|
Siłownia, kulturystyka, kondycja, zdrowie |
| Autor |
Wiadomość |
harry
ShoutBox no przychódź.

Wiek: 24 Dołączył: 17 Sie 2008 Posty: 834 Skąd: Trzebiel wieś
|
Wysłany: Pon 08 Lut, 2010
|
|
|
| Simon napisał/a: | | ale nie twierdź, że przerzucanie skrzynek w pracy to to samo co ćwiczenia. |
pewnie ze nie . prawdziwa praca jest duzo lepsza :D |
_________________ pierdłem, rzygłem i wyszłem bo drzewa naniese. |
|
|
|
 |
Jumbo
Fuck Yeah!

|
|
|
|
| Simon napisał/a: | | Sam napisałeś później, że nie była to typowa siłownia bo nie wyciskałeś żadnych ciężarów. |
A po co kolarzowi wyciskać na klatę?
| Simon napisał/a: | | Ćwiczenia nie poprawią Twojej kondycji ? no to jest ciekawa teoria.... |
No powiedz mi że np. na bieganie siłownia jest lepsza niż sam bieg.
| Simon napisał/a: | | Jeśli chodzi o Twoją pracę i styl życia...Ja do niczego nie namawiam, ale nie twierdź, że przerzucanie skrzynek w pracy to to samo co ćwiczenia. Jeśli nie wierzysz mi, to zapytaj lekarze/dietetyka/sportowca. |
Zapytam się moich mięśni co o tym sądzą a potem dam Ci odpowiedź, ok? |
|
 |
Dezaprobator
Administrator

Wiek: 27 Dołączył: 08 Kwi 2008 Posty: 1520 Skąd: Sosnowiec
|
|
|
|
| Słowa piosenki trzeba traktować z przymrużeniem oka. Przecież oni nie śpiewają o ludziach chodzących na siłownię tylko bezmózgich karkach. |
|
 |
harry
ShoutBox no przychódź.

|
|
|
|
| Cytat: | | A po co kolarzowi wyciskać na klatę? |
byles kolarzem ? niezle ja tez zawsze chcialem byc :D |
|
|
|
 |
Jumbo
Fuck Yeah!

|
|
|
|
| harry napisał/a: | | Cytat: | | A po co kolarzowi wyciskać na klatę? |
byles kolarzem ? niezle ja tez zawsze chcialem byc :D |
Nawet Ogólnopolskie kryterium kolarskie wygrałem się nie chwaląc. Ale to było dawno. Ale jeździć jeżdżę dalej, swojego Peugeot'a nie sprzedałem : ) |
|
 |
Sister Midnight
Zakurwim dęsa ? [youtube]link[/youtube] !!

Wiek: 23 Dołączyła: 10 Lut 2009 Posty: 2193 Skąd: Paprykarzowo
|
|
|
|
| bezsęsu siłownia to jedno, a bieganie drugie, a jak się połączy obydwa to już w ogóle cud-mjut-i-orzeszky. ale kto co lubi. przy pracy fizycznej raczej siłownia to głupi żart, ale jak ktoś siedzi na tyłku przy kompie, to wszystko byle się poruszać jest dobre (zwłaszcza polecam takie ćwiczenia typu akrobacje łóżkowe z elementami jogi - tu dopiero trzeba kondycji - jogging i fitnes wymiekają 8-) ). |
_________________ – Co my, do cholery, robimy? Kompletnie nas popierdoliło!
– Wiem.. ALE I TAK JESTEŚMY ZAJEBISTE! |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
|
|
|
No i taka jest prawda.
Dla mnie siłownia to przyjemność i relaks oraz pasja i nikt mi nie wmówi, że przerzucanie skrzynek, gdzie po 2-3godzinach plecy napierdalają i nie chcą odpuścić i ogólnie masz obciążone kości i stawy to lepsza sprawa. Ja większość dnia mam siedzące zajęcie, bo ani fizycznie nie pracuję ani nic - jedyne wysiłek to 1,5 godziny marszu codziennie(szybkiego), i właśnie ta siłownia. |
|
|
|
 |
FeSTeR
Zakurwim dęsa ? Thrash'em All

Wiek: 26 Dołączył: 21 Mar 2009 Posty: 2137 Skąd: Nakło nad Notecią
|
|
|
|
| Simon napisał/a: |
ale nie twierdź, że przerzucanie skrzynek w pracy to to samo co ćwiczenia. |
tak jak napisał Jumbo. myslisz ze mi po 8 godzinach przezucania warzywek w skrzynkach i kilkuset kilo wod, napojow i piwa chce sie chodzic na siłke?
Owszem mam brzuszek. i tak samo jak Harry jestem z niego dumny. bo kobite mozna ogrzac, robi jako poduszka tez a czasami bębenek.
A co do brzuszka jeszcze ciag dalszy jak bym chciał go zgubic to wystarczyły by z 3 m-ce brzuszków i troche biegania. ale z jestem len to mi sie nie chce.
Co do siłowni to spoko. jak ktos chce niech chodzi. tylko co to tam uzyskal niech wykorzystuje dla siebie a nie czasami w niecnych celach |
_________________ YouTube
Demot |
|
|
|
 |
harry
ShoutBox no przychódź.

|
|
|
|
| Sister Midnight napisał/a: | | zwłaszcza polecam takie ćwiczenia typu akrobacje łóżkowe z elementami jogi | to znaczy ze co ? tego tamtego z panienka i jeszcze joga ? |
|
|
|
 |
Jumbo
Fuck Yeah!

|
|
|
|
| FeSTeR napisał/a: | | i tak samo jak Harry jestem z niego dumny. |
Kto nie ma brzucha ten kiepsko rucha
Facet bez brzucha jak kufel bez ucha
Itd. Dlatego ja też idealnie płaski nie jestem. |
|
 |
Sister Midnight
Zakurwim dęsa ? [youtube]link[/youtube] !!

Wiek: 23 Dołączyła: 10 Lut 2009 Posty: 2193 Skąd: Paprykarzowo
|
|
|
|
| harry napisał/a: | | to znaczy ze co ? tego tamtego z panienka i jeszcze joga ? |
jak by dobrze pomyśleć i sie powyginać, to przy ten tego z panienka, później to bezsęsu :mrgreen:
| Jumbo napisał/a: | FeSTeR napisał/a:
i tak samo jak Harry jestem z niego dumny.
Kto nie ma brzucha ten kiepsko rucha
Facet bez brzucha jak kufel bez ucha
Itd. Dlatego ja też idealnie płaski nie jestem. |
jak to mówią, kochanego ciałka nigdy za wiele |
_________________ – Co my, do cholery, robimy? Kompletnie nas popierdoliło!
– Wiem.. ALE I TAK JESTEŚMY ZAJEBISTE! |
|
|
|
 |
FeSTeR

|
|
|
|
| Sister Midnight napisał/a: | | jak to mówią, kochanego ciałka nigdy za wiele | o właśnie!
Jezeli chodzi o siłe fizyczna to tez mam i potrafie przypierdolic. a siłownia i tak nie pomoze mi w zdrowiu. za duzo fajek, trawy i piwa |
Demot |
|
|
|
 |
KACZMAR
Lubi pieprzyć Ten obcy

|
|
|
|
To ja też coś dorzucę. Siłka a praca. Siłownia to w gruncie rzeczy ćwiczenie wybranych partii mięśni niejako statycznie, praca przy noszeniu skrzynek itp. porusza parę grup mięśni i jest bardzo ruchliwa.
Z życia znam przykłady osób, które regularnie chodzą na siłownie i osoby, które na co dzień pracują fizycznie np. w gospodarstwie. Różnica polega na tym, ze osoba po siłowni ma wyrzeźbioną muskulaturę, a po osobie pracującej praktycznie nie widać jakiś "zmian" na ciele. Co do efektywności wykorzystania tych dwóch osób, to wydaję mi się, że osoby pracujące fizycznie są sprawniejsze i wytrzymalsze niż typowi "wyciskacze" z siłowni.
Ja osobiście staram się wykorzystywać każdą nadarzającą się okazje do wysiłku fizycznego, szczególnie w lecie. Aktualnie ćwiczę co 2 dni, po około godzince. Ale nie robię tego, żeby jakieś mieć nie wiadomo jakie efekty, ale po to by troche ciało rozruszać i nie dać mu się zastać.
Co do odżywek to takie samo mam zdanie jak poprzednicy, odżywki są potrzebne przy bardzo wzmożonych treningach, gdyż uzupełniają braki w organizmie. Ja ze względu na charakter moich ćwiczeń, żadnych odżywek nie stosuję, bo nie czuję potrzeby |
|
 |
Aras666
Po co tyle piszesz ? Always look on the bright side of life! :)

|
|
|
|
Tak samo jak Harry i FeSTeR mam zajebisty brzuszek i nie chce się go pozbywać xD
Brzuch u mężczyzny jest jak piersi u kobiety xD |
_________________ Have a nice day!
 |
|
|
|
 |
FeSTeR

|
|
|
|
| KACZMAR napisał/a: | | po to by troche ciało rozruszać i nie dać mu się zastać |
takie podejscie do silowni jest jak najbardziej na miejscu |
Demot |
|
|
|
 |
|
|