XVIII PRZYSTANEK WOODSTOCK JUZ ZA
 Szukaj |  Użytkownicy | | Rejestracja |  Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
PORÓWNANIE Z LATAMI POPRZEDNIMI
Autor Wiadomość
maua_czarna 
Forumowy prawiczek
krasná holka:D

Wysłany: Sro 05 Sie, 2009   

Hm, byłam w Żarach i jeżdżę do Kostrzyna, więc dołożę swoje trzy grosze.
Nie zgadzam się najzwyczajniej. Uważam, że idioci zdarzają się wszędzie - widziałam ich także w Żarach, więc nie piszcie, że tam nikomu 10 groszy nawet nie ukradli :-P a ja się na to nie oglądam - jadę pociągiem w ścisku, kradną mi namiot, nie mam co jeść i bawię się super! Nie obchodzą mnie płatne parkingi i reklamy ;-) wood daje ogromniasty wybór - możesz korzystać z tego, co Ci odpowiada, a resztę olać - dla każdego coś miłego IMO.
Znowu będę czekać na to cały rok :-)

EDIT/ jeszcze co do stwierdzenia, że to nie jest pokolenie punków, hippisów itd...pliiiiiiiis...naprawdę...przecież na wood jeżdżą tacy ludzie, którzy mają 60 lat i tacy, którzy mają 2 - więc o jakim pokoleniu mowa? ja poznałam kupę świetnych ludzi - ponad podziałami.

Podziel się na:         
maja708 
Forumowy prawiczek

Sprostuję: co do "pokolenia" to miałam na myśli większość, jaka jeździ na tego typu imprezy, czyli ludzi w przedziale mniej więcej 16-20 lat, nic więcej

Podziel się na:         
Vivika18 
Forumowy prawiczek

IMO nie było mnie w żarazch ale u krysznoowców za te 2 zł było tyle samo żarcia co teraz za t 4.5?

Podziel się na:         
Dahomej 
Moderator
vel.Grześ

Vivika18 napisał/a:
IMO nie było mnie w żarazch ale u krysznoowców za te 2 zł było tyle samo żarcia co teraz za t 4.5?

Raczej tak ; ) oni zawsze nie żałują jedzenia, jednak tak jak Marisha powiedziała, cena musiała pójść w górę. Z ilością jest racze co roku tak samo.

Podziel się na:         
tomekkz1 
Forumowy prawiczek
Carpe Diem

a ja miałem pieniądze w dupie i alkohol tez jak gościu natręty zaczepił dwie dziewczyny ładnie ubrane z kwiatkami we włosach dałem mu piwo żeby spadał na drzewo a nie psuł ich pomysłu z tymi kwiatami a ostatnią parówkę dałem gościowi co stracił spodnie i miał tylko majtki i dziewczynie z chłopakiem tej się przypomniało ze ma czekolady gorzkie bo oddawała krew jedną nam dała.A i czekoladę i zupkę ostatnią chińską pokruszyłem w pociągu przyprawiłem i częstowałem jak chrupkami
i jakoś nie myślałem o pieniądzach
bo w Woodstocku jest to najważniejsze ze wszyscy tam mamy tylko namiot jedzenie niema lepszych ani gorszych i już wiem ze za rok wrócę byłem pierwszy raz i pokochałem Woodstock
a jak ktoś nie będzie miał jedzenia podzielę się i będę miał gdzie rzeczy przyziemne jak pieniądze

Podziel się na:         
zdegradowana 
Forumowy prawiczek

nie byłam w żarach bo mimo wszystko za młoda byłam, maua_czarna ma racje - ludzie źle będą zawsze, czy to w Żarach czy Kostrzynie, nie sposób ich całkowicie wyeliminować.
Maja708, może masz racje, jest dużo osób w przedziale 16-20 bo to najlepszy czas, ale ile było ludzi powyżej tej podanej przez Ciebie granicy. Woodstock nie składa się tylko z młodzieży bo przyjeżdżają na niego ludzi starsi. ;-) pierwszy woodstock przeżyłam z moim tatą, który nie ma dwudziestu paru lat.
Co do reklam... hm, są wszędzie więc nie dziw się , że na polu też były. Przecież, Kostrzyn nie odetnie się od świata by stworzyć atmosferę sprzed kilku lat.
Jeżeli przeszkadzał Ci fakt, że musisz płacić za parking, by rozbić namiot, zaparzyć wrzątek i za łyżeczkę cukru to masz nauczkę. Przecież możesz w przyszłym roku wsiąść z Nami w pociąg, z namiotem i jedzeniem (także cukrem) w plecaku.
Wszystko zależy od właściwego podejścia.
A wybór masz szeroki, w końcu na Woodstocku ludzie też zarabiają na nim :lol:

Podziel się na:         
Vivika18 
Forumowy prawiczek

tomekkz1 taka postawa mi sie podoba:)

Podziel się na:         
Dezaprobator 
Administrator

Kiedyś to była impreza dla ludzi na prawdę hardocorowych. Było mnóstwo punków i generalnie było ostro. Z roku na rok poprawiają się warunki, coraz mniej kapel punkowych to i ludzie się zmieniają. W żarach bym nie pomyślał, że z auta będzie lecieć Hip-Hop a taką muzyka raczyli nas sąsiedzi...

Gość jak masz na imię ?

Podziel się na:         
voo_doo 
Stara Gwardia

ee no i to się Dezo dało słyszeć :) ale dużo rzadziej... na zmiany nic nie poradzimy... Tamte imprezy w żarach nawiązywały chyba jednak bardziej do Jarocina a dzisiejszy woodstock to impreza bardziej nowoczesna... co do reklam to wydaje mi się że kiedyś Jurek nie był aż tak zależny od sponsorów co dzisiaj... a niestety umowa to umowa ;) Żary miały magię która nigdy nie wróci... to były jednak imprezy bardziej prawdziwe... dziś też na swój sposób są prawdziwe i również jest fajnie ale... to już nie to samo :)

Podziel się na:         
Dezaprobator 
Administrator

voo_doo napisał/a:
ee no i to się Dezo dało słyszeć :) ale dużo rzadziej... na zmiany nic nie poradzimy... Tamte imprezy w żarach nawiązywały chyba jednak bardziej do Jarocina a dzisiejszy woodstock to impreza bardziej nowoczesna... co do reklam to wydaje mi się że kiedyś Jurek nie był aż tak zależny od sponsorów co dzisiaj... a niestety umowa to umowa ;) Żary miały magię która nigdy nie wróci... to były jednak imprezy bardziej prawdziwe... dziś też na swój sposób są prawdziwe i również jest fajnie ale... to już nie to samo :)

No tak to było. Woodstock był jak dawny Jarocin. teraz jest inaczej.
Nawet Jarocin teraz też jest całkowicie inny i chyba dalej obiega od ideałów niż Woodstock.

Gość jak masz na imię ?

Podziel się na:         
Gonia 
Stara Gwardia

Ja w Żarach byłam tylko raz, ale to był dla mnie najbardziej magiczny i piękny woodstock jaki przeżyłam. Tak jak Voo napisałeś, jakoś tak bardziej się wszystko przeżywało. Ludzie tak jakoś bardziej byli ze sobą...
Ale z drugiej strony może to też kwestia wieku. Inaczej takie imprezy odbiera się w wieku 16 lat, inaczej w wieku 26...

Podziel się na:         
Dea 
Coś już napisał
Oswajalny Chaos ;)

Wysłany: Czw 06 Sie, 2009   

Mnie już wood nie cieszy jak kiedyś, a 100 lat nie mam, ani 16, co jednak nie oznacza, że będę marudzić i przestanę jeździć. Klimat tworzą ludzie. Z roku na rok coś się zmienia. Można biadolić jak to było pięknie kiedyś, ale po co. Ja to robiłam na zeszłorocznym woodstocku, gdy uświadamiali mi, że punk is dead. Kryzys wartości, albo można to trochę odwrócić. Pewnie, fajnie było by jeździć na woodstock, gdy śpiewała Janis Joplin, albo gdy na Jarocinie Dezerter + tłum walczył z milicją, ok. Pytanie tylko po co to roztrząsać. Można w taki sposób ominąć wiele plusów czasów obecnych, a zapewniam Was, że zawsze komuś coś nie będzie pasowało i czegoś będzie brakowało. Taka ludzka natura.

Podziel się na:         
maja708 
Forumowy prawiczek

Dezaprobator i voo_doo- dzięki za wyrażenie tego, co miałam na myśli. napisaliście dokładnie to, o czym myślałam, zaczynając temat. okazuje się, że nie tylko ja mam takie zdanie. myślę, że każdy może sądzić jak uważa, ale nie powinni wypowiadać się ci, którzy w Żarach nie byli

Podziel się na:         
Oliwicia 
Rozkręca sie
Pożeraczka żelek ^^.

a ja powiem, źe za cały parking zapłaciłam zaledwie 10 zł na cały Woodstock :->
od piątku do poniedziałku i moim zdaniem wcale dużo to nie było ;p

Podziel się na:         
Marisha 
Konto Fikcyjne

Dea napisał/a:
Mnie już wood nie cieszy jak kiedyś, a 100 lat nie mam, ani 16, co jednak nie oznacza, że będę marudzić i przestanę jeździć.

Nikt tu nie marudzi, poprostu wyrazamy swoje opinie na ten temat.

Dea napisał/a:
Klimat tworzą ludzie.

Nie tylko ludzie .

Dea napisał/a:
Pewnie, fajnie było by jeździć na woodstock, gdy śpiewała Janis Joplin, albo gdy na Jarocinie Dezerter + tłum walczył z milicją, ok. Pytanie tylko po co to roztrząsać. Można w taki sposób ominąć wiele plusów czasów obecnych, a zapewniam Was, że zawsze komuś coś nie będzie pasowało i czegoś będzie brakowało. Taka ludzka natura.

No chyba troche skrajnie pojechalaś :-> :lol:

Podpisuje sie pod tym co Voo_Doo napisał, chociaz raz się z Tobą zgodze ;-)

Podziel się na:         
Odpowiedz do tematu