Muzykę zespołu Pink Floyd lubię, chociaż szczególnie nie przepadam za utworem "Another brick in the wall". Uwielbiam otwierające płytę "Dark side of the moon" "On the run" i "Breathe" a pochodzący z płyty "A Saucerful of Secrets" utwór "Set the controls for the heart of the sun" uważam za najlepszy rockowy numer wszech czasów.
Wysłany: Nie 03 Lip, 2011
Zespół jest fenomenalny. Zdecydowanie najlepszy zespół jaki kiedykolwiek grał - moim skromnym zdaniem. Waters i Gilmour dobrali się idealnie. Dwie muzyczne połówki połączone pod szyldem Pink Floyd. Waters to fenomenalny tekściarz i kompozytor, Gilmour ma niesamowity feeling, wyważony, żadnego nieczystego dźwięku.
Moją ulubioną płytą jest zdecydowanie "The Wall", którą uważam za muzyczne arcydzieło. Udało mi się być w łódzkiej Arenie, gdy Waters wystawiał tam The Wall live - niezapomniane przeżycie. Właściwie to z tej płyty pochodzi pierwszy utwór PF który słyszałem, oczywiście Another Brick in The Wall part II, ale tonie przez tę piosenkę się wciągnąłem w ten zespół :)
Gitarowa solówka Gilmoura z "Comfortably Numb" to coś, czego jeszcze nie zaznałem słuchając muzyki. Prawdziwy muzyczny orgazm ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum