XVIII PRZYSTANEK WOODSTOCK JUZ ZA
 Szukaj |  Użytkownicy | | Rejestracja |  Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
powroty?
Autor Wiadomość
Simon 
Typowy spamer

Wysłany: Wto 04 Sie, 2009   

Punisher napisał/a:
"ja już nawet nie czuję się jak sardynka w puszce, tylko jak pasztet" :lol: ale zawsze to lepsze niż czekać 10 godzin na następny pociąg :-P

do Katowic o 5 rano ? Bo słyszałem ten tekst :mrgreen:

Podziwiaj moje wiązania wodorowe między zasadami dziwko!
Jeżeli spojrzymy na walkę z narkotykami z czysto ekonomicznego punktu widzenia, to rolą państwa jest ochrona karteli narkotykowych.

Podziel się na:         
Punisher 
Forumowy prawiczek

Tak, tak dokładnie :mrgreen:

Podziel się na:         
sourgirl 
Forumowy prawiczek

Punisher napisał/a:
KATA napisał/a:
to jest Woodstock, a nie wczasy all inclusive :mrgreen:

a co do mojego powrotu to nie był zbyt przyjemny :-P 20 osób w jednym przedziale, ledwo się stać dało, sokista musiał nas ugniatać żebyśmy się zmieścili...

:D no mnie i reszty już dognieśc nie dał rady, ale miało to swoje plusy... pociąg do Wrocka w całkiem znośnym stanie , a powrót z wro do kato to już w ogóle marzenie

Podziel się na:         
allan 
Rozkręca sie

ja tez sie nie dogniotlem do pociagu do lodzi pozekalem sobie jednak na pociag do warszawy i w nagrode nawet miesjsce siedzace dostalem ^^

Podziel się na:         
farbenka 
Forumowy prawiczek

Ja tam do Poznania niby miałam miejsce siedzące, ale byłam tak do szyby przyklejona jak taka tapeta. Masakra, na minimetr nie mogłam się ruszyc, przez 2 h ściągałam trampki ;p A biedny kanar biletów nie mógł sprawdzic, ale był pozytywny, bo skakał po tych siedzeniach jak oszalały ;p Najlepsze motyw jak wszyscy już wysiadają z pociągu, a ludzie siedzący w tym czasie na peronie klepią teksty: "Ale oni sierdzą" :-D W końcu smierdzący śmierdzacego nie poczuje ;p

Podziel się na:         
DŻEMfan 
Coś już napisał
Od PW 2006 do śmierci

ja NA SZCZĘŚCIE jechałem osobówką jak co roku :-|

Podziel się na:         
BTK 
Rozkręca sie
DegustatoR

batman napisał/a:
A u nas w pociągu do lublina o 3:30 3 sierpnia między przedziałami siedziało/leżało 18 osób...

Też tym jechałem i widziałem jak właśnie tyle ludzi gnieżdzi się w tym międzyprzedziale, a ja miejscówka siedząca, prawie elegancko śpiący na plecach brata, strasznie mi ich było szkoda, że musieli tyle stać.

Podziel się na:         
Mazu 
Rozkręca sie
Rude i wredne :]

juvego1988 napisał/a:
Heh, powrót do Gdyni planowałem w poniedziałek o godzinie 4:09 i dlatego też wcale nie spałem. Niestety było tyle ludzi, że sie część osób nie zmieściła (w tym ja)... :-(
trzeba było czekać do godziny 7:55 i jechać dłuższą trasą. Tym razem wszyscy sie zmieścili ale tłok był również okropny... :-/

My akurat dopchnęliśmy się na ostatnie siedzące, na dole w wagonie, ale we 3 osoby na 2 miejscach, później się już luźniej zrobiło, a po przesiadce na SKMkę w Lęborku [ach, to 1,5 h postoju], był taki woodstockowy tłum, że ludzie co jeżdżą na tej trasie mówili, że nigdy tylu ludzi nie widzieli w SKMce, mi akurat pociąg Szybkiej Kolei Miejskiej się zatrzymał tak że weszłam jako pierwsza i zajęłam najlepsze miejscówki, Woodstockowy tak pomiędzy ani tu, ani tu, ale gdzieś tam się z łokciami dopchnęłam.

Podziel się na:         
golonski 
Forumowy prawiczek
Ochlej

co za debil planował trase podstawianych pociagow Rzeszow Kostrzyn i odwrotnie przez Kraków? W obydwie strony 40 osob na przedzial ,tyle ze spowrotem kolejek do klopa nie bylo ,bo do Kostrzyna to kolejka na dwa wagony ,wspolczułem konduktorom ;]

Podziel się na:         
Szeida 
Forumowy prawiczek
Będę grzeczna...

My jechaliśmy o 4:30 do Wrocka i wprawdzie udało nam się usiąść, ale ludzi tylu stało, że nie mogli się nawet na centymetr ruszyć, kanar wpadł i się jeszcze przepychał po bilety... Szkoda ich było, jeden gościu po dwóch godzinach drogi takim cichym głosem powiedział: "Wreszcie udało mi się drugą stopę postawić na ziemi..."
Rzeźnia jak nic. ;]

Podziel się na:         
maciek_ 
Forumowy prawiczek

Wysłany: Sro 05 Sie, 2009   

Mazu napisał/a:
Do Gdyni przez Szczecinek itp był porażką. Do Lęborka dojechaliśmy około 16:35, planowany odjazd pociągu z tej stacji miał być o 18:04, w efekcie chyba 90% pociągu zaoszczędziła tę godzinę i pojechała najbliższą SKM-ką do Gdyni/Sopotu/Gdańska.
Do tego pociąg jechał strasznie wolno, co chwilę jakieś niezaplanowane przystanki, na stacjach na których nikt nie wsiadał ani nie wysiadał, a 20 min przynajmniej stał na niektórych stacjach.

Tak. Też nim jechałem. Z Lęborka jednak przyjechał już po mnie tata kumpla. Ale przez całą drogę nie sprawdzali biletów ;p

Podziel się na:         
Dzik 
Forumowy prawiczek

Nie wiem czy ktoś weźmie sobie do serca mój apel, ale proszę żeby się tak stało.
Niech pociągi do Lublina nie zatrzymują się w Warszawie. Zawsze w lubelskim najwięcej jest warszawiaków, którzy nie chcą poczekać na swój pociąg i pchają się do naszego.
W tym roku pociąg powrotny był taki zajebany że ludzie stali między przedziałami jak sardynki i przez całą drogę do warszawy nie mogli się ruszyć.
Lublin ma chyba najdłuższą drogę i to po prostu skandal że przez 7 godzin musimy się męczyć z takim tłumem warszawiaków którzy mogą sobie poczekać na swój pociąg.

Podziel się na:         
Sister Midnight 
Zakurwim dęsa ?
[youtube]link[/youtube] !!

ależ Wy ludzie narzekacie.. przecież nikt nie każe Wam jeździć bydłowozami;] ja rozumiem, że Polacy naród narzekający i czy dobrze, czy źle to muszą pogadać, ale bess przesady;] mi tam się podobała walka o wejście do pociągu.. rozbudziałm się nieco i znalazłam miejsce, chociaż ludu było na prawdę w pip i nazad.. ale to już pisałam.. jak chcecie przedział dla siebie to jeżdżą zwykłe pociągi - w nich bez problemu można miejscówę wydrzeć;]

Podziel się na:         
Latryna 
Forumowy prawiczek
Szambodżet

A ja tam siedzialam i mialam wyłozone kopyta. malo tego w wagonie (ostatni) byly miejsca leżące. A te ćwoki pakowaly się na sam przód, hehe, zawsze tak jest. Zawsze wszyscy pakują się na sam przód a na tyle są pustki. Inna sprawa, że rano więcej ludzi wracalo, a ja jechalam pkp'em w połudie, więc to też jest szczęście. Widziałam jak opciąg do Poznania był wypchany, potem już ludzi nie wpuszczali.

Edit.
Pani w kasie na toruńskim pkp'ie miała zwałę, pytała się mego lubego czy tez z Kostrzyna wraca bo taki pieniążek namokniety, jak u większości ;)

Podziel się na:         
Bucuch. 
Rozkręca sie

Wysłany: Czw 06 Sie, 2009   

Dzik napisał/a:
Niech pociągi do Lublina nie zatrzymują się w Warszawie.

jak najbardziej się zgadzam. szczególnie że do tego pociągu się nawet nie zmieściłam...

Podziel się na:         
Odpowiedz do tematu