Witam,
Jestem ciekaw jakie panują przekonania polityczne na naszym forum.
Proszę odpowiadać w ankiecie.
Gdybym jakąś partię pominął a zarejestrowali komitety wyborcze i ktoś by chciał na nich zagłosować to dajcie znać.
Pozdrawiam
Palikot, jedyna sensowna opcja(bo jedyna liberalna, co jest śmieszne).
Ewentualnie od biedy PO, nie lubię gnoi i zrobiłbym to z wielkim bólem, ale to tylko po to, żeby zablokować PIS
Bez sensu w ogóle nie głosować albo oddawać nieważny głos.
Głosujcie na mniejsze zło. Ja nie mam na kogo głosować, ale jeśli PIS dojdzie do władzy to chyba się wyprowadzę z kraju. A jaka inna partia ma szanse przegonić PIS? PSL? PJN? SLD? (Nie)stety tylko PO.
_________________ "Patrz, tak się kończy Twój sen..."
Głosuję na Palikota. Mam nadzieję, że PiS przegra z PO mimo wszystko, ale chcę, aby Palikot chociaż wszedł, ponieważ może coś drgnąć, niewiele, ale zawsze.
Lepiej iść i oddać nieważny głos, niż nie iść wcale. Jeżeli oddajesz nieważny głos, wtedy widać, że nie ma nikogo wartego uwagi. A tu są statystyki, liczona jest frekwencja.
Podziel się na:
Raczkins Lubi pieprzyć ...po co się bać, skoro w duszy gra muzyka...
i to jest własnie problem naszego społeczeństwa - myślisz zagłosowałbym na partie X, ale wiem, że nie ma ona szans wejść, więc zagłosuje na PO, byleby tylko PiS nie zdobył większości - ludzi zakładających jest wielu. Gdyby oni zagłosowali za (nazwijmy to) głosem serca a nie rozsądku opierającego sie na powyższym założeniu to mogło by sie udać....
W Polsce nie głosuje się na kogoś tylko przeciwko komuś - przynajmniej większość ludzi tak robi w tym i ja. Głosuje na PO bo jestem przeciw PiS..wybieram mniejsze zło.
A tak apropo wyborów to ostatnio na stadionie żużlowym takie hasło zarejestrowałam:
" 9 października wyrzuć Tuska do śmietnika"
_________________ życie nie pieści, pieśćmy się sami
zero smutków, zero złości, wy***ane po całości ;)
Uwaga!Wszystkie linki, które tu wklejam otwieracie na własną odpowiedzialność :P
Ja będę głosować na RPP (Palikota). PO mnie zawiodło, PiS ma program, który mi kompletnie nie odpowiada. Mam nadzieję, że PO zrobi koalicję z RP.
Zastanawiam się, czy PiS byłby w stanie w ogóle rządzić - w końcu kto chciałby z nimi zawiązać koalicję?
_________________ Dawać mi czekoladę, ale już!!!
Podziel się na:
z tego co ja wiem to Palikot ma tylko naobiecywać, ściąga młodych wyborców, a ostatecznie tak podepnie się pod PO, wszak Palikot wywodzi się z Platformy.... ale to tylko zasłyszane ze środowiska politycznego naszego województwa;)
Wiesz, plotka nie spowoduje, że "zbuntuję się" i nie wezmę udziału w wyborach. Jeśli Palikot zmieni znowu swoje stanowisko to cóż, w kolejnych wyborach nie zdobędzie zbyt wielu głosów. Cały czas czekam na jakiś powiew świeżości w Parlamencie, jeśli nie damy szansy nikomu nowemu, tylko z góry założymy że każdy jest kłamcą, to czy kiedykolwiek do władzy dojdzie ktoś inny?
_________________ Dawać mi czekoladę, ale już!!!
Podziel się na:
A jaka inna partia ma szanse przegonić PIS? PSL? PJN? SLD? (Nie)stety tylko PO.
Mówisz to na poważnie ? Przecież to śmieszna argumentacja by głosować na PO tylko dlatego by zablokować PiS u władzy , która notabene o wiele mniej zadłużyła państwo niż PO.
Głosujmy na "świeże" partie a nie te które już miały szansę się wykazać i które jak się już okazało nic nie robią , tylko wywołują jakieś śmieszne afery typu afera hazardowa czy pacyfikacje kibiców tylko dlatego by zatuszować nieudolność rządzenia władz która potajemnie wprowadza jakieś całkowicie niepotrzebne lub utrudniające zwykłemu człowiekowi , ustawy.
Także jeżeli chodzi o mój głos to pójdzie najprawdopodobniej na RPP , jestem lewicowcem tak więc podoba mi się program tejże partii a dla tych wszystkich z prawej strony , konserwatystów i innych podobnych , to pozostaje KNP
PS.Gdzie jest KNP w ankiecie ?
Raczkins napisał/a:
z tego co ja wiem to Palikot ma tylko naobiecywać, ściąga młodych wyborców, a ostatecznie tak podepnie się pod PO, wszak Palikot wywodzi się z Platformy.... ale to tylko zasłyszane ze środowiska politycznego naszego województwa;)
Przecież to tylko plotki i ploteczki , a rzeczywiście jeżeli takie coś by się stało to Palikot byłbym ogromnym hipokrytą... wystarczy tylko zobaczyć kilka filmików na YT w których występuje J.Palikot (np.Młodzież kontra...) , jak krytycznie nawiązuje do bandy czworga lub wystarczy zobaczyć jaką książkę niedawno wydał sam Palikot
Wysłany: Wto 04 Paź, 2011
Ja osobiście trzymam się jak najdalej od polityki, dla mnie to tylko jedno wielkie "zło". Banda gołosłownych fałszywców siedzących w jednym wielkim teatrze. Brakuje wielkiego świeżego powiewu, a raczej huraganu, w sferach rządzących. Czytałem jakiś czas temu, że w Polsce nie będzie lepiej (głównie chodzi o gospodarkę), póki nie będzie takiego przewrotu jak w Grecji.
Swoją drogą, może partia a zacnej nazwie W-MPM (Woodstock- "Miłość, Przyjaźń, Muzyka”) byłaby tym odpowiednim świeżym "wiaterkiem" :mrgreen:
_________________ Woodstockoholik po jednym razie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum