|
Siłownia, kulturystyka, kondycja, zdrowie |
| Autor |
Wiadomość |
KACZMAR
Lubi pieprzyć Ten obcy

|
Wysłany: Pon 15 Mar, 2010
|
|
|
| Baton napisał/a: | | te to muszą mieć "pierdolnięcie" |
Chyba z tyłka po odżywkach. Co one mają mieć za siłę, one mają wyglądać, a nie mieć siłę, tym bardziej na "pierdolniecie"?? |
|
 |
vin
Typowy spamer

|
|
|
|
| KACZMAR napisał/a: | | Baton napisał/a: | | te to muszą mieć "pierdolnięcie" |
Chyba z tyłka po odżywkach. Co one mają mieć za siłę, one mają wyglądać, a nie mieć siłę, tym bardziej na "pierdolniecie"?? |
po to żeby przywołać facetów do porządku:P |
|
|
|
 |
Żyleta
Rozkręca sie Dziecko innego boga

|
|
|
|
| Patrząc na zdjęcie tych 'Pań' od dzisiaj kocham każdy swój pulchniutki kilogram :D |
_________________ 'I'm on the highway to hell...' :D |
|
|
|
 |
Niez
Junior Admin

Wiek: 22 Dołączyła: 14 Sie 2008 Posty: 1147 Skąd: ciągle w drodze
|
Wysłany: Wto 16 Mar, 2010
|
|
|
| Żyleta napisał/a: | | Patrząc na zdjęcie tych 'Pań' od dzisiaj kocham każdy swój pulchniutki kilogram :D | no,ja to sie w sobie teraz moge zakochac |
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
Wysłany: Wto 16 Mar, 2010
|
|
|
| Temat o fitnesie siłowni i zdrowiu miał być a wy mi jakieś mutanty tu wrzucacie!! sssio! :lol: |
|
|
 |
FeSTeR
Zakurwim dęsa ? Thrash'em All

Wiek: 26 Dołączył: 21 Mar 2009 Posty: 2137 Skąd: Nakło nad Notecią
|
Wysłany: Sro 17 Mar, 2010
|
|
|
Ja widze nazwe "Siłownia,kulturystyka, kondycja, zdrowie"
Wyzej wymienione i pokazane "mutanty" zaliczaja sie do "kulturystyki" |
_________________ YouTube
Demot |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
Wysłany: Czw 18 Mar, 2010
|
|
|
| Wikipedia napisał/a: | | ]'''Kulturystyka''' – amatorska lub zawodowa dyscyplina sportu. Polega na kształtowaniu ciała poprzez ćwiczenia fizyczne. |
ćwiczenia fizyczne, nie faszerowanie się hormonami i wstrzykiwanie sobie oleju do mięśni, oczywiście nie zabronię Ci mieć swojego zdania, dla mnie to możesz sobie nawet uważać, że modyfikacje ciała zaliczają się do kulturystyki :lol:
zniszczyłeś mnie tym postem. :mrgreen: //dahomej |
|
|
 |
FeSTeR
Zakurwim dęsa ? Thrash'em All

Wiek: 26 Dołączył: 21 Mar 2009 Posty: 2137 Skąd: Nakło nad Notecią
|
Wysłany: Pią 19 Mar, 2010
|
|
|
| A ty Szymon jak zwykle sie czepiasz i szukasz dziury w całym :roll: |
_________________ YouTube
Demot |
|
|
|
 |
KACZMAR
Lubi pieprzyć Ten obcy

|
Wysłany: Sob 20 Mar, 2010
|
|
|
| Simon napisał/a: | | Wikipedia napisał/a: | | ]'''Kulturystyka''' – amatorska lub zawodowa dyscyplina sportu. Polega na kształtowaniu ciała poprzez ćwiczenia fizyczne. |
ćwiczenia fizyczne, nie faszerowanie się hormonami i wstrzykiwanie sobie oleju do mięśni, oczywiście nie zabronię Ci mieć swojego zdania, dla mnie to możesz sobie nawet uważać, że modyfikacje ciała zaliczają się do kulturystyki :lol:
|
Co Ty chłopaku za głupoty gadasz, jaka modyfikacja?? Sylwetka od samego brania wspomagaczy się nie zrobi, trzeba ćwiczyć, żeby mięśnie pracowały, a podczas pracy pobierały, z organizmu substancje potrzebne do rozwoju a czy to będą naturalne białka i węglowodany czy jakieś sztuczne substancje to zależy od samych ćwiczących. |
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010
|
|
|
| KACZMAR napisał/a: |
Co Ty chłopaku za głupoty gadasz, jaka modyfikacja?? Sylwetka od samego brania wspomagaczy się nie zrobi, trzeba ćwiczyć, żeby mięśnie pracowały, |
Thank you captain obvious!!!
| KACZMAR napisał/a: |
a podczas pracy pobierały, z organizmu substancje potrzebne do rozwoju a czy to będą naturalne białka i węglowodany czy jakieś sztuczne substancje to zależy od samych ćwiczących. |
podczas pracy spalają głównie glikogen, tak w woli ścisłości - budowanie mięśni to proces w którym musimy doprowadzić do mikrouszkodzeń w mięśniach, które gdy będą odbudowywane zostaną wzmocnione dodatkową tkanką mięśniową - trochę jak z bliznami, zbliznowaciała skóra jest grubsza i twardsza.
Testosteron(a więc i wszelkie "sztuczne substancje"(btw, jakie to są sztuczne a jakie niesztuczne ? tak tylko pytam...)) stymuluje syntezę białek, przez co mikrouszkodzenia są naprawiane szybciej i więcej dodatkowej tkanki się tworzy, poza tym zatrzymują wodę w organizmie, stymulują apetyt - wspomagają rozbudowę tkanki mięśniowej na wiele sposobów. Bez testosteronu nie byłoby przyrostów i tyle.
Synthol - czyli specjalny olej wstrzykiwany w mięśnie który powoduje ich rozszerzenie. W ten sposób można mieć łapę 70cm w której jest tylko 40cm mięśnia - to są właśnie "mutanty", mięśnie rozpierdolone syntholem. Oczywiście po jakimś czasie olej zostanie wydalony z organizmu a ręka wróci do poprzednich rozmiarów...o ile skóra wytrzyma.
I nie pierdolcie, że czepiam się szczegółów - staram się wyjaśnić o co chodzi. Jasne, że niektóre grupy death-metalowe zjadają koty na scenie i rzucają baranimi łbami wychwalając szatana - ale przecież na tym metal się nie kończy, prawda ?
Stawiając znak równości pomiędzy kulturystyką a...chm...tymi dziwadłami dopuszczacie się strasznego uproszczenia i schematyzacji, w sumie jeśli was to nie interesuje to po chuj ze mną dyskutujecie ? a jeśli chcecie się czegoś dowiedzieć to nie jebcie mnie za to, że wykładam wam na ławę swoją wiedzę i poglądy i tłumaczę pewne procesy. |
|
|
 |
KACZMAR
Lubi pieprzyć Ten obcy

|
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010
|
|
|
| Czyli Marit Bjoergen to też mutant?? |
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010
|
|
|
| KACZMAR napisał/a: | | Czyli Marit Bjoergen to też mutant?? |
z tego co wiem nie używa syntholu ani nawet sterydów |
|
|
 |
KACZMAR
Lubi pieprzyć Ten obcy

|
|
|
|
| Simon napisał/a: | | KACZMAR napisał/a: | | Czyli Marit Bjoergen to też mutant?? |
z tego co wiem nie używa syntholu ani nawet sterydów |
Ale pod względem kondycyjnym i wytrzymałościowym |
|
 |
J-23
Forumowy prawiczek

|
|
|
|
| KACZMAR napisał/a: | | Czyli Marit Bjoergen to też mutant?? |
Nie, nie jest Niemką (DDR) |
_________________ Najlepsze kasztany są na placu Pigalle |
|
|
|
 |
KACZMAR
Lubi pieprzyć Ten obcy

|
|
|
|
| J-23 napisał/a: | | KACZMAR napisał/a: | | Czyli Marit Bjoergen to też mutant?? |
Nie, nie jest Niemką (DDR) |
Apropo DDR, to niektórzy do dzisiejszego dnia nie są pewni czy pani Szewińskiej wypada mówić: proszę pani :lol: |
|
 |
|
|