Dzem

ja jestem za :))

Podziel się na:         
Colorful_lace 
Forumowy prawiczek
everybody lies.

Wysłany: Sob 07 Mar, 2009   

Myślę że Dżem na Woodstock nie byłby dobry. 14.03 koncert u nas ^^

Podziel się na:         
Olo
Gość
Wysłany: Pon 09 Mar, 2009   Dżem?

Dżem nie wystąpi. Bo kto został ze starego składu? Ś.P. R. Riedel ? Dołączył do największej orkiestry. ŚP P.Berger ? Również. Ś.P. pan Otręba? patrz wyżej. Szkoda. Dżem to już inny zespół. Ile zostało ze satrego składu?Dwie osoby? :cry:

Podziel się na:         
Ambroży 
Forumowy prawiczek
Podróżnik

Wysłany: Pią 20 Mar, 2009   

Zacznę od tradycyjnego "Dżem bez Riedla, to nie ten sam Dżem". A skoro nie ten sam Dżem, to jestem przeciwko jego występowi.
A jeśli o samej kapeli mowa, to naprawdę lubię słuchać starych nagrań z czasów Ryśka. Blues-rocka słucham nałogowo i Dżem jest jednym z moich ulubionych wykonawców. O Riedlu sporo czytałem i ta postać mnie naprawdę fascynuje. To, że ćpun to jedno, ale poza tym był naprawdę dobrym człowiekiem o ciekawej osobowości.
Film "Skazany na bluesa", który był przez kilka osób w tym temacie wspomniany uważam za bardzo dobry. Obejrzałem go kilka razy i za każdym razem oglądało mi się przyjemnie. Jednak nie nalzęy go traktować jako film biograficzny. Mimo, że pokazuje parę prawdziwych sytuacji.

Gdzieś tam na samej górze ktoś powiedział, że co większość z nas może powiedzieć o Dżemie "ryśkowym" i Drzemie "po-ryśkowym", skoro w czasie, gdy Riedel występował, byliśmy małymi dziećmi. Hmm. Przecież jest mnóstwo nagrań. Więc, jeśli o muzyce mowa, to chyba możemy stwierdzić, czy lepiej brzmiał Dżem z Ryśkiem, czy też nie różnił się zbytnio...
pozdrawiam.

~Illuminates of Bombastick~

Podziel się na:         
Iggy 
Forumowy prawiczek
Ten Woodstock to jest zycie...

Wysłany: Pią 27 Mar, 2009   

Rysiek!!! bez niego Dzem to juz nie to samo, ale wciaz i tak zespol jest zeje..sty!

Podziel się na:         
Szulek 
Forumowy prawiczek

Wysłany: Czw 02 Kwi, 2009   

Nigdy więcej Dzemu na Woodstoku ;/mam dość ;/ bo ile można?

Zastanawiają mnie szczerze mówiąc posty "nich zagra kapela X, bo rok temu mamusia nie kazała jechać na woodstok, ale w tym sie uda i fajnie by było jakby znowu zagrali..."

Podziel się na:         
Odpowiedz do tematu