Wiek: 26 Dołączył: 21 Mar 2009 Posty: 2137 Skąd: Nakło nad Notecią
Wysłany: Czw 14 Sty, 2010
:mrgreen: morda mnie sie usmiecha. ale dzisiejsze dzieciaki nie zrozumieja potegi tego serialu. znaczy sie teraz filmu.
kurde w kazdym odcinku wystrzeliwali chyba z setki magazynkow a nikt nie ginął
Właśnie wróciłam z "Wszystko co kocham" :mrgreen: no zajebisty, tzn niby mogła bym się przyczepić to paru rzeczy ale ogół jednak no niesamowity. Z kumpelą odlatywałyśmy patrząc na co niektóre sceny. Największym minusem było baaardzo mało takich scen, jednak ich moc ( ) potęguje całość.
no i kurde się nakręciłam i bez wina nie usnę a wina nie mam więc pewnie sobie posiedzę :-?
Wiek: 26 Dołączył: 21 Mar 2009 Posty: 2137 Skąd: Nakło nad Notecią
Wysłany: Pią 22 Sty, 2010
Jumbo napisał/a:
FeSTeR napisał/a:
"Byliśmy Żołnierzami"
'Zara zara'. To zupełnie inna bajka. To Był Vietnam i 1st Cavalry Division (której jestem fanem).
wiem ze "Bylismy Żołnierzami" to o wojnie wietnamskiej. Moze nie doczytałes ale porównałem serial "Kompania Braci" do innych filmów wojennnych do których jakby nie patrzeć "BŻ" sie zalicza. I stwierdziłem że bije go na głowe, tak jak zresztą każdy film wojenny. Nieważne czy to o I WŚ, Wietnamie, Operacji Pustynna Burza czy innych wojnach bądź konfliktach zbrojnych na świecie.
A własnie - skoro przeniosłem to tutaj to polecam serial "Kompania Braci" bo to kawał dobrego filmu wojennego :mrgreen:
A ja polecę Wam Film "Będzie Głośno". Film dokumentalny ale jaki.............
Ile radości potrafi dać gitara?? Zobaczcie sobie 3 ikony pokazują gitarę ale jak!!!
dla każdego fana rockowej muzy polecam!!!!
Nie no film niesamowity. Sam początek nastraja zarąbiście. Jack White robi gitarę z kawałka deski i zajebisty efekt wychodzi - jeszcze tekst White-a "Kto powiedział e trzeba kupić gitarę" hehe. Podoba mi się to ze pokazali 3 różne spojrzenia na muzykę gitarową niesamowite. Film troche mówi o zespołach ale bardziej pokazuje historie grania na gitarach plus doświadczenia 3 kolesi, którzy opanowali granie na tym zacnym instrumencie do perfekcji. Fajne fajne fajne i jeszcze raz fajne. Jacka White-a lubię i lubię jego zespoły wszystkie, Led Zeppelin tez jest zacny - U2 nigdy nie przepadałem za nim, ale dla THE EDGE-a wielki szacun. I na filmie widać że kochają gitary(myślę ze potrafiliby zrezygnować z wszystkiego dla swojego kawałka drewna bądź plastiku( White ma plastikową gitarę)) aż Ciary przechodzą w niektórych momentach jak się to ogląda.
Gdzie ma te plastikowe wiosło ? Nigdy nie widziałem takiego :D wątpię też, żeby było plastikowe(znaczy, pewnie jakieś polimery, ale plastik ?), chodź się nie odzywam, bo nie wiem. Masz może jakiś link gdzie gra na takim cudzie ?
Gdzie ma te plastikowe wiosło ? Nigdy nie widziałem takiego :D wątpię też, żeby było plastikowe(znaczy, pewnie jakieś polimery, ale plastik ?), chodź się nie odzywam, bo nie wiem. Masz może jakiś link gdzie gra na takim cudzie ?
włącz sobie jakiś koncert The White Stripes bo w filmie mówi ze gra na niej na każdym koncercie ale gitara nieźle przesterowana jest
Wysłany: Nie 21 Mar, 2010
"Od przełomowego dla wielu młodych ludzi w tamtym czasie koncertu The Rolling Stones w Warszawie, powstania i rozwoju radiowej Trójki, poprzez przemiany w Polsce po strajkach sierpniowych i "boom" polskiego rocka (debiuty zespołów Maanam, Perfect, Republika, Brygada Kryzys, Dezerter), festiwal w Jarocinie po stan wojenny i kryzysową rzeczywistość lat 80."
Ciary po plecach przechodziły mnie co chwilę jeśli chodzi o muzykę. Końcówka trochę z dupy ale to jedyny minus.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum