Przesunięty przez: Dezaprobator Sob 21 Sty, 2012 |
Prawo jazdy ;) |
| Autor |
Wiadomość |
Latimeria
Forumowy prawiczek
|
Wysłany: Wto 23 Sie, 2011 Prawo jazdy ;)
|
|
|
Witajcie,
...a jak było u Was z prawem jazdy?
Ile prób, jakieś głupie wpadki, albo niezbyt mili egzaminatorzy :evil:
Czy uważacie, że jak ktoś nie zdał za 1 albo 2 razem (praktycznego) to już się nie nadaje do jazdy i zawsze będzie (jak mu się uda zdać) kiepskim kierowcą? |
_________________ ROCK'N'ROLL !1 |
|
|
|
 |
Ossie
Lubi pieprzyć SPAMCYCKI

Wiek: 20 Dołączyła: 19 Lip 2009 Posty: 448 Skąd: Łaskarzew / Warszawa
|
Wysłany: Wto 23 Sie, 2011
|
|
|
| e. Nie zdałam teorii. Ale to wina mojego instruktora xD |
_________________ " Dla ciebie jestem ateistą, dla boga - konstruktywną opozycją."
Woody Allen |
|
|
|
 |
Myszonka
Rozkręca sie

|
|
|
|
idę w grudniu na kursy, teoria, jazdy w marcu, śliczna pora :D nigdy nie siedziałam za kierownicą, strasznie się stresuję... jakieś słowa pocieszenia? |
_________________ 'Co tydzień w poświęconej wodzie moczysz palce
Którymi oczy byś wydłubał za pięć złotych na klatce'
O.S.T.R.
http://www.lastfm.pl/user/Kookoorydza |
|
|
|
 |
m20
Rozkręca sie
Wiek: 21 Dołączył: 20 Lip 2011 Posty: 187 Skąd: z Internetu
|
|
|
|
| Cytat: | | idę w grudniu na kursy, teoria, jazdy w marcu, śliczna pora :D nigdy nie siedziałam za kierownicą, strasznie się stresuję... jakieś słowa pocieszenia? |
Podobno jazdy w zimie są trudniejsze, więc na start będziesz miała łatwiej. |
|
|
|
 |
Alien
Typowy spamer

Wiek: 26 Dołączyła: 23 Wrz 2008 Posty: 1412 Skąd: Zielona Góra
|
|
|
|
Ja nigdy wcześniej przed kursem nie jeździłam autem, zapisałam się na teorię we wrześniu, ale po teorii nie miałam czasu jeździć (trochę też nie miałam motywacji:P), jazdy rozpoczęłam jakoś w lutym przy śniegach i zamieciach, a zdawałam w kwietniu i zdałam za pierwszym razem. Mój mąż dokładnie tak samo. Oboje nigdy wcześniej nie jeździliśmy i zdaliśmy za pierwszym razem :mrgreen:
I faktycznie jak teraz mam jeździć zimą to czuję się bezpieczniej, że robiłam prawko w śniegach niż miałabym robić wiosną czy latem. |
_________________ "Patrz, tak się kończy Twój sen..." |
|
|
|
 |
Udun
Lubi pieprzyć
|
|
|
|
| ...1 nie stresować się, 2 nie stresować się, 3 nie stresować się...teoria-kujesz dla zdania , a praktyka przyjdzie z czasem... |
_________________ ...nadzieja spadającej gwiazdy...płonna...
Gość jaki jest Twój Cień? |
|
|
|
 |
m20
Rozkręca sie
Wiek: 21 Dołączył: 20 Lip 2011 Posty: 187 Skąd: z Internetu
|
|
|
|
A może posiadacze prawka napiszą, co było najtrudniejsze do opanowania w praktyce? Też mam marzenie zrobić prawko i kupić sobie auto, ale na razie zbieram pieniądze. |
|
|
|
 |
pauli
Coś już napisał hej hej chyba śni mi się życie!

Wiek: 17 Dołączyła: 08 Lip 2011 Posty: 85 Skąd: Polkowice/Wrocław
|
|
|
|
Ja mam zamiar zdawać w przyszłym roku, jeszcze przed woodstockiem. Stresuję się podwójnie, bo wszyscy mówią, że z moim szczęściem nie ma opcji, żebym nie zdała za pierwszym razem. Nienawidzę jak ktoś wywiera na mnie taką presję..
Dzisiaj byłam jako towarzysz dla mojego brata, który zdawał egzamin - zdał. Osoby, które nie zdają, są czasem wywalane(!) z samochodu na mieście, śmieszne jest też to, że egzaminator przesadza je, nie na siedzenie obok, ale z tyłu.
Pozdrawiam legnicki WORD, w którym na pewno zdawać nie będę!
Chlapnę sobie Wrocław, a co 8-) |
_________________ kiedy jest bardzo, bardzo smutno, pomyśl co Cię martwiło 3 lata temu o tej samej porze. nie pamiętasz? no właśnie. |
|
|
|
 |
iwa
Rozkręca sie

|
|
|
|
| Więcej strachu niż jest naprawdę. Straszyli mnie wszyscy, ale było ok. Zdałam za 3 razem,uważam osobiście,że zdać wtedy nie powinnam,zrobiłam głupi błąd, przymknął oko-wynik pozytywny,co będę się kłócić co nie?:) Dla mnie najtrudniejsze było parkowanie,nie wiedziałam czy się zmieszczę hehe, takie to było zabawne, wiadomo instruktor na początku sam stwierdzał,czy dam radę. Już trzy lata jak jezdze,dziękuję tacie,że mnie siłą wygonił, tak bym na pewno do teraz nie zrobiła. Górka ok, łuk też,ale trzeba się nauczyć operować lusterkami. Przede wszystkim nie dać się złapać, ale wiadomo jak będzie chciał Cie uwalić, to na pewno to zrobi, zawsze coś wymyśli, nie ma co się z nimi kłucić, zapamiętają twoją twarz i powodzenia życzę:) |
_________________ Jeszcze się ktoś znajdzie co Nam dogodzi!:p |
|
|
|
 |
Udun
Lubi pieprzyć
|
|
|
|
| ..ehh..mam prawko 15-16lat- nie pamiętam :-x za dużo...zdałem za drugim razem i musiałem się"wykłócić" z egzaminatorem o rację- ale o dziwo spięcie pomogło- bo się rozluźniłem i jeździłem na luzie- to podstawa- być skupionym- nie spiętym- uważać na drogę i polecenia-ale i rozmawiać z egzaminatorem-to też człowiek...od 2lat mam "A" i tu też miałem lekkie spięcie z egzaminatorem- bo Go nie słyszałem w słuchawce-ale zadałem...poważnie podstawa to spokój...oczywiście trzeba mieć odrobinę umiejętności-bo praktyka przyjdzie z czasem... |
|
|
|
 |
pauli

|
|
|
|
| Udun napisał/a: | | od 2lat mam "A" i tu też miałem lekkie spięcie z egzaminatorem- bo Go nie słyszałem w słuchawce-ale zadałem...poważnie podstawa to spokój...oczywiście trzeba mieć odrobinę umiejętności-bo praktyka przyjdzie z czasem... |
Skoro masz A, wiesz może, od ilu lat można zdawać na "A"? (Nie na A1, ale konkretnie na A)
Przepisy ciągle się zmieniają, coś ostatnio obiło mi się o uszy, że dopiero w wieku 24 lat można przystąpić do egzaminu, ale czy to jest prawda.. ręki nie dam. |
_________________ kiedy jest bardzo, bardzo smutno, pomyśl co Cię martwiło 3 lata temu o tej samej porze. nie pamiętasz? no właśnie. |
|
|
|
 |
Udun
Lubi pieprzyć
|
|
|
|
| ...chyba nadal 18... |
|
|
|
 |
pauli

|
|
|
|
| Udun napisał/a: | | ...chyba nadal 18... |
Czyli orientujesz się tak jak ja :mrgreen:. To nic, w każdym razie mam zamiar zdawać (no i zdać:p) A! |
|
|
|
 |
defirujaca
Coś już napisał

|
|
|
|
Moja siostra nie zdała już 8 razy :mrgreen: Cóż, może nie jest stworzona do jazdy, ale nadal próbuje |
|
|
|
 |
sygin
Forumowy prawiczek

Wiek: 19 Dołączyła: 04 Gru 2010 Posty: 28 Skąd: Siedlce/Białystok
|
|
|
|
| na A do końca roku mogą zdawać ludzie w wieku 18, od nowego roku - 24 lata, tak orzekł mój instruktor. Niestety, z powodu wady wzroku, nie mogę podchodzić do egzaminu na A :( |
_________________ trele morele. |
|
|
|
 |
|
|