|
Piercing |
| Autor |
Wiadomość |
Firr
Forumowy prawiczek
|
Wysłany: Sob 05 Gru, 2009
|
|
|
apropo tuneli, to strasznie uzależniające jest.
Na początku sobie powiedziałam że robie do 5 mm maximum.
Wyszło 8 mm. Mając 8 mm postanowiłam dobić do 10 mm a teraz gdy mam 11 mm korci mnie żeby dalej rozciągać, gdzieś do 16 mm..
Na szczęście mi się wszystko ładnie goi, bez blow outów i jest spoko. Polecam rozciąganie taśmą izolacyjną. Ja zaczynałam od grubej sztangi, potem co pare tygodni nawijałam co raz to większą ilośćią taśmy i nie musiałam się cackać z robieniem rozpychaczy z modeliny czy wydawaniem kasy na rozpychacze z netu.
Jeżeli chodzi o piercing, również uzależnia.
Obecnie mam snakebites'y , monroe (planuję zrobić jeszcze jednego z drugiej strony żeby wyszły angelbites'y) , septum , double navel (pępek na górze i dole), język.
W planach jeszcze vertical labret, bridge (normalny lub vertical) albo ewentualnie anti eyebrow. |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
Wysłany: Sob 05 Gru, 2009
|
|
|
Mnie stanowczo nie uzależnia, ogólnie nie lubię się pieprzyć z takimi rzeczami, przemywać, pielęgnować, pamiętać blablabla, nawet przy rozpychaczach, owszem, podoba mi się i myślę czasem nad nowymi miejscami ale podjęcie decyzji zajmuje mi zwykle dłużej niż rok. także, nie jest źle |
|
|
 |
Kredka
Rozkręca sie Die in Hell!

|
Wysłany: Nie 06 Gru, 2009
|
|
|
mnie ogranicza jedynie kupienie wenflonów, co do kolczyków , wole isc na piwo albo kupowac fajki. ;/
ja dwa lata temu mówiłam że nigdy sobie nie zrobię tuneli, NIGDY i tak jakoś wyszło że mam 16mm :3 wczoraj chodziło mi po głowie żeby zrobić do 18, `w głowę kopcie mnie, może ozdrowieję` |
_________________ Można żyć bez Kredki, ale smutno :D. |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
Wysłany: Wto 08 Gru, 2009
|
|
|
co z tymi wenflonami ? w każdej aptece dostaniesz za jakieś 1zł 80gr |
|
|
 |
Kredka

|
Wysłany: Wto 08 Gru, 2009
|
|
|
| ale ja wole wydac hajs na piwo xD i fajki :D. wenflony sa po 3 zł = jedno piwsko ; d |
|
|
|
 |
Kredka

|
Wysłany: Sro 09 Gru, 2009
|
|
|
nie no żebym nie wyszła na jakiegoś nałogowca -____-. po rpostu jakoś ni eumiem się do tego zabrać i do końca nie mam też sprecyzowanego miejsca. chciałabym w sutku ale boje sie bolu mimo wszystko |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
|
|
|
Możesz kupić żel z lidokainą(na necie pewnie dostaniesz bez recepty), ma się wrażenie zmrożenia tego miejsca i NIC nie boli - używany właśnie do przekłuwania miejsc intymnych w wszystkich lepszych salonach
edit: popatrzyłem z ciekawości na necie ale na Polskich stronach nigdzie nie znalazłem, za to na angielskim znalazłem za 3 funty 20ml żelu z tetrakainą i niecałe 3 funty przesyłka na całą Europę. |
|
|
 |
Kredka

|
|
|
|
| hm z tego co wiem to są jakieś `zmrażacze` dla sportowców :P? |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
|
|
|
po co bawić się w takie coś ? takie żele będą na kontuzje i na 100% nie zadziałają tak dobrze jak profesjonalne żele stosowane w piercing'u a o wiele droższe to, to nie jest... |
|
|
 |
Kredka

|
Wysłany: Czw 10 Gru, 2009
|
|
|
| no w sumie ta ;3. ew. można spróbować zrobić bez jakiegokolwiek znieczulenia :P. <jestem hardkorem>. może pójdę się zapytać do studia u nas czy mają coś takiego, ciekawa jestem ^^. |
|
|
|
 |
punkowa
Forumowy prawiczek
Wiek: 20 Dołączyła: 11 Gru 2009 Posty: 1 Skąd: kujawsko pomorskie
|
Wysłany: Pią 11 Gru, 2009
|
|
|
| Ja mam po jednym w łukach brwiowych, pępek, sutek, nos, 2x warga (było trzy), język, 11 w jednym uchu w drugim skromnie jeden ;) co do powyzszych wypowiedzi o znieczuleniu, mozna kupic środek dostepny w aptece na receptę w cenie ok 50 zł zamrażający przekłuwane miejsce. Ale dziala on wlasciwie tylko wewnetrznie, czyli na język , warge, migdały. Przeklucia powierzchowne np. pępek, sutek raczej cięzko tym znieczulic. trzeba by wykorzystac całą buteleczkę i nie wiem czy by coś dało ;D po pijaku mniej czuc ból , ale większe ryzyko powikłań. |
_________________ Grzeczne dziewczynki mają raj po śmierci
Niegrzeczne maja raj na ziemi |
|
|
|
 |
Sister Midnight
Zakurwim dęsa ? [youtube]link[/youtube] !!

Wiek: 23 Dołączyła: 10 Lut 2009 Posty: 2191 Skąd: Paprykarzowo
|
Wysłany: Sro 03 Lut, 2010
|
|
|
ja się pochwalę;]
miałam się więcej nie dziurawić, ale jakoś mnie tak natchnęło i idąc za ciosem zrobiłam sobie dziś industriala;] ach och;] |
_________________ – Co my, do cholery, robimy? Kompletnie nas popierdoliło!
– Wiem.. ALE I TAK JESTEŚMY ZAJEBISTE! |
|
|
|
 |
Sz.P.Szatan
Rozkręca sie

|
|
|
|
| A ja tragusa, ale to właściwie taka pierdoła. |
_________________ Sarkazm to taki gatunek humoru, którego nie uprawia się chichocząc jak jakaś gimnastyczka, Szeregowy. |
|
|
|
 |
Sister Midnight
Zakurwim dęsa ? [youtube]link[/youtube] !!

Wiek: 23 Dołączyła: 10 Lut 2009 Posty: 2191 Skąd: Paprykarzowo
|
|
|
|
| pierdoła, nie pierdoła ale ile radości;] |
_________________ – Co my, do cholery, robimy? Kompletnie nas popierdoliło!
– Wiem.. ALE I TAK JESTEŚMY ZAJEBISTE! |
|
|
|
 |
Simon
Typowy spamer

|
Wysłany: Czw 04 Lut, 2010
|
|
|
Co myślicie o self-piercingu i jęzorze ? Mam ochotę na jęzor, ale nie chcę iść do salonu bo w UK krzyczą jakieś niebotyczne kwoty(80 funtów z swoim kolcem? :roll:)
Przebijałem innym, ale sobie samemu to tylko uszy. |
|
|
 |
|
|