XVIII PRZYSTANEK WOODSTOCK JUZ ZA
 Szukaj |  Użytkownicy | | Rejestracja |  Zaloguj |

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Dezaprobator
Wto 06 Paź, 2009
Wegetarianizm
Autor Wiadomość
Dezaprobator 
Administrator

Wysłany: Pią 02 Paź, 2009   

KACZMAR napisał/a:
człowiek jest drapieznikiem z natury, świadczą o tym oczy usytułowane obok siebie z przodu głowy i jeszcze jakieś tam uwarunkowania o których nie pamiętam.

Owocożerne małpy, od których pochodzimy podobno, mają równiez usytuowane oczy z przodu głowy a nie są drapieznikami tylko wegetarianami. Nie jesteśmy przystosowani do zabijania zwierząt. Próbował ktoś zabić gołymi rękoma krowę ? Albo chociaż złapać wiewiórkę ? Mamy duży mózg co nas wyróżnia od reszty zwierząt. Ludzie początkowo musieli zbierać jakieś ochłapy mięsa dopóki nie wymyslili narzędzi tudzież być wegetarianami.

Gość jak masz na imię ?

Podziel się na:         
Simon 
Typowy spamer

miminka napisał/a:
Simon napisał/a:
- Mięso gnije w naszym przewodzie pokarmowym, wytwarzając toksyny etc. tak na prawdę nasz żołądek jest średnio-przystosowany do trawienia mięsa ;-) Oczywiście potrafi to zrobić, ale robi to o wieeeleee wolniej niż np. układ pokarmowy takiego lwa czy innego kota ;-)

a skąd takie wiadomości?? na fizjologii uczono mnie że żołądek człowieka jest porównywalny z żołądkiem psa. Poza tym jakim cudem ma gnić :?:

Zrób sobie eksperyment, zjedz wieczorem owoce/warzywa etc. i połóż się spać, sprawdź swoje samopoczucie dnia następnego, następnego dnia zjedz przed snem np. kurczaka, chociaż to akurat lekkie mięso, ale spróbuj taką sztukę z wołowiną np, jeśli w ogóle zaśniesz, to gratulację, uczucie ciężkości, pierdzenie i poczucie ogólnego zatrucia organizmu na następny dzień gwarantowane ;-)

Podziwiaj moje wiązania wodorowe między zasadami dziwko!
Jeżeli spojrzymy na walkę z narkotykami z czysto ekonomicznego punktu widzenia, to rolą państwa jest ochrona karteli narkotykowych.

Podziel się na:         
miminka 
Lubi pieprzyć

Simon
nie ma problemu spróbuję w tym tyg, akurat mam wołowinkę zamrożoną ;-)

Dez
Człowiek pochodzi od małp a wiele z nich jest wszystko żernych jak my. Na początek była padlina, potem małe zwierzaki łatwe do złapania, no i dalej duże. Jesteśmy ludźmi dzięki ewolucji i tak jak się pokarm zmieniał to i nasz układ pokarmowy.

Podziel się na:         
Aras666 
Po co tyle piszesz ?
Always look on the bright side of life! :)

Wysłany: Sob 03 Paź, 2009   

Dezaprobator napisał/a:
Nie jesteśmy przystosowani do zabijania zwierząt. Próbował ktoś zabić gołymi rękoma krowę ?

nie... ale jako osoba myśląca, potrafię zrobić nóż, który bym mógł wbić w jej serce. w taki oto sposób, jestem przystosowany do zabijania :] nie musimy mieć pazurów i wielkich zębów...

Podziel się na:         
Dezaprobator 
Administrator

Swoją drogą krowę nie tak łatwo zabić nawet nożem czy siekierą :) Ale chodzi mi o to że ciała jako takie nie są zbudowane jak u drapieżników.

Gość jak masz na imię ?

Podziel się na:         
Aras666 
Po co tyle piszesz ?
Always look on the bright side of life! :)

ale stoimy wyprostowani i możemy chwycić broń do ręki, bo mamy przeciwstawny kciuk. Potrafimy zabić krowę, owcę, królika, a nawet człowieka często nawet dla zabawy. jesteśmy świetnie przystosowani do zabijania :)

Podziel się na:         
miminka 
Lubi pieprzyć

dokładnie, nasze ciała ewoluowały właśnie tak, aby móc lepiej operować bronią do zabijania. Najpierw była włócznia a potem graczka do uprawiania roślin ;-)

Podziel się na:         
KACZMAR 
Lubi pieprzyć
Ten obcy

Wracając do małp, to skąd wiadomo, że nie były kiedyś mięsożerne? A z racji braku pokarmu zwierzęcego zaczęły odżywiać się owocami. Nawet niedzwiedź gdy nie ma dostępu do miesa to jagody i inne tepu podobne spożywa.

Podziel się na:         
miminka 
Lubi pieprzyć

ale wiele małp jest wszystko żernych 8-) nawet szympansy nasze milusie polują :-P

Podziel się na:         
miminka 
Lubi pieprzyć

Wysłany: Pon 05 Paź, 2009   

no tak a przodkowie też na pewno jedli mięso ;-)

a ty to do tego kanibalizm promujesz :->

Podziel się na:         
Simon 
Typowy spamer

Wysłany: Pon 05 Paź, 2009   

Jeśli chodzi o ideologię to zgadzam się, człowiek jest typowym wszystkożercą, jednak mięso wcale nie jest niezbędne w naszej diecie ;-) denerwują mnie trochę argumenty wegetarian w stylu: biedne zwierzątka, zabijanie, cierpienie - a jak ktoś powie, że zwierzęta są "mniej warte" od ludzi - to powiedzą, że człowiek to też zwierze...no dobrze, skoro jesteśmy zwierzętami, to w takim razie mamy prawo zabijać inne zwierzęta i je jeść - tak działa natura ;-) inną sprawą są względy czysto-finansowe czy zdrowotne, mięso powinno być dodatkiem do naszej diety a nie jej podstawą ;-)

Jeżeli spojrzymy na walkę z narkotykami z czysto ekonomicznego punktu widzenia, to rolą państwa jest ochrona karteli narkotykowych.

Podziel się na:         
FeSTeR 
Zakurwim dęsa ?
Thrash'em All

Wysłany: Wto 06 Paź, 2009   

no i jest. taki schabowy to dodatek do ziemniaczków i surówki :-P

Podziel się na:         
miminka 
Lubi pieprzyć

Wysłany: Wto 06 Paź, 2009   

FeSTeR napisał/a:
no i jest. taki schabowy to dodatek do ziemniaczków i surówki :-P

jak dla kogo ;) każdy ma inny organizm, ja np najlepiej funkcjonuje kiedy mogę sobie pozwolić na zrezygnowanie z zapychaczy (ziemniaki, makarony, chleb itd) w zamian za odpowiednio dużą porcję surówki i mięsa. Jak robimy grilla i jest dużo sałatek, to za chleb w ogóle się nie biorę.

Podziel się na:         
Simon 
Typowy spamer

Wysłany: Pią 06 Lis, 2009   

Murator - Mięso
to tak apropo tematu, a nóż jeszcze ktoś nie zna :mrgreen:

Podziel się na:         
grzechu007 
Rozkręca sie

Wysłany: Sro 18 Lis, 2009   

Wegetarianizm jest wytworem dzieci które zawsze w domu miały pełną lodówkę i nie miały już pomysłów na urozmaicenie jedzenia i tyle. W dupach się poprzewracało.

Podziel się na:         
Odpowiedz do tematu