XVIII PRZYSTANEK WOODSTOCK JUZ ZA
 Szukaj |  Użytkownicy | | Rejestracja |  Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Dezaprobator
Wto 06 Paź, 2009
Wegetarianizm
Autor Wiadomość
FeSTeR 
Zakurwim dęsa ?
Thrash'em All

Wysłany: Czw 22 Kwi, 2010   

hahahaha. no normalnie... Boskie :-)

Podziel się na:         
Xandra 
Forumowy prawiczek
nie.

Wysłany: Czw 22 Lip, 2010   

http://www.youtube.com/watch?v=o_8FRqkQpLM

Polecam ten film.
Gdyby zwierzęta były przetrzymywane i zabijane w bardziej humanitarny sposób, nie byłabym wege. Mówię wam że zabicie świni na wsi za pomocą ogłuszenia i siekiery jest bardziej humanitarne niż ubój w rzeźniach.

Zwierzęta w ubojniach szprycowane są antybiotykami, sterydami i chemią dla przyrostu masy. Nie mają za to możliwości ruchu. Stoją często ciasno stłoczone w jednej pozycji przez cale dnie. Zdrowe i pyszne takie chemiczne mięso.

Świniom przed ubojem obcina się ogony i wypuszcza z powrotem do wspólnych kojcy. A wiadomo - świnia jak to świnia - zje wszystko. Dlatego właśnie wtedy świnie często zjadają sie nawzajem, ogryzają sobie nawzajem tyłki itp. Oczywiście to wszystko wtedy pływa w odchodach tych świń.
Następnie jest dezynfekcja. - wycieńczoną, ale jeszcze żywą świnkę kładzie się na specjalnej platformie gdzie jest opalana żywcem. Podczas opalania ogniem takiej żywej świni zwierze strasznie kwiczy. Świnie są bardzo unerwione, dużo bardziej niż ludzie. Jak wy byście się czuli gdyby was opalano ogniem żeby was wyczyścić?

A teraz opowiem o koszernym uboju krów. Jeśli ktoś chce zobaczyć, taki ubój przedstawiony jest w linku w powyższym poście (lub w jednym z innych linków które są po kolei częściami filmu)
Koszerne czyli jakie? Czyste, bez cierpienia, zdrowe.

Otóż wygląda to tak. Krowa jest wprowadzana do specjalnej maszyny. Wystaje jej z niej sama szyja i głowa. Przekręca się krowę do góry nogami w tej maszynie. następnie specjalne urządzenie wyszarpuje tej krowie tchawicę, z której cieknie silnym strumieniem krew. Następnie krowa jest odrzucana na bok gdzie się dusi i wykrwawia.
Oczywiście przed takim ubojem krowa nie jest znieczulana ani ogłuszana. Przecież mięso musi być czyste.....

Podziel się na:         
garbaty 
Forumowy prawiczek
www.myspace.com/buriedheaven

Wysłany: Wto 27 Lip, 2010   

Gdy zaczynałem być wege - wszyscy pukali się w czoło, twierdzili że padne na anemie. Dziś wszyscy najlepsi znajomi nie jedzą mięsa - pokazałem im że bez problemu da się bez niego wytrzymać i jeść nawet smaczniej. Wegeburgery z kotletów jajkowych? Pycha.

Przemysł mięsny jest tak naprawdę stratny, do tego w większości idzie w parze z zerem szacunku do innego stworzenia.

Wiele osób podpisuje różne petycje, pod filmami z brutalnymi mordami zwierząt pisze "to okrutne, zrobić to samo z nimi". Ale tak naprawdę więszość nic nie zmienia, dalej nie zwracają uwagi na to co wrzucają w sklepie do koszyka, dalej kupują mięso - i to jest dla mnie chore.. "Bo bez mięsa nie mogę" - kto nie spróbuje ten dalej ślepy będzie :P

A właśnie.. Wg mnie wegetarianim to tylko "nie jem mięsa", wegetarianizm = zwrócenie uwagi na problemy świata zwierzęcego, na nature. Kupując dezodoranty zwracam uwage czy były testowane na zwierzętach, kupując odzież czy buty - żeby nie było w nich prawdziwej skóry.

Podziel się na:         
FeSTeR 
Zakurwim dęsa ?
Thrash'em All

Wysłany: Sro 03 Lis, 2010   

http://niewiarygodne.pl/g...riazdjecie.html

Nie lepiej już zeżreć te mięcho? :roll:

Podziel się na:         
Mala92 
Rozkręca sie

Wysłany: Sro 03 Lis, 2010   

garbaty, w 10000% Cię popieram! Też jestem wegetarianką i dla mnie to nie jest jakaś moda czy jak to tam ktoś to określił, dla mnie to jest moje życie właśnie sprawdzam wszystko czy nie było testowane na zwierzętach czy nie jest z skóry zwierząt itp
Nie jem mięsa bo dla mnie jest niemoralne zabijać zwierzęta które tak na prawdę są naszymi przyjaciółmi i to do tego zabijanie odbywa się w tak okrutny sposób :(
Nie jem również jajek z chowów klatkowych wolę zapłacić wiele więcej ale wiem że jest to jajko od kury szczęśliwej która sobie dzióbała na podwórku. Tak samo nie jem serków w których zawarta jest koszenila lub jakieś produkty zawierające żelatynę zwierzęcą czy co coś w tym stylu. I już tak żyję od 6 lat i żyję! I mam się bardzo dobrze :P
Pozdrawiam :) Bez misa da się żyć tylko trzeba chcieć. Ja nikomu nie zabieram jedzenia mięsa tylko nie lubię jak ktoś mi się wpierdziela do życia i zaczyna po mnie jeździć za to że nie jem mięsa najczęściej jest to rodzina nie ta najbliższa bo mama i tata nie mają nic przeciwko tak samo rodzeństwo, najgorzej jest z wujkami ,ciociami itp.

Podziel się na:         
Kermitaniu 
Rozkręca sie

Wysłany: Czw 04 Lis, 2010   

A ja mam dready i jem mieso. Probowalem. Nie udalo sie. Probowalem tez zyc tylko na rybach (tak jak duzo ludzi robi - "nie jem miesa, ale jem ryby [co dla mnie nie jest zadna roznica, zjedzenie szczupaka czy krowy]). Nie udalo sie, chociaz lubie ryby rowniez. Problem ze mna polega na tym, ze moge zjesc BARDZO DUZO a i tak bede chudy jak patyk, nie musze odmawiac sobie zadnych tam pierdol, moge jesc tyle ile chce i co chce. Ale chcialbym byc wege, nigdy nie kupil bym futra albo skorzanych spodni (jedyne co kupie skorzane to ubranie na motor). I jak najbardziej popieram wegetarianizm.

Podziel się na:         
Baton 
Lubi pieprzyć
Wal sie na ryj

Sranie w banie - albo wszyscy albo nikt bo się inaczej nic nie zmieni. Pomyślcie co ma powiedzieć Ronald McDonald , Pan Burger King , Kentucky Fucking Chicken , Subway i w pizdu innych sieci które są. Póki one będą istniały i ludzie będą się od nich uzależniać nic nie poradzi kilka osób.

Ps. nie gadajcie że każda osoba się liczy itd bo to nieprawda.

Podziel się na:         
Sister Midnight 
Zakurwim dęsa ?
[youtube]link[/youtube] !!

Kermitaniu napisał/a:
nigdy nie kupil bym futra albo skorzanych spodni (jedyne co kupie skorzane to ubranie na motor)

no to albo nie kupujemy skórzanych rzeczy, albo kupujemy. wóz albo przewóz, trzeba być konsekwentnym
to coś jak jestem wege, ale schabowego w niedzielę nie odmówię

Podziel się na:         
FeSTeR 
Zakurwim dęsa ?
Thrash'em All

A może koledze chodziło o sztuczną skóre? :-P

Podziel się na:         
Niez 
Junior Admin

ja tam jestem vege,ale ponieważ soja jest modyfikowana to zastępuję ją wołowiną

Podziel się na:         
Mala92 
Rozkręca sie

Baton, To nie jest tak, że albo wszyscy albo nikt. Nigdy się na to nie patrzy. To tak jak by by ktoś powiedział albo koncert rockowe albo hip - hop i już , a tak nie jest. Każdy ma inne przekonania i w ogóle, każdy ma inny pogląd na życie więc nie możemy mówić że jeśli ileś tam procent ludzi nie je mięsa i jest to mniejszość to to nie ma sensu, bo to ma sens. Od jednej osoby się zaczyna i tak to idzie i idzie.

Podziel się na:         
FeSTeR 
Zakurwim dęsa ?
Thrash'em All

Mala92 napisał/a:
Od jednej osoby się zaczyna i tak to idzie i idzie.

Wege łańcuszki szczęścia. Buahahahaha :lol:

Podziel się na:         
Baton 
Lubi pieprzyć
Wal sie na ryj

Chodzi mi o zwalczanie się , rzucanie w oczy swoimi racjami itd i kurwa nie chce mi się dalej pisać :-P

Podziel się na:         
Kermitaniu 
Rozkręca sie

Ale ja naprawde sie zle czuje z tym ze jem mieso, i nie mowie ze sranie w banie z tym ze nie moge przestac, bo ja rzucilem szlugi i dla mnie np. personalnie nie bylo to niewiadomo jak trudne TYM RAZEM chociaz probowalem wczesniej kilka razy i mi sie nie udalo - jedni widza problem w rzuceniu kiepow, inni zeby zostac wege lub zrobic costam jeszcez innego.

Podziel się na:         
Mala92 
Rozkręca sie

Oj przepraszam ja nie rzucam swoimi racjami ,tylko piszę moje własne zdanie na ten temat, i nie zwalczam się bo to mój własny wybór z którym jest mi bardzo dobrze i w życiu już nie wrócę do jedzenia mięsa.

Podziel się na:         
Odpowiedz do tematu