Przesunięty przez: Dezaprobator Pią 28 Sie, 2009 |
Różnica między hipisem a punkiem? |
| Autor |
Wiadomość |
Niez
Junior Admin

Wiek: 22 Dołączyła: 14 Sie 2008 Posty: 1147 Skąd: ciągle w drodze
|
Wysłany: Sro 26 Sie, 2009
|
|
|
Piwo dla tej pani! |
|
|
 |
miminka
Lubi pieprzyć

|
|
|
|
| Sister Midnight napisał/a: | a ja myślę, że Jezus to był emo.. nikt go nie rozumiał i jakiś taki przybity chodził.. |
oplułam monitor :lol: :lol: :lol: |
|
|
|
 |
miminka
Lubi pieprzyć

|
|
|
|
nie no pasować bardziej pasował do hipisów ale takowym nie był ;)
Mimo że jak to ktoś wcześniej napisał, mało jest a może i wogóle nie ma prawdziwych, wzorowych hipisów, tarez na pewno nie ma a i kiedyś nie wiadomo jak to było naprawdę.
Ja hipisów uwielbiam mażę aby żyć w tamtych czasach i z nimi mimo że nie pochwalam nadmiernego spożywania trawki. |
|
|
|
 |
Kredka
Rozkręca sie Die in Hell!

|
Wysłany: Czw 27 Sie, 2009
|
|
|
Jeżeli chodzi o wygląd (dzisiejsze wyobrażenie) i zachowanie to raczej hippis, co do emo to w ogole nie wiem co to za pomysłl i niby czemu XD przecież ludzie go uwielbiali, dopiero później przybili. wiec wtf <reka w górze> :3 |
_________________ Można żyć bez Kredki, ale smutno :D. |
|
|
|
 |
tool
Rozkręca sie
|
Wysłany: Czw 27 Sie, 2009
|
|
|
Nie chce nic mowic, ale watek z Jezusem hipisem przestaje miec w brzmieniu forme zartu :)
| Cytat: | | Mimo że jak to ktoś wcześniej napisał, mało jest a może i wogóle nie ma prawdziwych, wzorowych hipisów, tarez na pewno nie ma a i kiedyś nie wiadomo jak to było naprawdę. |
Wsumie to mi sie obilo kiedys ze jakas garstka ich wyjechala do australii i tam sie jakos na dziko rozbili. Ale na ile to prawda to ciezko powiedziec, i czy jak to prawda to czy zyja do teraz :) |
_________________ "po wypiciu redbulla to się opierdalam...
... ale jak by troszkę szybciej" |
|
|
|
 |
Kredka

|
Wysłany: Pią 28 Sie, 2009
|
|
|
| Zagrożony gatunek <hahahaha> |
|
|
|
 |
miminka
Lubi pieprzyć

|
|
|
|
| tool napisał/a: | | Wsumie to mi sie obilo kiedys ze jakas garstka ich wyjechala do australii i tam sie jakos na dziko rozbili. Ale na ile to prawda to ciezko powiedziec, i czy jak to prawda to czy zyja do teraz :) |
dosłownie brzmi jak opowieść o jakichś zwierzętach :lol: |
|
|
|
 |
Kredka

|
|
|
|
| No dokładnie :D albo jak Indianie sie ukrywają, mają swój rezerwat XD |
|
|
|
 |
GarRcio
Forumowy prawiczek PFloydlvr<3

|
Wysłany: Sro 14 Kwi, 2010
|
|
|
a Hipisi to Hipisi jak kazdy inny czlowiek :D i wcale nie tylko "narkotyki, narkotyki" sie dla nich liczą. A Jezus to nie wiem kim byl raczej gothem... |
_________________ Pink Floyd <3
 |
|
|
|
 |
Baton
Lubi pieprzyć Wal sie na ryj

|
|
|
|
Nie pamiętacie z religii jak Jezus wszystkich nakarmił? Na moje to Jezus był plantatorem i jak wszyscy przyszli "głodni" to dał im kilka ryb i chleb a później powiedział : no dobra dam wam to po co naprawdę przyszliście - wszyscy byli na takiej fazie że opowiadali później o cudownym rozmnożeniu bo wszyscy byli najedzeni.
Hipis jak nic, chociaż biorąc pod uwagę baty i to że był przybity to z emo też coś ma.
Dam 50/50
//ciekawa teoria, ale wróćmy do tematu o różnicy między hipisem a punkiem? /Sis. |
_________________ ... |
|
|
|
 |
Sz.P.Szatan
Rozkręca sie

|
|
|
|
| GarRcio napisał/a: | | a Hipisi to Hipisi jak kazdy inny czlowiek |
Wypraszam sobie, ja nie jestem hippisem.
piwo dla ciebie/niez |
_________________ Sarkazm to taki gatunek humoru, którego nie uprawia się chichocząc jak jakaś gimnastyczka, Szeregowy. |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
Wysłany: Czw 15 Kwi, 2010
|
|
|
| Osaa napisał/a: |
punki jak im coś nie odpowiada to się buntują, nie gardzą rozrubami i nie są tak pozytywnie nastawieni do świata jak hipisi. anarchia z pokojem i miłością w gruncie rzeczy nie ma za wiele wspólnego, można myśleć że jakby nastąpiła anarchia to samoistnie tworzyłyby się grupy producentów i konsumentów, ale myślenie że wszystko wtedy by było w idealnej harmonii jest dużym błędem. Oglądałam ostatnio adrenaline, na youtubie trzy części tego są, to jest dokument o chlopakach z poprawczaka i jeden mówił ze fajnie jakby nie było policji bo wtedy można by było uwalić każdego każdego okraść czy zabić bez konsekfencji i9 tak myślących ludzi jest niesamowicie duzo |
Właściwie esencja anarchizmu to braterstwo, pokój i miłość
Nie można też generalizować, większość współczesnych ruchów powiązanych z anarchizmem to bardziej świadomi ludzie i nie wykluczają istnienia pewnych środków przymusu(jak policja etc.) Teraz też nie wszystko jest w idealnej harmonii, nie wiem, czy jestem anarchistą, ale wiem, że te organizacje mają zwykle zajebiste akcje i większość tam to naprawdę fajni ludzie (nie licząc może bojówki Antify i innych nastawionych na napierdalanie się. W moim odczuciu cel nie uświęca środków.) |
|
|
 |
FuckAuthority
Forumowy prawiczek Cwaniak Mentalny

|
Wysłany: Sob 24 Kwi, 2010 Re: Różnica między hipisem a punkiem?
|
|
|
| tool napisał/a: | | no to tak jak w temacie, bo dla mnie to jedyna roznica moze jest to ze punki lubia muzyke punkowa :) i sie inaczej ubieraja :) no ale nie szata zdobi czlowieka... bo pod wzgledem politycznym to chyba obie popkultury maja gdzies rzad. A takze jedni i drudzy uwielbiaja poswiecac czas na wprowadzaniu swojego umyslu w rozne strefy upojenia... nie tylko alkoholowego :) |
Troche zabawne...poczytaj troche to zobaczysz MASĘ różnic...
PS. Anarchia i Punk to nie jest synonim. |
_________________ Słowa znaczyć przestaną...
 |
|
|
|
 |
metalwoman
Forumowy prawiczek
|
Wysłany: Sob 29 Maj, 2010
|
|
|
hipis ćpa , punk nie ćpa i nietoleruje ćpania
hipis ma długie włosy , punk ma irokeza i wygolone boki
w sumie jest jeszcze duzo roznic |
|
|
|
 |
Sister Midnight
Zakurwim dęsa ? [youtube]link[/youtube] !!

Wiek: 23 Dołączyła: 10 Lut 2009 Posty: 2193 Skąd: Paprykarzowo
|
Wysłany: Sob 29 Maj, 2010
|
|
|
| metalwoman napisał/a: | | hipis ma długie włosy , punk ma irokeza i wygolone boki |
bardzo stereotypowe podejście. to jak ktoś wygląda, nie oznacza od razu, że zalicza się do jakiejś subkultury o.O |
_________________ – Co my, do cholery, robimy? Kompletnie nas popierdoliło!
– Wiem.. ALE I TAK JESTEŚMY ZAJEBISTE! |
|
|
|
 |
|
|