Kabanos to syf. O ile muzycznie dają radę, o tyle wokal ala dziadek i idiotyczne teksty to dno i metr mułu. Owszem, może śmieszyć i cieszyć, ale dzieci z podstawówki..
biedron napisał/a:
rise against, ew jakiegos innego przedstawiciela sceny hardcorowej
Co kur*a ?????????? srise against według ciebie gra hardcore, a nawet jest przedstawicielem sceny? Co? What? Was? Mówisz z własnego, zapewne wątpliwego doświadczenia, czy tak wyczytałeś w Internecie?
Sory za uniesienie, ale jeśli ktoś gada takie głupoty o muzyce mojego życia, to aż się we mnie gotuje...
Kabanos to syf. O ile muzycznie dają radę, o tyle wokal ala dziadek i idiotyczne teksty to dno i metr mułu. Owszem, może śmieszyć i cieszyć, ale dzieci z podstawówki..
Sugerujesz, że nie zdałem ? System edukacji mnie oszukał... A mówili, że mam magistra...
Fuck...
Mówię tutaj ze swojego punktu widzenia. Takie suchary mnie bardzo bawiły i jarały gdy byłem w szóstej klasie podstawówki.
Teksty denne, nudne, chyba pisane na kolanie (niejeden bardziej ogarnięty gimnazjalista jest bardziej utalentowanym tekściarzem), humor z najniższej półki. Akcentowanie, artykulacja i inne tego typu duperele niegodne komentarza (nie mówię że to źle, ale mega nieprofesjonalny wokal bardzo się gryzie z profesjonalną muzyką).
fuj. Niesłuchable
Myśle, że o to właśnie chodzi w ich muzyce. Dokładnie to co Cie razi.
Mnie osobiście to niesamowicie bawi bo jest Mega głupie a wszystko co jest mega głupie mnie bawi bo jest mega głupie i mnie bawi.
Jasne, zdaję sobie sprawę że o to chodzi. Sam przecież nie jestem sztywniakiem i lubię muzyczne wygłupy, jednak forma, sposób w jaki oni to robią jest dla mnie nie do przyjęcia. Oczywiście każdego śmieszą inne rzeczy, ale ja naprawdę nie widzę absolutnie ani jednego zabawnego elementu w ich twórczości. Odnoszę wrażenie że "tekściarz" pisze co mu ślina na język przyniesie, a braki wokalowe tuszuje tym swoim nieudolnym głosem starca, inaczej myślę że postarałby się o bardziej wyrafinowane i zróżnicowane wokale.
Inna sprawa to warstwa muzyczna, która, uważam, jest zdecydowanie bardzo dobra i profesjonalna. Gdyby zrobili jakiś projekt na serio (z innym wokalistą obowiązkowo!), wróżyłbym im niemałą popularność.
Ja się czepiam wokalu, bo po prostu nie podoba mi się. Do tekstów nic nie mam, każdy śpiewa o tym, o czym chce - spoko. Ale takie niby śmieszne zdzieranie gardła... :shock: Dziękuję, to nie dla mnie.
Alien jest po szkole muzycznej, trzeba jej niektóre rzeczy wybaczyć... /.dahomej
Ale kolejne minusy sobie zbiera /Kefir
_________________ "Patrz, tak się kończy Twój sen..."
Jeśli to jest śmieszne i głupie, to spontaniczne akcje i teksty piosenek na próbach, gdy jeszcze grywałem w zespole, musiałby być komizmem rangi światowej a nasze wygłupy zakrawać na szpital psychiatryczny..
Przesłuchałem już chyba większość piosenek tego kabanosa. Niestety, nic mi się nie spodobało (poza niektórymi, naprawdę zajebistymi riffami)..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum