Zakładam ten temat już drugi raz, bo przez przypadek wszystko mi się wykasowało - dlatego już nie chce mi się rozpisywać, więc piszę krótko, zwięźle i na temat
Michał Szpak - jak dla mnie niesamowity koleś! Piękny wokal, ciekawy image (te włosy... :mrgreen: ) i ta swoboda na scenie... Zachwyciłam się tym chłopakiem po pierwszym odcinku X Faxtora, chociaż tego nie oglądałam. Usłyszałam o Nim na necie i od tamtego czasu oglądałam ten program obserwując, czy będzie miał jakiegoś poważniejszego rywala w finale. Bo o tym, że do finału dojdzie - wiedziałam (tzn. miałam mega nadzieję) od początku :)
We wczorajszym odcinku z setki chętnych do wygranej wyłowiono 15 finalistów i Michał tam się znalazł. Przemyślał swoje pierwsze "nie do końca przemyślane" obroty i mimo swojej trochę może zbyt dużej pewności, jak dla mnie wypadł znakomicie :mrgreen:
Trzymam za Niego kciuki.
A Wy jak sądzicie? Jego styl pomoże Mu w karierze czy raczej zaszkodzi? Co myślicie o Jego umiejętnościach?
Oto jego pierwszy występ w X Factor:
(I ta mina Kuby w 3.28;-) )
I wczorajsze eliminacje:
_________________ "Patrz, tak się kończy Twój sen..."
To ja jako wielbicielka tych wszystkich programów też się wypowiem
Głos ma rzeczywiście dobry, dosadny. I na tym jak dla mnie się kończą jego zalety. Abstrahując od wyglądu..to jest zbyt pewny siebie trochę i przemądrzały. Tekst, że się do pracy fizycznej nie nadaję mnie powalił..nie nadaję się, bo co? bo ma taki image? Wczoraj wszyscy uczestnicy się cieszyli, że się dostali a on powiedział coś w stylu 'oczywiście, że się udało' tonem jakby to było takie pewne. W moim odczuciu robi z siebie gwiazdę a jeszcze nią nie jest. Troszeczkę skromności i byłoby ok..
Alien napisał/a:
A Wy jak sądzicie? Jego styl pomoże Mu w karierze czy raczej zaszkodzi?
Tu ciężko powiedzieć. Ludzie nie są tolerancyjni, co świadczy nawet o tym, że publiczność go wyśmiała na eliminacjach zanim cokolwiek powiedział, smutne to. Szczerze mówiąc ja jak go zobaczyłam pierwszy raz to się zastanawiałam czy nie jest czasem transwestytą ( nie to żeby mi to przeszkadzało). Moim zdaniem trochę przesadza z tym image'm, no ale co kto lubi..oby się nie okazało, że to i tak tylko na pokaz. Z drugiej strony myślę sobie czy program czasem nie wymusi na nim w przyszłości zmiany tego wizerunku..jak na wielu artystach dp tej pory..czas pokaże. Jedno jest pewne zrobił sporo szumu wokół swojej osoby tylko pytanie czy nie 'jednosezonowego'.
_________________ życie nie pieści, pieśćmy się sami
zero smutków, zero złości, wy***ane po całości ;)
Uwaga!Wszystkie linki, które tu wklejam otwieracie na własną odpowiedzialność :P
Teraz zrobił wokół siebie trochę szumu, bo wystąpił w takim programie. On od paru lat śpiewał w swoim zespole - Whiplash i taki styl miał już wcześniej. Oglądałam wiele wywiadów z Jego udziałem (jak już mówiłam - zafascynował mnie ten chłopak) i powiedział, że na pewne kompromisy może pójść, ale jest do tego raczej niechętny i chciałby współpracować z kimś, kto Go w pełni zaakceptuje.
Też powiedziałam wcześniej, że troszkę ta pewność może Mu przeszkodzić w dalszych sukcesach w X Factorze, bo ludzie z reguły nie lubią pewnych ludzi. Fajnie, że zna swoją wartość, ale odrobinka pokory jeszcze nikomu nie zaszkodziła.
Tak czy inaczej - podoba mi się z jaką swobodą występuje, niesamowicie urzeka mnie Jego głos... I ten image - fajny, oryginalny chłopak. Ma na siebie pomysł i to według mnie jest dobre. "Inny" nie znaczy "gorszy" :)
To ja jako wielbicielka tych wszystkich programów też się wypowiem
To ja jako zadeklarowany przeciwnik wszystkich tego typu programów się nie(stety) wypowiem.Omijam szerokim łukiem.Czuję w tym wszystkim raczej interes danej stacji niż pasję śpiewania,schody do zrobienia jakiejś kumatej kariery i nagrania materiału,który wykroczyłby poza przeciętność. No oka,nie jestem aż tak zaślepiony niechęcią do takich produkcji,by nie śmieć się domyślać,że i tam może trafić się ktoś warty uwagi,ale cóż kiedy najpewniej telewizyjna machina połknie go,przeżuje i wypluje resztki.
P.s.A tak po ludzku zapytam-dziewczyny,naprawdę nie macie czasem ochoty pokazać środkowego palca Polsatowi,TVNowi i reszcie i np wbić na jeden z setki muzycznych blogspotów w necie i spróbować tam wygrzebać cosik dla się,co nie budzie wam podane na tacy między reklamą Apapu a złośliwostką dobrze opłaconego jurora?
Ja oglądam ten program tylko dla tego gościa. Jak wygra (oby :mrgreen: ) to kupię Jego płytę i przestanę oglądać tego typu programy. Jeszcze chyba nigdy nie zafascynował mnie tak czyjś głos (oprócz Adama Lamberta - zdobył 2 miejsce w Amerykańskim Idolu i też jest niesamowity).
Całe szczęście mam "n", więc gównianego Polsatu nie mam, a na TVN'ie sobie nagrywam i reklamy przewijam, więc nie widzę najmniejszego problemu z reklamami Apapu
Dla mnie najlepsze jest to, że chłopak nie ma zamiaru (zobaczymy, czy w tym wytrwa) się zmieniać, głos ma iście rockowy... Zobaczymy co ze sobą dalej zrobi.
Tak czy inaczej, nie raz o nim usłyszycie poza granicami TVN'u.
Życzę Mu bardzo dobrze i jak już mówiłam, widziałam wiele Jego wywiadów i nie wiem czy wiesz, ale już po pierwszym odcinku dostał parę propozycji od producentów, a mimo to, się nie zgodził. Chce naturalnie zakończyć przygodę z tym programem i potem nawiązać współpracę z kimś, kto Go będzie akceptował takim, jakim jest. Więc na większe zmiany się nie zanosi
P.s.A tak po ludzku zapytam-dziewczyny,naprawdę nie macie czasem ochoty pokazać środkowego palca Polsatowi,TVNowi i reszcie i np wbić na jeden z setki muzycznych blogspotów w necie i spróbować tam wygrzebać cosik dla się,co nie budzie wam podane na tacy między reklamą Apapu a złośliwostką dobrze opłaconego jurora?
wolimy posłuchać Twoich złośliwości
Co do Michała to i tak wydaję mi się, że nie zrobi mimo wszystko jakiejś większej kariery niż jednosezonowa..ale zobaczymy, moze się mylę.
Uwaga!Wszystkie linki, które tu wklejam otwieracie na własną odpowiedzialność :P
Co do Michała to i tak wydaję mi się, że nie zrobi mimo wszystko jakiejś większej kariery niż jednosezonowa..ale zobaczymy, moze się mylę.
Bo te programiki są jak fabryki.Produkt za produktem.Co sezon absolutna nówka.Promocyjne ceny i takie tam.Tak więc-spieszcie się kochać zwycięzców takich programów,bo tak szybko o nich zapomnicie...
Bo te programiki są jak fabryki.Produkt za produktem.Co sezon absolutna nówka.Promocyjne ceny i takie tam.Tak więc-spieszcie się kochać zwycięzców takich programów,bo tak szybko o nich zapomnicie...
Właśnie między innymi dlatego tak myślę...ale nie przeszkadza mi żeby to oglądać..bo niby co w tym złego? (w oglądaniu)
Te wszystkie programy to ściema moją siostrę zaprosili bez żadnych eliminacji mówiąc,ze ma już wygraną w ręku pod warunkiem,ze podpisze umowę z tvn po zobaczeniu umowy definitywnie się nie zgodziła: całe wynagrodzenie jakie miałaby wygrać w większej części przeją by tvn, niemogłaby nagrywać własnych projektów itp, cała kasa dla tvn by szła.
Może ze Szpakiem jest tak samo dlatego taki pewny.
A co do Szpaka to mnie denerwuje nie wiem czy udaje czy on naprawdę taki jest.
Jako, że założyłam ten temat, to może i go zakończę... ;)
Program X Factor dobiegł końca, mój faworyt zaszedł iście daleko - zajął 2 miejsce przegrywając z Gienkiem Loską. Dlaczego? Nie wiem, ale się cieszę. Może ludzie nie są jeszcze gotowi na takiego "wariata" w mediach. A może po prostu było to od początku ukartowane, że niby "amerykański sen" Gienka się spełnił... Młody ma przed sobą życie i karierę, a Gienek... W jego wieku bez takiego zastrzyku finansowego raczej już się wiele nie zmieni. Zajmując 2 miejsce Szpak dostał kasę i możliwość występu na Orange Warsaw Festiwal występując m. in. przed Mobym i przed My Chemical Romance. I nie ma żadnych z góry narzuconych warunków od TVN - jest "wolny" ;) Wokalnie i wizualnie koleś mnie powala - czekam na jego pierwszą płytę :mrgreen:
A jakby kogoś interesowało - oto jego jeden z dwóch ostatnich, finałowych występów:
Ja z kolei uważam zupełnie inaczej..że nie zrobi kariery dłużej niż przez jeden sezon. Według mnie nie ma nim nic zachwycającego, głos ma dobry, ale nie jakiś 'och ach' a cała jego osobowość (tzn ta którą ukazał w TV, bo całej nie znam:P) i manieryczność mnie doprowadzała wręcz do szału.
I nie zgadzam się z tym, że wiek Gienka przeszkodzi mu w jakiś sposób w zrobieniu kariery..wręcz przeciwnie, myślę, że zajdzie dalej niż Michał..a co będzie to czas pokaże.
Nie powiedziałam, że Gienek zaszkodzi Michałowi.
Oni są z 2 zupełnie różnych bajek, na pewno nie będą sobie wchodzić w drogę.
A mnie się ten chłopak naprawdę podoba, bardzo chętnie bym się z nim napiła ;D
Co do "ach i och" odnośnie jego wokalu - jest to to kwestia gustu czy się komuś podoba czy nie. Mnie się szalenie podoba co on robi z tym głosem. Jest świetny (100 razy lepszy - nie wiem czy od Ciebie, ale ode mnie na pewno), a jakieś pojęcie chyba o muzyce mam :P
Jeszcze nam pokaże :) Mam nadzieję, że tej szansy nie spierdzieli.
P.S. Dopiero po chwili załapałam o co chodziło z tym Gienkiem i jego wiekiem. Już ok ;D
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum